Fertile Ceres C5-03 CFW (SYMBİAN TÜRKİYE)

Sponsorlu Bağlantılar

_K@YIP_

_K@YIP_

Üye
    Konu Sahibi
Fertile Ceres C5-03 CFW (SYMBİAN TÜRKİYE)


Symbian Türkiye, Fertile Ceres'i gurula sunar! Özenle geliştirdiğimiz yazılımımızın ilk sürümü Fertile Ceres, artık indirmeye hazır. SCFW serisinin ilk sürümü olan Fertile Ceres, bir anlama Beta sürümü özelliğini taşıyor. Tüm gerekli yükseltmelerin hepsini içinde barındıran Fertile Ceres'deki en son yenilikler ise şunlar:

  • Televizyon tema efektleri eklendi.
  • Podcasting silindi.
  • QuickOffice silindi.
  • Ovi Müzik silindi.
  • Çevrimiçi Paylaş silindi
  • Ovi Senkronize silindi.
  • Sosyal ağlar silindi.
  • Adobe PDF silindi.
  • SplashScreen ve SysAp uygulamaları değiştirildi
  • USB varsayılan mod "Depolama" modu olarak değiştirildi.
Diğer yenilikler için tıklayın.


Yazılım altında birkaç küçük hataya rastlandı. Cihazınız açıldığında bu hatalara lütfen dikkat edin.

  • Araçlar klasöründe "OTAsync" adlı uygulama mevcuttur. Kaldırılamaz. Ovi Senkronize yazılım kalıntısıdır. Mighty Jupiter ile kaldırılacaktır.
  • Tarayıcı hafıza kartınız olmadan açılmaz. (Bunun nedeni önbelleğin hafıza kartına alınmış olmasıdır)
  • ROMpatcher altındaki "Lower CPU mod" çalışmamaktadır.
  • Müzik Çalar altındaki "Müzik Mağazasına Git" seçeneği açılmamaktadır. (Müzik Mağazasının kaldırılmış olmasından kaynaklanmaktadır.)
Fertile Ceres için gerekli dosyalar:
v21.0.003 Çekirdek Dosyalar - Bu dosyaları Phoneix > Products > RM-697 klasörü içine atmanız gerekmektedir. Navifirm aracılığı ile ayrıca C00, ROFS2 ve UDA dosyasını indirmeniz gerekiyor. İndirmek için .
Fertile Ceres UDA dosyası - .
Fertile Ceres ROFS2 dosyası - .
Fertile Ceres Çekirdek C00 dosyası - .
Gerekli yazılımlar:
Phoneix 2011 sürümü -

Hazırlık
  1. Öncelikle indirdiğiniz v21.0.003 Çekirdek Dosyalarını (RM-697.zip) kurduğunuz Phoneix yazılımının Products klasörüne atın. Program Files > Nokia > Phoneix > Products > RM-697 (Bu klasörü siz oluşturacaksınız) klasörü içine zip arşivindeki dosyaların hepsini atın.
  2. Navifirm'i açın. C5-03 > v21.0.003 > EURO 2 TR ile başlayan ve telefonunuzun rengine uyan (siyah ise GRAPHITE BLACK) ROFS2, UDA ve Core.C00 dosyalarını da indirip, Products > RM-697 klasörünün içine atın.
  3. Cihazınızın içinden hafıza katını ve SIM kartını çıkartın. Şarjınız yüksek olsun. Depolama modunda bilgisayarınıza takın.
  4. Phoneix'i başlatın.
Başlayalım



  • Cihazınızı taktıysanız, Phoneix'in File menüsünde bulunan Open Product'a tıklayın ve RM-697'yi seçin.
  • Connection menüsünden No Connection'u seçin.
  • Flashing menüsünden Firmware Update'e tıklayın.
  • Product Code kısmına, RM-697 CMT ile başlayan öğeyi ekleyin.
  • SW Version kısmında v21.0.003 yazdığından emin olun.
  • Dead phone USB flashing öğesini seçin.
  • Options butonuna tıklayın.
  • Açılan pencerede bulunan ROFS, Core.C00 ve UDA dosyalarını silin.
  • İndirdiğiniz Fertile Ceres UDA dosyasını yüklemek için "Add" butonuna tıklayın, indirdiğiniz Fertile Ceres'e ait UDA dosyasını seçin ve

  • Type kısmına "Content", Use-case kısmına ise "Refurbish" i seçin, "OK"e tıklayın.
  • Fertile Ceres ROFS2 dosyasını yüklerken "ADD"e tıklayın ve seçin; type'ı PPM olarak belirleyin, Use-case'i ise Backup/Restore ile Refurbish olarak seçin.
  • Fertile Ceres C00 dosyasını ise seçin, type'ı Image olarak belirleyin, Use-case'i ise Backup/Restore ile Refurbish olarak seçin.
Herşey tamam ise, "OK"a tıklayın ve "Firmware Update" penceresine geri dönün, "Refurbish"e tıklayın. Tıkladıktan sonra bir uyarı gelecek, uyarı geldiğinde; telefonunuzun bataryasını çıkarın, tekrar takın ve dokunmayın. Telefonunuz USB şarj beyaz ekran ile başlarsa ve bilgisayarınızda hiçbir hareketlenme olmazsa bataryayı tekrar çıkarın, takın ve "Kırmızı" yarım saniye kadar basın. Basılı tutmayın. Bu sefer "Erasing..." ve "ASIC CMT" şeklinde ibareler çıkacaktır; telefonunuz flashlanıyor demektir bu.




Telefonunuz açılır ve "Test Mode" ile "Local Mode" çıkarsa sakın dokunmayın geçecektir. "Phoneix Flashing Succeed!" uyarısı gelir ve telefonunuz açılırken "Fertile Ceres" logosunu görürseniz; telefonunuza Fertile Ceres yüklenmiş demektir.


Bundan sonra önce Yer ve Tarih ayarlarını girin, telefonunuzun bataryasını çıkartın ve Hafıza kartınız ile SIM kartınızı takın. Tekrar başlatın, telefonunuz Fertile Ceres ile kullanıma hazırdır. İyi kullanımlar.





----------Eklendi @ 20:00:06 ---------- Yazıldı @ 19:54:58 ----------

Teşekkürler symbian türkiye
 


melihcaneker1

melihcaneker1

Üye
nereden anlayacağız fertile ceres olduğunu ?
 
gobbels

gobbels

Üye
denedim oldu açılış ekranı çok sade olmuş ama sadece yazı var arka fona resim falan eklenebilirdi site reklamı verilebilirdi diye düşünüyorum tabiiki karar sizin :D

 
_K@YIP_

_K@YIP_

Üye
    Konu Sahibi
gobbels

gobbels

Üye
evdeki kablosuz modeme bağlandım opera ya girdim(mini ve mobil 2side) bağlantı hatası verdi direk kendi tarayıcısına girdim oda hata verdi bu sorun çok önemli bi el atar mısın :D
 

Symbian Modder

Üye
C5-03'üm yok ama gerçekten güzel cfw olmuş.
 
cem720

cem720

Üye
evdeki kablosuz modeme bağlandım opera ya girdim(mini ve mobil 2side) bağlantı hatası verdi direk kendi tarayıcısına girdim oda hata verdi bu sorun çok önemli bi el atar mısın :D

Hafıza kartı takılı değilse internete giremezsin. Bu cfw'de internet öncebelleği hafıza kartına taşınmış bi biçimde çünkü.
 
*-king-*

*-king-*

Üye
güzel bi çalışma eline sağlık :)
 
LeaD3R

LeaD3R

Üye
eline emeğine sağlık :tşk:
 
gobbels

gobbels

Üye
Hafıza kartı takılı değilse internete giremezsin. Bu cfw'de internet öncebelleği hafıza kartına taşınmış bi biçimde çünkü.

hafıza kartım takılı 0.facebook a avea wap servisi ile giriyor. Wlan taramsından ağıma bağlanıyorum hedeflerden ekledim öncelik 1 yaptım girdim gene olmadı zaten varsayılan ağ avea internet sanırım eskiden
Wlan taramsı başlat
evdeki ağ adı
avea wep servisleri yazardı şimdi evdeki ağ yerine Avea İnternet var ve harsey aynı :/ hafıza kartı da 1 gb bos üstüne :(
 
LeaD3R

LeaD3R

Üye
telefonu açınca rehber ve mesajlar da acılık oluyor
Yatay klavye internette hata veriyor :(
 
MoDDeROzDeR

MoDDeROzDeR

Üye
Güzel Cfw PAylasım İcin Tesekkurler..
 

kayagti

Üye
Cmt yok Ctr var olur mu ?? :S
 

kayagti

Üye
teşekkürler gerçekten güzel olmuş :)) ama bi kaç hatası var ve hatasız kul olmaz diyip size çok teşşekür ettiğim tekrar belirtmek istiyorum :))
 
LeaD3R

LeaD3R

Üye
ctr oldu da uğraşma bence başka cfw ye bak :( benim fikrim

Adam yapmış uğraşmış emeğe saygı yine de
 
gobbels

gobbels

Üye
nasıl kaldırabilirim ?
 


Üst Alt