Öneri Fotoğrafta Başarılı Telefonlar?

Sponsorlu Bağlantılar

emin054

Üye
    Konu Sahibi
Fotoğrafta Başarılı Telefonlar?
merhaba arkadaşlar
Fırsatım oldukça forumda modeller ile çekilen fotoğrafları inceledim hepsi birbirinden güzel. seçim yapması zor
sony xperia z3 20.7 mp kamerası var kullanıcıları yanıltmak için olabilir mi? ilginç samsungun 5-8 mp kamerasına bakıyorum çok iyi çekim yapıyor 20.7 mp ile düşündüğümde çok büyük bi fark olmasını bekliyorum ama yok gibi.
Kamera seçiminde önemli olan püf noktaları neler olmalı ve tam anlamıyla şu diyebileceğiniz bir model var mı?
Teşekkürler

bozkirdangelen

bozkirdangelen

Üye
Gerek fotoğraf makinalarında ve gerekse cep telefonlarında gördüğümüz örneklerde 2*2=4 ettiğini pek rastlanmıyor.
Örneğin 10 MP kameralı samsung'a ait fotoğraflara karşılık, iPhone ye ait 5 MP kameralı nın çektiği fotoğraflar daha iyi görünüyor.
Burada lütfen rakamlara ve markalara dikkatli yaklaşmamız lazım.
Ben bu örneği KODAK marka bir makine ile Samsung Marka bir makinede yaşadım.
Kodak taki kamera özelliği daha eski olduğu halde samsung dan daha iyi fotoğraflar çekiyordu.
Bilmiyorum demek istediğimi anlatabildim mi?
bu açıdan Lumia modeller ile Samsung ve iPhone leri iyi incelemek lazım.
En iyisi de fırsat olacak ve bu üç makine ile aynı manzarayı ya da aynı görüntüyü çekip inceleyeceksin..
Tabi bu çekimler, hareketli görüntü, normal görüntü, gece ve gündüz gibi seçeneklerle çekilmeli.

Silinen Üye 737108

Silinen Üye 737108

Kapalı Hesap
Eğer amaç sadece fotoğraf ise Lumia serisinin Carl Zeiss lensleri ile anlaşmaları olduğundan(Nokia sayesinde) önemli artıları var. Ancak Xperia Z3 de kesinlikle geri kalmaz bunun sebebi de Sony'nin zaten lens de üreten bir firma olmasıdır. En yüksek iso değerine çıkabilen model şuan Z3 yanlış hatırlamıyorsam. Öte yandan mp evet önemli değil ama 5 mp'e düşersen de o zaman megapixelin önemini de görüyorsun, çok önemli değil ancak önemsiz de değil şöyle söyleyeyim. 20 mplik görüntü sıkıştırılmasındaki oluşan kalite ile 8 mp görüntünün sıkıştırılmasındaki kalite bir olmaz. Genellikle ucuz Çin mallarının mp değerini bu karşılaştırmanın dışında tutuyorum çünkü onlar 10 mp yazar ama görüntü o kadar çamurdur ki 2 mp gibi durur lens bildiğin leştir. Diyafram açıklığı da gene çok önemli mesela LG G4 modelinde 1.8'e kadar diyafram açıklığı vardır bu değer bugün orta seviye DSLR makinelerde görebileceğimiz diyafram açıklığıdır. Yakındaki nesneleri oldukça net çekebildiği için makro çekimde şuanda kağıt üzerinde LG G4'den iyisi yok bildiğim kadarıyla, ayrıca yeni nesil lazer otofokus sistemi ile de oldukça hızlı odaklama yapabiliyorlar. Xperia Z serisinde bana göre optik görüntü sabitleme olmaması sadece sıkıntı aslında şuan dijital görüntü sabitleme de mevcut ama optik her zaman daha iyidir. Samsung ise Apple gibi Sony lensler kullanır genellikle iki firma da kötü çekmez özellikle Apple; Sony'den aldığı lensleri bikaç sene öncesine kadar Sony'den çok daha iyi şekilde telefonlarında kullanıyordu(yazılım+kamera gövdesindeki başarı), bu durum Sony tarafında oldukça can sıkıcıydı. Bir de en iyi verimi alabilmek için manuel çekimden anlamak her zaman daha iyidir, otomatik çekim; hep bir-iki adım gerisinde kalır manuel çekimlerin.

bozkirdangelen

bozkirdangelen

Üye
O zaman burada 2 şey öne çıkıyor.
1-Kamera
2- Yazılım
Hatta 3 şey der isek.
3- Çeken kişinin becerisi..

sphone

sphone

Üye
lumia 625 kullanıyorum enteresan bi şekilde beni şaşırttı gayet güzel cekiyo sony den sonra süper

bozkirdangelen

bozkirdangelen

Üye
lumia 625 kullanıyorum enteresan bi şekilde beni şaşırttı gayet güzel cekiyo sony den sonra süper
yoo.. Lumialar çekim konusunda şöhretliler diye biliyorum.
Bunu bilmeden mi aldınız ki şaşırdınız?
Hakkını yemeyelim, hiç kullanmadım ama S2 ve sonrası ile iPhone lerin çekim kaliteleri de iyi.

sphone

sphone

Üye
yoo.. Lumialar çekim konusunda şöhretliler diye biliyorum.
Bunu bilmeden mi aldınız ki şaşırdınız?
Hakkını yemeyelim, hiç kullanmadım ama S2 ve sonrası ile iPhone lerin çekim kaliteleri de iyi.
foto için özellikle telefon almadım bu zamana kadar ondan arkadaşım

bozkirdangelen

bozkirdangelen

Üye
foto için özellikle telefon almadım bu zamana kadar ondan arkadaşım
Her şeyin ana amacı önemli..
Fotoğraf makinası fotoğraf çekmeli..
Cep telefonuyla da konuşulmalı
Değil mi?

• Beğen
Tepkiler: sphone
oznkrts

oznkrts

Üye
her kes mp önemli degil desede bu sadece sosyal sitelere atacagın resimler için geçerli eğer resimlerle çok oynayan biriysen mp önemli kamera odaklı bi telefon alıcaksan bence ilk önce yazılım iyimi diye bak sonra lens sonra ois

4MaGuS

4MaGuS

Üye
z3 de kamerada pembeleşme sorunu vardı ile çıkan sürümlerinde sonradan düzeltilermi bilmiyorum ancak çoğu kişide vardı bir süre kullanımdan sonra başlıyor ve sensörün değişmesi gerekiyormuş diye duymuştum araştırın derim, kamera istiyorsanız sadece lumia serisi güzeldir mesela 1020 41mp ancak normalde 20mp lens var ve bunu yazılım ile çok daha kaliteli bir hale getirilmiş bu telefon tabiki iyi çekimler yapıyor ve bildiğin çoğu diğer telefonlarda olan özellikler ilk bunda geldi bu arada sadece bir telefon kullanacaksanız sistemde önemli bence farklı bir cihaz varsa önemsiz olabilirde, android de derseniz telefon olarak ben g3 seviyordum g4 denemedim hiç ama çok güzel diyorlar senin yerinde olsam samsung almam hayatta gündelik durumlarda çok kastıgını gördüm lg de kasıyormuş ama daha az dır diye düşünüyorum g4 iyi bir inceleyip alacağım telefon o olurdu

byAndroid

byAndroid

Üye
Genellikle çoğunun kamerası aynı iş yazılımda bitiyor büyük çoğunlukla. Çünkü bakın sony nin 20.7 mp kamerası var ama yazılım iyi değil odaklama yavaş. Pempe kamerayı bende yaşadım z3 te. Ona karşı iphone odaklama süper anı kacirmiyorsun tak diye çekiyor. Mp ye bakmayın kaliteli kameraları var yazılım la işi bitirmişler keza Samsung un amiralleri tık diye çekiyor birde Samsung cidden iyi çekiyor farklı markalarla karsilastirinca fark belli oluyor.

El~PisToLeRo

El~PisToLeRo

Üye
z3 de kamerada pembeleşme sorunu vardı ile çıkan sürümlerinde sonradan düzeltilermi bilmiyorum ancak çoğu kişide vardı bir süre kullanımdan sonra başlıyor ve sensörün değişmesi gerekiyormuş diye duymuştum araştırın derim, kamera istiyorsanız sadece lumia serisi güzeldir mesela 1020 41mp ancak normalde 20mp lens var ve bunu yazılım ile çok daha kaliteli bir hale getirilmiş bu telefon tabiki iyi çekimler yapıyor ve bildiğin çoğu diğer telefonlarda olan özellikler ilk bunda geldi bu arada sadece bir telefon kullanacaksanız sistemde önemli bence farklı bir cihaz varsa önemsiz olabilirde, android de derseniz telefon olarak ben g3 seviyordum g4 denemedim hiç ama çok güzel diyorlar senin yerinde olsam samsung almam hayatta gündelik durumlarda çok kastıgını gördüm lg de kasıyormuş ama daha az dır diye düşünüyorum g4 iyi bir inceleyip alacağım telefon o olurdu

Lg arayüzü yag gibidir kasma falan olmaz bizzat kurcaladım L70'e bile kefilim.Htc ve Lg arayüz olarak çok çok akıcı baska telefonlarda bu denli bir hız hissetmiyorum ben sahsen.

Sırf kamera için telefon alınmaz telefon alırken kamerası da iyi olsun seklinde yaklasmak daha mantıklı suan S6 ve G4 kamera konusunda çok iyi aynı sekilde diger unsurlarda da en iyiler.Lumia serisi önermiyorum prensip olarak.
Kameraların mp olarak büyümelerini anlamsız buluyorum mp arttıkça malesef kalite degil fotografın dosya boyutu artıyor.

oznkrts

oznkrts

Üye
usta yanlış olmasın 1020 de 41 mb lens var ve tercihe bağlı 41 mb basabiliyor resmi ayrıca wp telefonların kamerada en iyisi oldugunu söylemek biraz zor tamam donanım çok iyi ama yazılım içine ediyor örnegin ilk aldıgımda telefonu aldıgımda çok keskin olmayan kaymak gibi resimler alıyodum ne zamanki lm camera 5 geldi 0 ayarda bile hdr çekiyo hatununda yüzünde ne kadar leke varsa hepsini gösteriyo tabi bu arka kamera ön kamera rezaleti ayrı ama ben ona çözüm buldum artık çekmek yerine ön kameradan video çekip anı yakala yapıyorum zalımsın microsoft

byAndroid

byAndroid

Üye
Yok ya 41 mp lens değil yazılımla yukseltmisler onu. Ben öyle biliyorum

Invoke

Invoke

Üye
Püf noktası şu olabilir; kamera karşılaştırmalarına bak. Megapixele bakılmaz zaten

4MaGuS

4MaGuS

Üye
usta yanlış olmasın 1020 de 41 mb lens var ve tercihe bağlı 41 mb basabiliyor resmi ayrıca wp telefonların kamerada en iyisi oldugunu söylemek biraz zor tamam donanım çok iyi ama yazılım içine ediyor örnegin ilk aldıgımda telefonu aldıgımda çok keskin olmayan kaymak gibi resimler alıyodum ne zamanki lm camera 5 geldi 0 ayarda bile hdr çekiyo hatununda yüzünde ne kadar leke varsa hepsini gösteriyo tabi bu arka kamera ön kamera rezaleti ayrı ama ben ona çözüm buldum artık çekmek yerine ön kameradan video çekip anı yakala yapıyorum zalımsın microsoft
yanlış biliyorsun istersen biraz araştır, biliyorum bende istersen 41mp resim çekip o şekilde kayıt yapıyorsun bende de 1020 var ancak lens 20mp diye çoğu yerde okudum

oznkrts

oznkrts

Üye
Yok ya 41 mp lens değil yazılımla yukseltmisler onu. Ben öyle biliyorum
kamera 41 mb o konuda bi şüpheye gerek yok zaten çokda iyi resimler alıyo ama bilgisayarda görürsün ekran full hd olmadıgı için pek göstermiyo telefonda

4MaGuS

4MaGuS

Üye
g4 de mesela ois-var raw formatında resim kayıt etme var (bu format resim ortamdaki her ışığı alıp daha sonra cs6 veya benzeri programlarda düzenliyebilirsiniz, normal fotograflara göre boyutları çok yüksektir)- kendi kamerasında ince ayar yapmaya izin veriyor diğerlerine göre daha ayrıntılı bence, android telefon güzel bence sağlamda duruyor, sarjını araştır derim bir ne kadar iyi diye onun dışında benim alacağım tek telefon olurdu lg, şöyle bir sıkıntı olabilir sadece f/1.8 diyafram değeri var mesela eski telefonlar bu değer n73 de mesela 2.8 di telefon nasıl çekerdi gündüz çok güzel ancak gece iğrenç g4 de gece güzel çekebilirsiniz ancak gündüz de biraz parlak çeker renki tam vermiye bilir bazı yerlerde diğer telefonlara göre daha fazla grin göstere bilir genelde bu değer F/2.2 dir ancak telefona göre değişir
bu arada şöyle bir site var bu sitede her türlü telefonla çekilen resimleri inceliye bilirsiniz yabancı site olduğu için paylaşımda sorun olacağını düşünmuyorum

sahanemir

sahanemir

Üye

Takipçi Satın Al

Üst Alt