Flaş:Avrupa Birliği 4G için Kolları Sıvadı 18 Milyon Euro Kaynak Ayırdı!

Sponsorlu Bağlantılar

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...
paradox1026

paradox1026

Üye
    Konu Sahibi
Flaş:Avrupa Birliği 4G için Kolları Sıvadı 18 Milyon Euro Kaynak Ayırdı!
Avrupa Komisyonu, mevcut 3G ağlarından yaklaşık 10 kat daha hızlı olan 4G araştırmalarını desteklemek için 18 milyon avro bütçe ayırdı.
AA muhabirinin, internet adresinden derlediği bilgiye göre, AB, 4G ya da bilinen adıyla LTE mobil ağlarına yönelik araştırmalar için 1 Ocak 2010 tarihinden itibaren kullanılmak üzere 18 milyon avro yatırım yapacak.
Saniyede 100 megabite varan mobil internet hızları sunan Uzun Vadeli Dönüşüm (LTE) için dünyanın dört bir yanında firmalar test çalışmaları sürdürüyor. 4G'nin, 2010 yılının birinci yarısında İsveç ve Norveç'te ticari olarak piyasaya sunulması bekleniyor.
LTE ile bağlantı hızındaki sağlanacak yüksek hızla birlikte bir çok kolaylıkların da yaşanacağı belirtiliyor.
LTE'nin sağlayacağı bazı kolaylıklar şöyle:
-LTE, ağ operatörlerinin kapasitelerini arttırarak ve operatörlerin daha düşük fiyatlardan, daha fazla kullanıcıya, daha hızlı mobil geniş bant bağlantısı sunmasına olanak verecek.
-''LTE Advanced'', mobil geniş bant hızlarını gelecekte saniyede 1 gigabite (bin megabit) çıkararak kullanıcıların yüksek kaliteli TV veya isteğe bağlı video gibi çevrimiçi hizmetlerden tam olarak yararlanma olanağı sunacak.
-LTE'nin radyo tayfını çok daha verimli bir şekilde kullanmasından dolayı, mobil ağların ''dijital paydan yararlanabilmesi'' ve analog TV;den dijital TV;ye geçişin bir sonucu olarak serbest kalan frekansları kullanması mümkün olacak.
-LTE teknolojisinde sinyaller mevcut GSM teknolojilerine kıyasla çok daha uzun mesafeye erişebilmesinden dolayı, aynı ağ kapsama alanını elde etmek için gerekli anten sayısı daha az olacak, bu da Avrupa'nın doğal manzarasının korunmasına ve enerji tüketiminin azaltılmasına olanak sağlayacak.
-LTE, mobil geniş bant bağlantısının daha az nüfuslu bölgelere getirilmesini sağlayarak kentsel ve kırsal bölgeler arasında var olan bilgi teknolojilerine erişimdeki eşitsizliğin azaltılmasına da katkıda bulunacak.
Dünyanın önde gelen mobil operatör ve üreticilerinden Orange, TeliaSonera, T-Mobile, AT&T, NTT-DoCoMo, Verizon, Alcatel-Lucent, Ericsson, Huawei ve Nokia Siemens Networks, LTE üzerine çalışmalarını sürdürürken 2013 yılında, dünya genelindeki operatörlerin LTE ekipmanlarına yaklaşık 6 milyar avro yatırım yapmış olacağı tahmin ediliyor.
Türkiye'de de Turkcell, bu yıl içinde yaptığı testte, saniyede 170 Mbps üzerinde bir hıza ulaşmıştı.
Genel olarak mobil iletişim hızı, bulunulan mekana, hava koşullarına, laboratuvar ortamlarına göre değişse de hızın zaman içerisindeki değişim çizelgesi yaklaşık olarak şöyle:


İLETİŞİM TÜRÜ HIZ (Kilobit/Megabit)
GSM 9,6 kbit
GPRS 100,0 kbit
EDGE 384,0 kbit
3G 1,8-14,4 mbit
4G 50-100,0 mbit
 


Burakistan

Burakistan

Üye
4g zaten U.S.A nın bazı kesimlerinde ve Norveç de kullanılıyormuş
 
kacaksevgilim

kacaksevgilim

Üye
2011 yılında hayata geçilecek diye biliyorum.Türkiye ye de ancak 2020 de gelir
 
Mehmet

Mehmet

Emekli Yönetici
Bizede gelir umarım
 

<~STaT!c-X~>

Üye
İnşallah bizede gelir bu 4G.
 
kacaksevgilim

kacaksevgilim

Üye
Deneme aşamasında belkide hala
 

mustafa_(87)

Üye
bizede gelebilirse çok iyi olur 2015 yılına razıyım
 
kacaksevgilim

kacaksevgilim

Üye
ben dünden razıyım
 
Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...


Üst Alt