Format atmadan harddiski bölmek (Videolu Anlatım)

Sponsorlu Bağlantılar

hurcan

hurcan

Üye
    Konu Sahibi
Format atmadan harddiski bölmek (Videolu Anlatım)
diyelimki 40 gb bir harddiskiniz var ama sadece tek partition da kurulu c var yanlızca
ne yapacaz herşeyimizi başka harddiske aktarıp tekrardan windows kurup partitionları ayarlayıp, aktardığımız yedekleri tekrar mı yükleyecez....isteyen bu uzun yolu takip edebilir...120 lik bir diskin tek parçada ve 100 gb dolu olduğunu düşünecek olursak nasıl yapacağı ve ne kadar zaman kaybedeceğide ayrı bir olay...
bunların yerine
öyle bir program olsunki, windows ve programlar yüklüyken harddiskin partitionları istediğim gibi değiştireyim, hiç bir veri kaybolmasın, ve bunlar en fazla 10 dk sürsün...

linkindeki Acronis Partition Expert 2003 programı nı indirerek işe başlayalım...gerekli ve setup dosyası mevcut...
programı kurup bilgisayarınızı restart ettikten sonra...

aşağıdaki linkteki video yu indirip seyretmeniz yeterli olur

Kolay gelsin...

delimakina

Üye
format zaten hdd'nin ömrünü yiyor üstüne üstlük harddisk dölme yaparsanız bilgisayarınız yakın zamanda ömrü sona erebilir onun için tavsiyem disk dölme konusunu sadece 1 kere yapılmalıdır format atmada pek sorun olmaz

hurcan

hurcan

Üye
    Konu Sahibi
ya arkadasım ben pruyu zaten pc ye format atıp diski bolcek arkadaşlara kolaylık olsun diye verdim
yoksa hic gerek yokken zaten kimse hard diskini bölmez. ama gerçekten çok kullanışlı bi pro.....

Exalans

Exalans

Üye
evet ben canım sıkıldıkca format atardım harddisk yandı aslında yandığı iyi oldu 40 lıktan kurtulup 200 lük aldım

ben_daha_yeniyim

Üye
yani sürekli format kötümü ?

hurcan

hurcan

Üye
    Konu Sahibi
evet malesef fazla format harddiskin ömrünü oldukça kısaltır

Treable

Treable

Üye
bir bilgisayar programcısı olarak el atmam gerek galiba,

1.si hdd ye format atmak sanıldığının aksine kötü bir şey değil ve son dönem hdd ler optik okuyucuya slam olarak yazdığından problem pek görülmüyor.
2.si hdd ye partition yapmak çok çok iyi bir şey. ama abartmamak da lazım. ben 40 gb hdd ye neden 1 partition atıp 2 parçaya ayırayım ki. mesela 100 gb ye 2 parça yapabilirsin. çağımızın en önemli sorunu bilgi ve belge güvenliği. dünyanın en büyük firmalarına bi bakın security leri görebilirsiniz.
3.sü fdisk ile atılmış olan hdd ler daha iyi çalışıyor. yalnız maxto* hdd kullanmamaya özen gösterin. hem çok vızıltı yapıyor.
4.sü hava çok sıcak ya... :):):):(:):):)

ben_daha_yeniyim

Üye
hurcan' Alıntı:
evet malesef fazla format harddiskin ömrünü oldukça kısaltır

kaç formatta göcüyo hard disk :)

b.surgun

Üye
deneyelim bakalım... tşk

melihyasa07

Üye
ii paylaşım tşk

fedriks

Üye
analtım videosunun linki ölmüş

Da®kness

Da®kness

Üye
4'de bölünmüş bir disk nasıl birleştirilir peki ? 2 parça olacak. Içindekiler zarar görmeyecek...Mümkünmüdür ?

cay571

Üye
video linki sizlere ömür

cezaci_35

cezaci_35

Üye
ben hiç öyle şey yaparmıyım allah korusun bilgisayarım zaten yeni :aman2:

bb_01

Üye
link çalışmıyor video linki

ωίт¢н кίηg

ωίт¢н кίηg

Üye
Böyle bi programa hiç gerenk yok bence..ben "Steganos Security Guard" kullanıyorm.yeni harddisk bölmleri açıp şifreleyebilrsinz.ve GÖRÜNMEZ oluyor açtığnz bölüm;) önemli verileri saklayabilrsnz...

fiko6480

Üye
1 ayda 50 sefer atmısım dır bence alkası arkadaş doru sölüyor yanlış format atmak tan sorun çıkabilir

KADER12349

Üye
Yha partitonu indirdikten snra nabıcaz

torking

Üye
ya arkadslar biri şu videoyu tekrar upload edemez mi?

kalpsizbihe

Üye
kardeş video inmiyorr :(

Üst Alt