format atarken cd önyüklemesi için bir tuşa basın gelmemesi

Sponsorlu Bağlantılar

aslanlider

aslanlider

Üye
    Konu Sahibi
format atarken cd önyüklemesi için bir tuşa basın gelmemesi
sa arkadaşlar şimdi benim pc bozuldu gittim bi xp cd aldım simdi bu xp cd bilgisayara takınca okuyo fakat önyükleme için bir tuşa basın yazısı gelmiyor boott ayarlarından başlangıç için ilk sıradakini cd rom seçtim ama gine olmadı ama abimin leptopuna takınca cd önyükleme felan yapıyo format atıyo ama bneimkisine taınca gine önyükleme için bir tuşa basın yazısı gelmiyor lütfen acil yardım edein internetten boot ayarlarına bakıyorum Benim boot ayarlarımla aynı olmadığı için yapamıyorum onun için lütfen verdiğim anakartın modeline göre boot ayarlarına yarDım edin veya önyükleme için çözüm söyleyin

ANAKARTIN MODELİ :::ASRock 775V88+:megafon::megafon::megafon:

Nedved

Nedved

Emekli Yönetici
Çok ilginç bir sorun.Yalnız şunları söyleyeyim : BIOS ayarlarını doğru bir şekilde yaptığından emin isen , ayarları kaydetmeyi unutmuş olabilirsin.Birde farklı bir CD dene ya da aynı CD yi USB bellek ile kurmayı dene.

aslanlider

aslanlider

Üye
    Konu Sahibi
benim pc usb kabul etmiyor birde bios ayarları dediğim gibi farklı internette bir çok bios ayaralrı verilmiş benim bios ayarlarımla aynı değiller ama tabikide yaptığım ayarları kaydediyorum unutmayın anakartın modeline göre bios ayarları lazım
ANAKARTIN MODELİ :::ASRock 775V88+

^^efsane_24^^

Üye
kardeş hardiski değiştir bendede aynı sorun vardı yarım terabayt hdd gitti değiştirdim sorun çözüldü

aslanlider

aslanlider

Üye
    Konu Sahibi
kardeş harddiski yeni değiştirdim 300gb yeni aldım:D

--------------- Ekleme ---------------

işte bütün sorun önyüklemeinn gelmemesi halbuki vista atsam şimdi atarım ama ben xp istiyorum:S

cevabını bilen yoqmu:SSSS:S:s..S.s.S:s:.S

çözümü bilen yoqmuuuuuuuuuuuuu

SamsungStarrr

SamsungStarrr

Üye
Ben KEndi Bilgisayarımda Düzeltebilirm Ama Sana Yardım Ederken Ayarları Hepten Bozdurmaktan Korkuyorum

crabteam

Üye
Büyük ihtimal HDD nizin BOOT sectorunde sorun vardır... düşük bi ihtimalde CD nin yazma hızına göre Optik okuyucunuzun cd secmesi kacınılmazdır..

anemik

anemik

Üye
bncede.ayarları tam yapıp kaydet ve cık dediğinden emin ol. yoksa sorun olmaması lazım.değişik :S

crazyoung158

Üye
arkadaşlar aynı sorun bendede var bnde o yazıyı gorup foratı başlattıramıyorum bi bilginiz var ise lütfen yardım eğer anakart boot ise model "asus p4p800s-x"

x1bc

x1bc

Üye
öncelikle dvd-cd sürücünüz okuma hatası yapıyor olabilir
ve eğer sata bir hard disk aldıysanız format cd niz de sata sürücü olmadığı için açılmıyor olabilir.
sata raid destekli xp cd si bulun.ve eğer anakart destekliyorsa f12 ye yada f8 e (değişebilir)basın ordan cd sürücüyü seçin.biosta first boot device yada boot bölümünü bulun ve cd sürücüyü işaretleyin f10 a basın ve evet diyin.hala olmuyorsa.bios ayarlarını fabrika ayarlarına getirin ve yine f10 basıp kaydedin.

konyarapp

Üye
kaydetmeyi unutuyorsundur _??? diğer türlü ön yüklememeye almaması gibi bir seçenegi yok :D olmak zornda :s:S

Üst Alt