Futbol Maçını Çeken Yapay Zekalı Kameranın Kafası Karıştı

Sponsorlu Bağlantılar

gonyalı

gonyalı

Üye
    Konu Sahibi
Futbol Maçını Çeken Yapay Zekalı Kameranın Kafası Karıştı

Yapay zeka tarafından desteklenen kamera operatörü, futbol maçı sırasında hakemin keline takılı kaldı.​

Spor müsabakaları sırasında insanlar tarafından kullanılan kameralarda dikkat dağılması bilinen bir şey. Ancak yapay zeka destekli bir makine sizce nasıl bir hata yapmış olabilir?


Yakın zaman önce İskoç takımları Caledonian Thistle ve Ayr United FC arasındaki bir futbol maçı gerçekleşti. Maçın yayınlanması için kullanılan bir yapay zeka kamera operatörü ise defalarca kel bir yan hakeme odaklandı ve onu futbol topuyla karıştırdı.

Aslında bu sorun birkaç defa tekrarlansa dikkat çekmeyebilirdi. Ancak hemen aşağıdaki videodan da görebileceğiniz gibi, kamera onlarca kez hakemin kafasına odaklandı. Hatta bu durum o kadar sık yaşandı ki, AI Ayr United FC’nin golü görüntülere yansımadı.
Medyaları görüntülemek için kayıt olmalısınız
Yapay zeka operatörünü sahaya getiren ekip Caledonian Thistle futbol takımıydı. Ancak bu durum için onları suçlamak zor. Zira yapay zeka zaman zaman tahmin edilemez şeyler yapabiliyor ve gerçek dünya senaryosunda her zaman aynı doğrulukta çalışmıyor.

Bu komik durum taraftarları bir hayli kızdırmış olmalı. Öyle ki yapay zeka destekli kamera çözümü bu olay sonrasında geliştirmeler alacaktır. Ya da bir dahaki sefere hakemin kafasına bir şapka takmasını isteyebilirler :)
 
gonyalı

gonyalı

Üye
    Konu Sahibi
Komikmiş :)
 

Benzer Konular

Kingmortall
Cevap
4
Görüntüleme
2K
esokmen
tahor
Cevap
0
Görüntüleme
726
tahor


Üst Alt