Silverstone'da Hamilton Güldü..

Sponsorlu Bağlantılar

>>impacter<<

>>impacter<<

Üye
Silverstone'da Hamilton Güldü..
Formula 1 2009 sezonunun Silverstone'da yapılan 9. ayağı Britanya GP'sini kendi evinde yarışan Lewis Hamilton kazandı.



Yarışa 4. sıradan başlayan genç İngiliz süper bir yarış çıkardı ve kendi evindeki 2. yarışını üstün şekilde kazanarak aynı puana sahip 3 pilot içerisinde şampiyona liderliğini ele geçirdi.

BMW Sauber ile zor günler geçiren Nick Heidfeld geride bıraktığı iyi yarış performansı ile yarışı 2. sırada tamamladı ve Kanada'dan sonra kariyerine bir 2.lik sonucu daha eklemiş oldu. Heidfeld bu sezon 3. kez podyumun 2. basamağında yer aldı.

Bu sene oldukça düşük performans sergileyen Honda'dan Rubens Barrichello yarış içerisinde uygulamış oldukları strateji ve göstermiş olduğu performans ile yarışı etkileyici şekilde 3. sırada tamamlayarak uzun zaman sonra podyuma çıkmayı başarmış oldu. Bu ayrıca Barrichello'nun Honda ile ilk podyum zaferi oldu.

Daha ilk turdan itibaren yağmurun etkilediği yarışta bir çok pilot yağmurdan nasibini aldı. Yarışa 3. sıradan başlayan Kimi Raikkonen ilk pitlerde lastiklerini değiştirmemesi sonucu sorun yaşadı ve oldukça büyük zaman kaybetti. Fin pilot daha sonra lastiklerini değiştirince zamanlarını düzeltti ancak bir kaç kez o da spin attı ve yarışı 4. sırada tamamlayarak şampiyona liderliğine ortak olmayı başardı.

Yarışa pole pozisyonundan başlayan Heikki Kovalainen yağmurda ilk başlarda oldukça iyi performans sergiledi ve takım arkadaşı ile mücadelesi görülmeye değerdi. Ancak daha sonra Hamilton Corpse'da Kovalainen'i geride bırakmayı başardı. Yarışın ilerlemesi ve yağmurun artması ile Fin pilot sorun
yaşadı ve yarışı son bölümde Alonso'ya yaptığı atakla 5. sırada tamamladı.

Renault pilotu Alonso iyi başladığı yarışta erken bir son pit stop sitratejisiyle yarıştı ve yarış içinde birçok pilota karşı savunma yapmak zorunda kaldı. İspanyol pilot Raikkonen ve Kovalainen'in ataklarına cevap veremedi ve yarışı 6. sırada tamamladı. Diğer Renault pilotu Nelson Piquet ise oldukça iyi götürdüğü yarışı spin atarak bırakmak zorunda kaldı.

Başarılı bir yarış geçiren Williams pilotu Nakajima, son anda Trulli'ye geçilerek 1 puan ile yetinmek zorunda kalırken, takım arkadaşı Nico Rosberg de 9. sırada yer aldı ve İngiltere'den puansız ayrılmak zorunda kaldı.

Yarışa ilk çizgiden başlayan Red Bull pilotu Mark Webber daha ilk turda spin atarak gerilere düştü ve yarış boyunca yaptığı ataklarla ancak 10. olmayı başarabildi.

Neredeyse tüm pilotların zaman zaman sorun yaşadığı aşırı zor yarışta Ferrari pilotu Felipe Massa daha önce plana çıktı. Aracında sürekli arkadan kayma sorunlarıyla mücadele etmek zorunda kalan Brezilyalı pilot bir çok spin attı(6 Kez) ve yarışı tamamlayabilen pilotlar içerisinde son sırada kaldı.

Sezonun 9. yarışının ardından liderlik bir kere daha el değiştirdi. Lewis Hamilton, önünde olan pilotların kötü bir hafta sonu geçirmesi ve 10 puanı alması ile puanını Massa ve Raikkonen'in 48'i ile eşitledi ancak liderliğe yükseldi. Avustralya'dan sonra ilk kez yarış dışı kalan Robert Kubica ile Felipe Massa gibi puansız ayrılmasına rağmen liderlerin sadece 2 puan gerisinde kalmayı başardı. Heidfeld ise kazandığı 8 puan ile takım arkadaşının 10 puan gerisine kadar geldi. Takımlarda ise Ferrari 96 puan ile liderliği sürdürüyor.

Oldukça heyecanlı şekilde ilerleyen 2008 Formula 1 sezonunun 10. yarışı 2 hafta sonra Almanya'da koşulacak.
 


Üst Alt