Vettel özür diledi

Sponsorlu Bağlantılar

tragedie

tragedie

Emekli Yönetici
    Konu Sahibi
Vettel özür diledi
Belçika Grand Prix'sinde Sebastian Vettel'in Jenson Button'a çarpması tartışma yarattı. Vettel, kaza nedeniyle Button'dan özür diledi. Button ise rakibinin aldığı riskin cezasını kendisinin çektiğini söyledi.










Sebastian Vettel, Formula 1 Belçika Grand Prix'sinin 17. turunda son şampiyon Jenson Button'a çarpınca bir kaza tartışması daha patlak verdi. Yağmur çiselerken kontrolünü kaybeden Vettel, ikinci sıradaki Button'a arkadan çarptı. Button, yarışa veda etmek zorunda kaldı. Kaza nedeniyle pitten geçme cezası alan Vettel ise sonra bir de lastiği patlayınca 15'inci sırada finiş gördü.
Yarış bitti ama tartışma sürüyor. Vettel, kazadan dolayı Button'dan özür diledi. Red Bull'un Alman pilotu, “Yaptığım şeyle gurur duymuyorum. Ayrıca Button adına üzgünüm. Ne onun yarışını ne de kendiminkini mahvetmek istemiştim” dedi.
Button, Vettel'in kendisine kasten çarpmadığını kabul ediyor ama kaybettiği puanlardan yakınıyor. McLaren Mercedes takımı adına mücadele veren İngiliz pilot, “Kaza, şampiyonluk umuduma çok zarar verdi. Vettel risk aldı, büyük cezayı ben çektim” diye konuştu.
McLaren'in patronu Martin Whitmarsh ise Vettel hakkında daha ağır konuştu. Whitmarsh, “Sebastian kötü bir alışkanlık ediniyor. Son derece hızlı ve hoş bir adam, muhtemelen Button'a kasten çarpmadı. Ama pitten geçme bana hafif bir ceza gibi geliyor. Hem pilotlar hem de markalar şampiyonasında büyük bedeller ödedik” ifadelerini kullandı.
Bu sezon Türkiye Grand Prix'sinde takım arkadaşı Mark Webber ile çarpışan Vettel, Belçika'da Tonio Liuzzi'nin aracına da temas etti.
Sezonun bitimine 6 yarış kala, Belçika'da zafer yaşayıp şampiyonada liderliği ele geçiren Lewis Hamilton'ın en yakın rakibi, 3 puan gerisindeki Webber. Vettel, Webber'i 28 puan farkla izliyor. 4. sıradaki Button ise liderin 35 puan gerisine düştü.
 
  • Beğen
Tepkiler: abdurrahmanz

adem kaça

Üye
süper
 


Üst Alt