Galaxy Mini 2'me ne oldu?

Sponsorlu Bağlantılar

aalpguzel

Üye
    Konu Sahibi
Galaxy Mini 2'me ne oldu?
Geçen hafta perşembe günü (19 Haziran) telefonuma bir güncelleme geldi. Fakat telefonun üzerinde oynadığım için bu kararlılık güncellemesine ihtiyacım yoktu. Olsa da yüklenmeyecekti ve öyle de oldu. Otomatik indirme açık kalmış. Fark etmemişim. Günelleme indi ve ekrana yükleme onayı geldi. İptal edip telefonumu eskisi gibi kullanmaya devam edecektim. Fakat işler düşündüğüm gibi gitmedi. O anda WhatsApp'tan arkadaşımla yazışıyordum ve tam mesajı gönderecekken "Şimdi Kur" butonu gönderme tuşunun üstüne denk geldi. Ben de hızımı alamayıp bastım. Telefon kapandı. CWM'ye girdi ve tam hatırlamadığım bir hata verdi. Ben de içimden Samsung'a 1-2 küfür savurup, "reboot system now" dedim. Olmadı. Tekrar CWM'ye girdi. Tekrar tekrar denedim. Telefonu daha rootladım olmadı. CWM'den çıkamama hep yaşadığım bir sorundu. Odin'den CWM'yi tekrar flashlayınca Odin'in "Auto Reboot" seçeneği telefonu açıyordu. Fakat Odin'de hata verdi (Complete (write) operation failed.). Bu hatanın üzerine USB Hata Ayıklama'nın kapalı olduğunu fark ettim. Bu sorunu çözemeyeceğimi anlayınca Samsung'un hep gittiğim ve hızından memnun olduğum Kadıköy yetkili servisliğini yapan Destek Bilişim'in Sarıgazi'deki merkezine gotürdüm. Kadıköy'e gotürseydim hem sevkiyatı bekleyecektim hem de daha uzun yol gitmiş olacaktım.(Merkez daha yakın.) 2 iş günü içinde geldi. İstenen ücret telefonun fiyatına yakın olduğu için ödemedik. Yarın gidip telefonu teslim alacağım. Yeni bir telefon alma imkanım da olmadığı için bu telefonu düzeltmek zorundayım. Telefonum brick mi olmuş? Ve herhangi bir telefoncu veya kendim tamir edebilir miyim?
Telefonum hakkında
  • Rootluydu.
  • Clocwork Recovery Mod 6.0.2.8 yüklüydü.
  • Stock ROM (S6500DXXLD1) yüklüydü.
  • Stock ROM'da OverClock ve fazladan 100MB RAM sağlayan The Whisp kernel yüklüydü.
  • Kernel Sürümü:2.3.38.6 brianrahardi@brian-cruncher #1
  • Android Sürümü:2.3.6
  • CPU:Snapdragon S1 MSM7227A ARM Cortex-A5 800 Mhz (Kernel ile 1008Mhz)
  • RAM:Toplam 512MB, 398MB kullanılabilir, boştayken 350MB RAM kullanımı. (Kernel ile 411MB kullanılabilir, RAM kullanımı boştayken 250MB.)
@avast @NeW-MaN Bu forumda bu telefonda iyi olan tanıdığım tek kişiler sizsiniz. Lütfen yardım edin.

• Beğen
Tepkiler: avast

babafre23

Üye
usta sen telefonu delik deşik etmissin;-)

deadhmachine

deadhmachine

Üye
Tekrar odinle flashlamayi denedinizmi

• Beğen
Tepkiler: avast
avast

avast

Üye
Merhaba geldim suanda cihazla cozum icin neler denediniz odinle stock rom atmayi denedinizmi malum suruculer yukluyce usb hata ayiklama kapali bilecolsa odin telefonu gorecektir mini2 de hata ayiklamanin bir onemi yok cunku odin ile stock romu bi tekrar kurmayi deneyin odin telefonu goruyorsa sorun yok gormuyorsa suruculeri tekrar kurun eger hala duzelmezse brick jitag mi ne octarz biseyle aciliyordu sanirim
Tekrar odinle flashlamayi denedinizmi
Odinle bagladiginizda connect diye cyazi cikiyormuydu cikiyorsa kurtarma sansiniz var stock atarak

Superfan

Superfan

Üye
Odin ile tekrar stock rom at ya. Öyle kolay kolay brick olmaz. Brick olma olayı daha çok bootloaderla alakalı. Yani herhalde böyle durumlara soft brick deniyor. Eğer öyle düşünürsen brick olmuş denebilir ama stock rom atarsan düzelir. Bir daha rootladığında o ota güncellemesini indiren uygulamayı da sil.

The Shadow

The Shadow

Üye
Half-brick. Odinle stock rom at + full wipe at düzelir :oke:

Superfan

Superfan

Üye
Hatta yanlışın var. Half brick farklı bir şey. halfBricK diye aratırsan görürsün. Çok saçma bir şey. Aslında daha doğrusu androidde değil WP de geçiyor bu konu. Android bölümünde de benzerleri var. Ama dediğim gibi onlar apayrı şeyler :ehe

The Shadow

The Shadow

Üye
Hatta yanlışın var. Half brick farklı bir şey. halfBricK diye aratırsan görürsün. Çok saçma bir şey. Aslında daha doğrusu androidde değil WP de geçiyor bu konu. Android bölümünde de benzerleri var. Ama dediğim gibi onlar apayrı şeyler :ehe
Maxicepte bir dilbilimci :zzz:

dogukan-

dogukan-

Üye
Cwm aciliyorsa wipeleri yap bende zamaninda acmayi unutmustum download modda opps yazdigi icin stock romda atamamistim tek cqre olarak wipeleri yapayim dedim duzeldi bir dene

dogukan-

dogukan-

Üye
Odin ile tekrar stock rom at ya. Öyle kolay kolay brick olmaz. Brick olma olayı daha çok bootloaderla alakalı. Yani herhalde böyle durumlara soft brick deniyor. Eğer öyle düşünürsen brick olmuş denebilir ama stock rom atarsan düzelir. Bir daha rootladığında o ota güncellemesini indiren uygulamayı da sil.
Stock atamaz bence cunku attigi zaman telefon titreyip tekrar basliyor.

The Shadow

The Shadow

Üye
Stock atamaz bence cunku attigi zaman telefon titreyip tekrar basliyor.
Zaten stock attığında işlem bitince titreyerek açılır ve telefon yeniden başlar. Sonra wipe data/cache yaparsın ve telefon ilk günkü haline geri döner.

Takipçi Satın Al

Üst Alt