Formattan sonro pc yavaşladı(mutlaka girin şaşıracaksınız)

Sponsorlu Bağlantılar

maxi159

Üye
    Konu Sahibi
Formattan sonro pc yavaşladı(mutlaka girin şaşıracaksınız)
Arkadaşlar bilgisayarımın özelliklerini yazıyorum

2 GB Ram
1 GB nvdia 9500 GT ekran kardı
320 Gb hard disk
Asus 2.81 Ghz çift çekirdek işlemci

Ben bu bilgisayara format attın ve driverleri yükledim ama bilgisayar kasmaya başladı.
Bİlgisayar açılırken windows yazısı geç gelmeye başladı hoş geldiniz yazısı yavaş açılmaya başladı.oyunlarda çok kasmalar meydana geldi. Format atmadan önce oyunlarda hiç kasma yoktu. bilgisayar hızlıdı.format atmadığım 1 yıl olmuştu bende format atayım dedim format attıktan sonra böyle oldu. Sebebini bilen varmı yada tavsiyesi olan.Lütfen yardımcı olun.

Necmati

Necmati

Üye
ard arda iki aynı konu açma kardeşim adminler uyarı yapıp silerler...

maxi159

Üye
    Konu Sahibi
bu benim ilk konum daha bundan önce açılmış konuya derdimi yazmıştım

mahmut_hoca

Üye
tekrar format at...

Nedved

Nedved

Emekli Yönetici
Bu tip yavaşlamaların birçok sebebi var aslında.Öncelikle şunu sorayım , format CD si orjinal mi ? Eğer orjinal değilse ilk aklıma gelen virüs tehdidi.Bu virüsler işletim sisteminin kütüğüne yani Volume Information kısmına kendini yerleştirir.Bunu göz önünde bulundurarak güvenli modda bilgisayarınızı başlatın ve programla kapsamlı bir tarama yapın.Sonucu yazın tekrar , yardımcı olmaya çalışırız.

cemee61

cemee61

Üye
sanirim baska bir cd ile format attiniz. genelde notebooklarda buna gerek yok. cunku windows driverlar vs hard diskinizin gizli bir bolumunde mevcut. format atmak icin (asus icin tam emin degilim) bilgisayari kapatip acin. acilirken f9a basin. karsiniza format menusu gelecek. adimlari takip edin. bilgisayar ilk aldiginiz gunku gibi olur. (bu arada kullanma klavuzunu inceleyin orada yazar bunlar. kullanma klavuzunuz yoksa modeline gore internette kullanma klavuzu ararsaniz cok zorlanmadan bulursunuz.
hic yapamazsaniz modeli yazin vaktim olursa ben ilgilenirim yada baska arkadaslar ilgilenir:oke:

pulili

Üye
ana kartda reset yap bendede aynı sorun oldu ana kartda defult yani reset attın şimdi daha hızlı sorun yok ana kartdakı bütün sorunları düzeltiyor

_enqin_

_enqin_

Üye
sakınnnnnnnn teklar format atma hdd zalar görmüş biraz kullan yavaş ama sonra format da fat bak kesinlikle fa yada fa32 olacak ntfs degil sonra fad32 yavaş biçimle düzelir

Üst Alt