Galaxy Miniciler İçeri Cyonogen Mod 7.2 RC 5.5 !!!

Sponsorlu Bağlantılar

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...

kaan.kosem

Üye
    Konu Sahibi
Galaxy Miniciler İçeri Cyonogen Mod 7.2 RC 5.5 !!!
Merhaba arkadaşlar öncelikle şunu belirtmek isterim bende bir mini kullanıcısıyım bir çok custom rom denedim fakat denediklerimin arasında en stabili ve en hızlısı buydu 825 mhz işlemci overclockuğuyla stabilize ve hızlı...
Ayrıca kernel dan gelen Open GL 2.0 ile 3 boyutlu grafiklerde normalinden 2 daha verimli grafik işlemi sağlıyor...

Sakın ICS 4 ü kurmayın telefona hem ağır geliyo hemde bir çok fonksiyon çalışmıyo camera wifi gibi.. o yüzden sizinle bu romu paylaşmak istedim diğer romlardan tek farkı batarya,şebeke vb. simgeler windows sistemindeki gibi ekranın sağ alt kısmında kalıyo bunu ayarlardan değiştirebiliyoruz sanırım ama ben bulamadım kurup bulan arkadaşlarda bizimle paylaşırsa sevinirim....

Öncelikle arkadaşlar telefonumuzda en düşük 2.3.4 sürümü yüklü olmak zorunda forumda nasıl kurulucağı ve dosyası defalarca koyulmuş o yüzden ben koymuyorum yapamayan arkadaş varsa yardımcı olabilirim... benim telefonumda daha önce Cyonogen mod 7.1 kuruluydu bu romda 768 mhz i geçtiğim zaman telefon reset atıp duruyodu ama 7.2 RC 5.5 te böyle bir problem yok 825 mhz te gayet güzel çalışıyo... eğer sizdede cm 7.1 varsa bu romu sadece verceğim dosyayı sd karta atıp önceki sistemi kurduğunuz gibi direkt üstüne kurabilirsiniz...

Daha sonra 2.3.4 üstüne
recovery clock work mod kurmamız gerekiyo custom rom kurmak istiyorsak bu kesinlikle gerekli...

verdiğim dosyayı indirip sd kartınıza atıp telefonunuzu recovery modda açın (Home ve Güç tuşuna aynı anda basıp)
daha sonra
Install zip from sdcard çıkan menüden choosne zip from sdcard ve sonrasındada dosyamızın üstüne gelip home tuşuyla onaylıyoruz sonrasındada yes ınstall diyoruz kurulduktan sonra reboot system now diyoruz...

Buraya kadar herşey tamam sanırım şimdi geldik asıl romumuzun kurulumuna :

verdiğim dosyalırı sd karta kopyalayın telefonunuzu yeniden recovery modda çalıştırın wipe data/factory reset ve wipe cache partition yapın ve recovery mod kurulumunda anlattığım gibi install zip from sdcard/choose zip from sdcard ilk olarak update-kernel-system-cm-7.2.0-RC5.5.zip dosyasını kurun daha sonrada diğer dosyayı kurun ve reboot system now diyip telefonunuzu yeniden başlatın yaklaşık 7 8 dakika bekleyin telefonunuz açılacak ve romunuz hayırlı olsun arkadaşlar... :)

Not: Anlatım dışı Alıntıdır...

Arkadaşlar bazı üyeler 2.3.4 ün üzerine direkt 7.2 rc5.5 i kurduklarında sorun yaşamışlar aynı sorunu arkadaşımın minisinde bende yaşadım sanki bazı miniler diğerlerinden farklı herneyse ama sorunu tamamen çözdüm öncelikle vereceğim 7.1 i flashlayın anlattığım şekilde daha sonra telefonu bir kez açın ve üstüne 7.2 yi aynı şekilde yükleyin hiç bir şekilde sorun olmucağına garanti veriyorum dediğim şekilde kurarsanız...
Buyrun buda 7.1 in linki

• Beğen
Tepkiler: ysk ysk ve ahmetyusuf99

ahmetyusuf99

ahmetyusuf99

Üye
Teşekkürler yararlı paylaşım. :tşk: Fakat 30 dk. dır bekliyorum. ANDROID yazdı aldı öyle ne yapcam?

Sertug1991

Sertug1991

Üye
bizde android yazısında kalınca revovery mod'dan wipe/data yapınca telefon açılıyordu sende dene

kaan.kosem

Üye
    Konu Sahibi
öncelikle 2.3.4 ün kurulu olması gerekmekte ve vermiş olduğum clock work mod da kurulumunda problem olmamalı eğer yeniden problem yaşarsan recovery mod menüsünden wipe/data factory reset yapıp telefonu yeniden başlat kesin çalışması lazım..

ahmetyusuf99

ahmetyusuf99

Üye
Android 2.3.4 orjinal kurulu üstüne 2.3.6 da yükledim öyle denedim yine sonuç aynı ama telefonu sattım. Mümkün olursa galaxy young veya Galaxy ace almayı düşüüyorum ona da bikaç rom paylaşırsın ;)

Phytion

Phytion

Üye
Merhaba arkadaşlar öncelikle şunu belirtmek isterim bende bir mini kullanıcısıyım bir çok custom rom denedim fakat denediklerimin arasında en stabili ve en hızlısı buydu 825 mhz işlemci overclockuğuyla stabilize ve hızlı...
Ayrıca kernel dan gelen Open GL 2.0 ile 3 boyutlu grafiklerde normalinden 2 daha verimli grafik işlemi sağlıyor...

Sakın ICS 4 ü kurmayın telefona hem ağır geliyo hemde bir çok fonksiyon çalışmıyo camera wifi gibi.. o yüzden sizinle bu romu paylaşmak istedim diğer romlardan tek farkı batarya,şebeke vb. simgeler windows sistemindeki gibi ekranın sağ alt kısmında kalıyo bunu ayarlardan değiştirebiliyoruz sanırım ama ben bulamadım kurup bulan arkadaşlarda bizimle paylaşırsa sevinirim....

Öncelikle arkadaşlar telefonumuzda en düşük 2.3.4 sürümü yüklü olmak zorunda forumda nasıl kurulucağı ve dosyası defalarca koyulmuş o yüzden ben koymuyorum yapamayan arkadaş varsa yardımcı olabilirim... benim telefonumda daha önce Cyonogen mod 7.1 kuruluydu bu romda 768 mhz i geçtiğim zaman telefon reset atıp duruyodu ama 7.2 RC 5.5 te böyle bir problem yok 825 mhz te gayet güzel çalışıyo... eğer sizdede cm 7.1 varsa bu romu sadece verceğim dosyayı sd karta atıp önceki sistemi kurduğunuz gibi direkt üstüne kurabilirsiniz...

Daha sonra 2.3.4 üstüne
recovery clock work mod kurmamız gerekiyo custom rom kurmak istiyorsak bu kesinlikle gerekli...

verdiğim dosyayı indirip sd kartınıza atıp telefonunuzu recovery modda açın (Home ve Güç tuşuna aynı anda basıp)
daha sonra
Install zip from sdcard çıkan menüden choosne zip from sdcard ve sonrasındada dosyamızın üstüne gelip home tuşuyla onaylıyoruz sonrasındada yes ınstall diyoruz kurulduktan sonra reboot system now diyoruz...

Buraya kadar herşey tamam sanırım şimdi geldik asıl romumuzun kurulumuna :

verdiğim dosyalırı sd karta kopyalayın telefonunuzu yeniden recovery modda çalıştırın wipe data/factory reset ve wipe cache partition yapın ve recovery mod kurulumunda anlattığım gibi install zip from sdcard/choose zip from sdcard ilk olarak update-kernel-system-cm-7.2.0-RC5.5.zip dosyasını kurun daha sonrada diğer dosyayı kurun ve reboot system now diyip telefonunuzu yeniden başlatın yaklaşık 7 8 dakika bekleyin telefonunuz açılacak ve romunuz hayırlı olsun arkadaşlar... :)

Not: Anlatım dışı Alıntıdır...

Merhaba bende mini kullanıcısıyım hala orjinal root kullanıyorum.. ama kısıtlamalardan fazlasıyla sıkıldım..
ama bir türlü güvenemiyorum ne kendime.. Bilen birinden yardım almak en mantıklısı diye düşünerek yardımını rica ediyorum..?

[email protected] dan ulaşabilirsin
root atmayı ve seninde denedigin gibi sıkıntı yaşamadan nasıl yükleyecegime yardımcı olursan çok ama çook minnettar kalırım ?
şimdiden tşkler.

Phytion

Phytion

Üye
söylenenleri aynen uyguladım ama ANDROİD yazısı 4 saattir ekranda ama bir türlü açılmıyor telefon.!

Rahim1924

Üye
dostum galaxy mini root işlemini yaparken zip dosyası çıkmıyor benim telefonda sd kart ana dizine indirdim.gözükmüyor.error hata veriyor.bütün galaxy mini telefonlar için geçerli mi .

kaan.kosem

Üye
    Konu Sahibi
Android 2.3.4 orjinal kurulu üstüne 2.3.6 da yükledim öyle denedim yine sonuç aynı ama telefonu sattım. Mümkün olursa galaxy young veya Galaxy ace almayı düşüüyorum ona da bikaç rom paylaşırsın ;)
bende şuan takasla galaxy ace aldım ama yaptığım benchmark denemeleriyle puanlar hemen hemen aynı çok bi fark yok kaldıki ace in 800 mhz işlemcisi olmasına karşın geri kalan bütün donanım miniyle aynı ekstrası flashlı 5mp kamera ve 3.5 inc ekran ace için bir sürü rom ve kernel denedim 902 mhz üstüne çıktığım zaman reset atıyo şarjı miniden daha çabuk bitiyo miniyle de çok uğraştığım halde 1 gün rahat giderken ace te 7 saat anca gidiyo bilginin olmasını istedim değiştirceksende s filan al ace te okadar iş yok...

---------- Eklendi @ 04:56:11 ---------- Yazıldı @ 04:49:47 ----------

dostum galaxy mini root işlemini yaparken zip dosyası çıkmıyor benim telefonda sd kart ana dizine indirdim.gözükmüyor.error hata veriyor.bütün galaxy mini telefonlar için geçerli mi .
dostum hafıza kartındaki uygulamaları klasörleri hepsini pc ye kopyala ve sd kartı formatla daha sonra sadece zipli dosyaları at ve dediğim metotları uygula yanlız dosdum 2.3.4 ün üstüne kuranların çoğunda problem olmuş önce 7.1 dediğim şekilde kur 7.2 nin yerine daha sonra telefonu bir kereliğine aç çalıştır ve 7.2 nin zip dosyasını sd ye atarak aynı şekilde flash la çünkü değer 7.1 ile 7.2 arasında çok fark var benchmark puanım 7.1 de 1850 lerdeyken 7.2 de 825 mhz te 2300 yakın puan aldım gerçekten bu romda mini uçuyo şarjıda daha iyi gidiyo.... bu arada buyur buda 7.1 in dowland linki dediğm gibi ilk önce 7.1 sonra 7.2 yi kur en baştada clock work mod u da kurmayı unutma :) kolay gelsin...

---------- Eklendi @ 05:01:25 ---------- Yazıldı @ 04:56:11 ----------

söylenenleri aynen uyguladım ama ANDROİD yazısı 4 saattir ekranda ama bir türlü açılmıyor telefon.!
dostum bi arkadaşımdada aynı sorun oldu yaparken nedenini çözemedim bazi minilerde bu rom direk falshlanmıyor ama 7.1 in üstüne kurdunmu problem ortadan kalkıyo önce vericeğim linkten 7.1 i indir ve 7.2 deki anlattığım gibi flash la sonra telefonu bir kere aç ve sonra 7.2 flash la 825 mhz ile tadına doyamıcaksın bu romun... :)

---------- Eklendi @ 05:05:00 ---------- Yazıldı @ 05:01:25 ----------

Merhaba bende mini kullanıcısıyım hala orjinal root kullanıyorum.. ama kısıtlamalardan fazlasıyla sıkıldım..
ama bir türlü güvenemiyorum ne kendime.. Bilen birinden yardım almak en mantıklısı diye düşünerek yardımını rica ediyorum..?

[email protected] dan ulaşabilirsin
root atmayı ve seninde denedigin gibi sıkıntı yaşamadan nasıl yükleyecegime yardımcı olursan çok ama çook minnettar kalırım ?
şimdiden tşkler.
dostum yardımcı olmak çok isterim lakin internete girmeye neredeyse fırsatım yok anlatım çok açık ortada dediklerimi bir bir yap sorun olmucak emin ol ama önce 7.1 i flashla üstüne 7.2 yi flashla ozaman daha garanti olur nerede takıldığını bana söylersen cvp laya bilirim ama bire bir yardımcı olabileceğim zaman malesef yok :/

hasangokhan9

hasangokhan9

Üye
admin telefon ''herhangi bir uygulama bu eylemi gerçekleştiremez'' dio ben napıcam_?

ramowarr

Üye
bende android 2.1 var mini
yapsam olur mu?

bozoklu_66

bozoklu_66

Üye
Ben dediklerini aynen yaptim rom yiklendi sorun yok ama gpu prosuyla hizi arttirinca reset atiyor diyorumki gpu ya gerek varmi acaba ben pek anlamam kurulumda gpu su yuksek mi

- - - Eklendi - - -

Ben dediklerini aynen yaptim rom yiklendi sorun yok ama gpu prosuyla hizi arttirinca reset atiyor diyorumki gpu ya gerek varmi acaba ben pek anlamam kurulumda gpu su yuksek mi

kaan.kosem

Üye
    Konu Sahibi
768 de sabitle büyük ihtimal en son ayara alıyon ondan resetliyo sonra 806 çıkar baktın sorun yok 825 mhz yap sonradan. 825 mhz inde üstüne çıkma sorun yaratabilir.

- - - Eklendi - - -

bende android 2.1 var mini
yapsam olur mu?
bence hemen yap dostum froyo bile değil sistemin çok şey kaçırıyorsun... :)

bozoklu_66

bozoklu_66

Üye
Ya bir cok proyu yukluyor ama kapanmaya zorliyor ben orjinal 2.3.4 roma donmek istitorum nasil yapabilirim acaba pc ye baglanadan teli

kaan.kosem

Üye
    Konu Sahibi
Ya bir cok proyu yukluyor ama kapanmaya zorliyor ben orjinal 2.3.4 roma donmek istitorum nasil yapabilirim acaba pc ye baglanadan teli
dostum sitede anlatılmış orjinal rom nasıl yüklenir yanlızca usb bağlantısıyla odin aracılığıyla yükleyebilirsin vericeğim linke tıkla kısa ve öz şekilde anlatılmış nasıl yükleyeceği http://www.maxicep.com/android-roml...m-yukleme-surekli-guncel-surumler-517285.html sana tavsiyem 2.3.6 bulamazsan 2.3.5 i kur güncel romlarda şarj yüzde 10 daha uzun gidiyo farkedilebilir bi batarya ve sistem performansı sağlıyo. odini verdiğim sayfadan indir yani miniye göre verilen linklerdende telefonuna göre olan romu indir indiremezsen google da arattır mutlaka bulursun cünkü çok mini kullanıcısı var o yüzden yazılım sıkıntısı olmaz :)

- - - Eklendi - - -

admin telefon ''herhangi bir uygulama bu eylemi gerçekleştiremez'' dio ben napıcam_?
dostum telefon açıkken kurmuyosun zip dosyasını yazdıklarımı okumamışın sanırım bence deneme android bilgini daha geliştirmen gerekiyo gördüğüm üzere anlatılanları iyice oku tam olarak anladıysan yapmaya başlayabilirsin.

bozoklu_66

bozoklu_66

Üye

- - - Eklendi - - -

[/kardeş şimdi bi kaç sorum daha var sana ayarlar ingilizce olduğundan pek çözemedim tus kılıdını nasıl yaptım bilmiyorum ama iptal oldu onu açmam lazım bide statubar oyunları açınca gitmiyor en ustte duruyor bunu kapatmanın yolu varmı bide saat nasıl eklerim cyonogon romunun bi ust modeline rastladım RC 5,6 YADA 7 olması lazım şimdi ben o romu kurmak istesem RC 5.5 İ kurdugum gibi direk üstüne kursam olurmu yeni çıkan rom adobe flaş pleyr 11 i destekliyormuş sanırım ve gayet daha iyi imiş hoş bu rom da iyi şarjı neredeyse 2 katına cıktı uzun gidiyor yani bu konuda yardımları bekliyorum orjinal rom yardımın içinde tşkler ha bide gpu yu 800 lere cıkardım reset atma sorunu ortadan kalktı ilk kurduğumda romu 825 yada daha üstü yapmiştim gpuyu kusura bakma cok fazla yazdım :))

kaan.kosem

Üye
    Konu Sahibi

- - - Eklendi - - -

[/kardeş şimdi bi kaç sorum daha var sana ayarlar ingilizce olduğundan pek çözemedim tus kılıdını nasıl yaptım bilmiyorum ama iptal oldu onu açmam lazım bide statubar oyunları açınca gitmiyor en ustte duruyor bunu kapatmanın yolu varmı bide saat nasıl eklerim cyonogon romunun bi ust modeline rastladım RC 5,6 YADA 7 olması lazım şimdi ben o romu kurmak istesem RC 5.5 İ kurdugum gibi direk üstüne kursam olurmu yeni çıkan rom adobe flaş pleyr 11 i destekliyormuş sanırım ve gayet daha iyi imiş hoş bu rom da iyi şarjı neredeyse 2 katına cıktı uzun gidiyor yani bu konuda yardımları bekliyorum orjinal rom yardımın içinde tşkler ha bide gpu yu 800 lere cıkardım reset atma sorunu ortadan kalktı ilk kurduğumda romu 825 yada daha üstü yapmiştim gpuyu kusura bakma cok fazla yazdım :))
gpu yu niye yukseltiyon dostum kernel zaten son performansta kullaniyo grafik islemcisini sadece cpuyu 806 veya 825 yapicaktin buda mininin sinirlarini stabil bi sekilde zorluyodu :) direk ustune flashliya bilirsin rc 5.7 yi dostum ayni islemi yapman yeterli olucaktir :)

Emrebali05

Emrebali05

Üye
arkadaşım bu rom rootlu oluyor mu yok sa bizmi rootluyoruz

osiy1996

Üye
Arkadasim ilk önce 7.1 yukledım androıd yazısı yazıyor kac dakka beklcem bole

- - - Eklendi - - -

Arkadasim ilk önce 7.1 yukledım androıd yazısı yazıyor kac dakka beklcem bole

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...

Üst Alt