Galaxy A6 2018 alınır mı?

Sponsorlu Bağlantılar

z.ibra

z.ibra

Üye
    Konu Sahibi
Galaxy A6 2018 alınır mı?
merhaba iyi akşamlar
evdeki galaxy j7 pro nun ekranını yaptırıp satmak istiyoruz çünkü en küçük bir düşmede ekran kırılıyor. Yeni telefon olarak galaxy a6 2018 düşünüyorum ekranı sağlammış sanırım, teknik özellikleri de j7 pro ya denk olması benim için yeterli.
Sizce alınır mı?

Dobraokuyucu

Dobraokuyucu

Üye
merhaba iyi akşamlar
evdeki galaxy j7 pro nun ekranını yaptırıp satmak istiyoruz çünkü en küçük bir düşmede ekran kırılıyor. Yeni telefon olarak galaxy a6 2018 düşünüyorum ekranı sağlammış sanırım, teknik özellikleri de j7 pro ya denk olması benim için yeterli.
Sizce alınır mı?
İşlemcisi J7 2016 ve J6 ile aynı eğer 64 bit uygulamalarla işiniz pek yoksa ve 32 gb lik modeli alacaksanız bence J6 daha isabetli bir tercih olacaktır gerçi j6 da 3 gb ram var ama 3 telefon da benzer performansa sahiptirdiye düşünüyorum en azından benim deneyimime göre J7 ile j6 benzer deneyime sahip
Mesaj birleştirildi:

Bu arada benzer kategoride oldukları için izninizle j6 ile p20 lite'ı karşılaştırmak istiyorum çıktıkları dönemde yakın rakip oldukları ve p20 lite'ın j6 dan daha iyi olduğunu iddia edenler olduğu için.
Huawei in ekranı daha büyük çözünürlüğü daha fazla ancak pil tüketimi çok yüksek günü ilk başlarda kurtarsa da zamanla akşamı zor görüyorsunuz ancak ayarlardan çözünürlüğü hd+'a düşürüp bunu azaltabiliyorsunuz ki o zaman da ekran biraz garip geliyor bana simgeler aşırı büyük. Lcd ekranı kaliteli ancak bir AMOLED değil fakat geceyi saymazsak çok da fark edilmiyor. Çentik pixel 3xl daki ile benzer (Huawei ile Google o zaman tasarımı ortak yapmışlardı çentik Huawei in fikriydi. Ardından Google Huawei in de telefon bölümünü almak istedi ama sonra olaylar olaylar...) ben çentik sevmediğim için Samsung bu konuda önde. Huawei in eğimli ekranı kilifsiz çok güzel yalan yok ama telefonu yere düşürüp önünü ve arkasını on yüz bin milyon parçaya bölünce ekran koruyucuların köşelerinin tam yapismadigini görüyorsunuz... Çerçevesiz tasarım hikaye ekran yan çerçeveleri J7 2016 ile neredeyse aynı kalınlıkta... Type-C port bir artı hızlı şarj destekliyor (emin değilim) ama j6 nin pil optimizasyonun daha iyi olduğunu düşünüyorum. Kamerası Huawei in bazı konularda daha iyi inkar edemem zaten p serisinin olayı bu. Ön kamerda flash bazen ise yarıyor ama 16mp kamera ile Huawei önde. Işlemci... İşte zurnanın sesinin değiştiği yer
2.35 GHz hi silicon kirin 659 3D grafik performansı kötü eğer exynos7870 ile kıyaslayacaksak 1.6 GHz olduğuna bakmayın ben 20 fps de olsa yüksek ayarlarda Half-Life 2yi bitirdim J7 2016 ile orta ayarlarda neredeyse aynılar ancak J6 18 pil ve fps droplarinda daha iyi. Pubg test etmedim oynamıyorum şu genshin i de oynamıyorum resimlerini görünce oyunun niyetini az çok anladım ama neyse... Emulasyon konusunda Huawei önde wii, psone, ps2(?), GameCube, ds vs vs... Ama j6 da boş değil psone emulasyonu çok başarılı wii ve GameCube zor çünkü 32 bit çok güçlü cihazlar lazım bunların oyunlarını oynamak için ( ps2 ve wii için konuşuyorum) bu arada değinmek istediğim ayrı bir konu daha var j6 da işlemci saat hızı 1.6GHz bu güç tasarrufu moduna %10 azalıyor zaten Deep sleep moduna girince 546 mhz de çalışıyor ancak Huawei de durum farklı ekran acıkken 4 çekirdek nerdeyse sabit 1.7Ghz de çalışırken diğer 4 çekirdek 2.35 de çalışıyor ama deep sleep moduna bu 8 çekirdek de 480 mhz konumuna düşüyor. Işlemci konusunda Samsung çok garip exynos 7870 hem 64 bit hemde 32 bit desteğine sahip ancak bu işlemci J7 ve J6 da 32bit kilitli dışarıdan müdahale edilirse 64 bit moduna geçer mi bilmiyorum bu sahalardan artık çok uzaktayım. Ayrıca j6 ve J7 de gördüğüm kadarıyla işlemci basit bir uygulamayı önbelleğe aldığı vakit işlemcinin 4 çekirdeği uyku moduna geçerken 4 ü adaptif bir biçimde 1200 540 mhz arasında geziniyor Huawei de durum daha farklı işlemciler kapanmıyor önbelleğe de işlem alınsa bile fazla tutulmuyor ve işlemciler daha nadir uykuya geçiyor.
Tasarım...
Huawei önde ve arkada cam çerçevesinde metal kullanılan bir telefon j6 dan daha ince J7 2016 dan kalın ancak hafif (yaklaşık 140 gr) cam bence arkada kullanılırsa eksi çünkü benim gibi sakarlıkta uzman olanlar için ömrü maksimum 1 ay. J7 plastik J7 2016 nin da çerçevesinde metal var.
Şebeke...
Bence Samsung daha iyi özellikle 3G ve 4G konusunda indirme hızını deneyemedim ama J7 deki deneyimim telefonun 100 mb sn e çok rahat çıktığı yönünde (bant genişliği büyük sitelerden mobil veri ile indirme yaparken dikkat telefon donarsa falan korkmayın).
Huawei in çekmediği yerlerde (şebeke yok yazıyordu) j6 3g moduna çekiyordu.
UI/UX
İki telefonu da android 9 kullanırken karşılaştırdım. Bende j6 daha iyi Samsung galaxy experience ve one ui ile kendini aştı. Emui fazlaca ios hissi veriyor bende ama daha iyisi. Ha merak ediyorsanız eğer Huawei de karanlık tema yok Samsung a da android 9 ile geldi. Android 9 ile 10 arasında fazla fark olmadığı için benim gözümde Android 10 u denemedim. Huawei android 9 da kaldı keşke emui 10 gelseydi telefon acabilirdi rahatça. Bu arada samsungda planlı yavaşlama yok nerdeyse j6 4 J7 5 senedir sıfırlanmış en son hala ilk günkü gibi hızı. Huawei 6 ay önce sıfırlandı şu an belirgin yavaşlama var ama kullanıma engel değil. Ayrıca belirtmek istiyorum ki Samsung telefonlar custom rom konusunda aşmış Huawei telefonlarda bu is çok zor bootloader kilidinin açılması için para lazım. Huawei açmıyor.
Wi-Fi özellikleri
Huawei de 5GHz var bunun ekmeğini az yemedim güzel çalışıyor ama menzili az. Samsung daki 2.4Ghz nerdeyse 5ghz gibi çalışıyor o yüzden pek fark yok denebilir. Bu arada Huawei de miracast var meraklısıysanız.
Diğer şeyler...
Huawei de nfc var, jiroskop var, adım sayar var, özel oyun sensörleri var, pusula var, ısı sensörü (?) var, parmak izi var yani var oğlu var. Samsung da sadece parmak izi ve proximity sensör var sade ve öz Huawei bu konuda önde bence. Parmak izi sensörü konusunda Samsung biraz daha iyi.
iki telefonda da radyo var söylemeyi unutmadan.
Huawei de bildirim ışığı var güzel detay aslında.
Huawei in sar değeri 0.1 dha düşük. Ekran yansıtma var. İkinci mikrofon var ve güzel çalışıyor.
Samsungda da Dolby Atmos var bence bu büyük artı eski beats audio gibi bisi bu.

Son düzenleme:
  • Beğen
Tepkiler: MAERKEK ve Silinen Üye 2625978
z.ibra

z.ibra

Üye
    Konu Sahibi
İşlemcisi J7 2016 ve J6 ile aynı eğer 64 bit uygulamalarla işiniz pek yoksa ve 32 gb lik modeli alacaksanız bence J6 daha isabetli bir tercih olacaktır gerçi j6 da 3 gb ram var ama 3 telefon da benzer
öncelikle yardımınız için teşekkür edetim baya uzun karşılaştırmışsınız. Zaten her zaman samsung dan yanayımdır ama huawei'i de bilmem iyi oldu çünkü samsungta olmayan bir çok özellik varmış. Ama anladığım kadarıyla bahsettiğiniz huawei in ekranı j7 pro gibi hassas eğer öyleyse asla tercih etmem. Ps2 ve wii'yi samsung ta beklemiyorum alıştım zaten j5'lere j7'lere :) jiroskop benim için önemli vr oyun ve video için.
Yani baya kararsız kaldım j6 diğer lerinin aksine android 10 a kadar yükselebiliyomuş ama jiroskop yok. Huawei güzel görünüyor ama kasıyormuş ve ekranı hassasmış (kardeşlerim bir haftaya kırar) A6 2018'i tavsiye etmez misiniz sağlamlığını arkadaşlarımdan biliyorum jiroskop da varsa benim için yeterli ya da bu özelliklerde ekranı sağlam ve jiroskop lu başka bildiğiniz telefon var mı?

Dobraokuyucu

Dobraokuyucu

Üye
öncelikle yardımınız için teşekkür edetim baya uzun karşılaştırmışsınız. Zaten her zaman samsung dan yanayımdır ama huawei'i de bilmem iyi oldu çünkü samsungta olmayan bir çok özellik varmış. Ama anladığım kadarıyla bahsettiğiniz huawei in ekranı j7 pro gibi hassas eğer öyleyse asla tercih etmem. Ps2 ve wii'yi samsung ta beklemiyorum alıştım zaten j5'lere j7'lere :) jiroskop benim için önemli vr oyun ve video için.
Yani baya kararsız kaldım j6 diğer lerinin aksine android 10 a kadar yükselebiliyomuş ama jiroskop yok. Huawei güzel görünüyor ama kasıyormuş ve ekranı hassasmış (kardeşlerim bir haftaya kırar) A6 2018'i tavsiye etmez misiniz sağlamlığını arkadaşlarımdan biliyorum jiroskop da varsa benim için yeterli ya da bu özelliklerde ekranı sağlam ve jiroskop lu başka bildiğiniz telefon var mı?
A6 da iyidir j6 ile neredeyse aynı cihazlar olduğu için bahsettim bu arda p20 lite da kırılsa da çalışır ekrarani (şu an para bandı ile bağladım heryerini ve hala banamisin demiyor
Mesaj birleştirildi:

Hatta a6 ile p20 lite baya benzer cihazlar özellik bolluğu konusunda

z.ibra

z.ibra

Üye
    Konu Sahibi
A6 da iyidir j6 ile neredeyse aynı cihazlar olduğu için bahsettim bu arda p20 lite da kırılsa da çalışır ekrarani (şu an para bandı ile bağladım heryerini ve hala banamisin demiyor
Mesaj birleştirildi:

Hatta a6 ile p20 lite baya benzer cihazlar özellik bolluğu konusunda
benim için önemli olan jiroskop ve sağlamlık duyduğuma göre a6 taş gibiymiş p20 yi biraz araştırdım ama biraz yavaşmış galiba . Sanırım a6 alacağım yardımınız için çok teşekkür ederim :) :) :)

• Beğen
Tepkiler: MAERKEK ve Dobraokuyucu

Üst Alt