Galaxy Mega 6.3 mtp sorunu

Sponsorlu Bağlantılar

wolky38

Üye
    Konu Sahibi
Galaxy Mega 6.3 mtp sorunu
Telefon emmc chip tamiri oldu geldi bi kez brick oldu götürdüm yaptılar bugün yine oldu kiese bağlayıp sistem kurtarma yapayım istiyorum fakat mtp bağlantısı olmuyor nasıl düzeltebilirim telefonu ?
 
Doğuş Pertez

Doğuş Pertez

Admin
Android telefonlarda yaşanan sorunlardan bir tanesi de mtp usb aygıtı yüklenemedi hatasıdır. Ekranda bu aygıt yüklenemiyor hatası da belirir. Bu hata genelde usb ile telefonunuzu bilgisayara bağladığınızda sürücülerin yüklenmesi sırasında ortaya çıkan bir sorundur. Samsung veya sony veya LG: fark etmez, android işletim sistemi yüklü telefonların hepsinde bu hata ile karşılaşabilirsiniz. Bilgisayarınızda bu telefon modellerinin sürücüleri olmasına rağmen aygıt yöneticisine baktığınızda MTP işaretinin üzerinde sarı ünlem olduğunu da görürsünüz. Bu sürücülerin doğru yüklenmemesi anlamına gelse de, örneğin samsung driver sürücülerini doğru yükleseniz bile yine sarı işaret gitmez. Eğer bu sarı işaret gitmezse dosya transferi yapamazsınız, telefonlara özel yazılımları (örneğin z3x box) kullanamazsınız, KİES gibi yardımcı programları açamazsınız. Peki bu mtp usb aygıtı yüklenemedi veya MTP USB aygıtı yüklemesi başarısız hatasının çözümü ise şu şekilde:

Telefon bilgisaraya bağlı olmadan şu işleri sırasıyla yapın: Telefon > menü > ayarlar > uygulamalar > uygulamaları yönet > Tümü > MTPApp bul ön bellek ve verileri temizle. Sonra tekrar bağlayın pc ye.
Eğer düzelmedi ise Başlat – Çalıştır – Regedit e girin EEC5AD98-8080-425F-922A-DABF3DE3F69A bu dizini aratın (bulunduğu yer hkeylocalmachine > system > current control set > control > class) dizini bulduktan sonra yan tarafta UpperFilters dizinini silin. Bilgisayarı ve telefonu yeniden başlatın. Tekrar deneyin.
Bilgisayarınıza windows media player 11 kurun. (Bendeki telefonu bu şekilde çözdüm. İşletim sisteminizin orjinal olması gerekiyor yalnız…)
Cihazın usb bağlantısını kestikten sonra veya bağlıyken de olabilir: bilgisayarım>aygıt yöneticisinden cihazı kaldırıp tekrar bağlayın. Sürücüler bu kısımda tekrar yüklenir.
Eğer bunlarda olmazsa telefonunuzun MTP seçeneği ile başladığına emin olun: yani USB bağlantı seçeneği olarak MTP seçilmiş olmalı.
 


Üst Alt