Fennec Qml - IPCLiteAPI

Sponsorlu Bağlantılar

pRime.

pRime.

Üye
    Konu Sahibi
Fennec Qml - IPCLiteAPI
Maemo/MeeGo topluluğu tarafınfan geliştirilmekte olan Firefox sürümüdür.

Öncelikle neler çalışıyor neler çalışmıyor?
-linklere tıklama çalışmakta ve input'a basınca klavye çıkmakta.
-ileri, geri, yenileme tuşları çalışmakta.
-geçici olan ortalama bir arayüz var.
-google'a girince klavyeyi açmak için uğraşmanız gerekiyor.
-adres çubuğundan arama yok.
-çok akıcı ve hızlı.
-yeni sürümde flash player'ın çalışmasıyla ilgili bir sıkıntı var, tarayıcı ayarlarında mevcut ancak çalışmıyor. QmlMozBrowser'da flash player yok.
-tarayıcı ayarlarına müdahale edilemiyor.

Şimdi kurulum:
1. dosyasını indirip cihazımızın home/user/MyDocs dizinine atıyoruz.
2. terminali açıp root oluyoruz (devel-su, rootme). daha sonra cihazımıza attığımız dosyamızı
Kod:
[COLOR=#333333]tar -xvzf /home/user/MyDocs/Documents/mozbuildhm.tar.gz -C /opt/[/COLOR]
koduyla cihaza yüklüyoruz (terminalde bir sürü yazı çıkacak bir süre bekleyeceksiniz).
3. çalıştırmak için önce
Kod:
[COLOR=#333333]cd /opt/mozbuildhm/[/COLOR]
ardından
Kod:
[COLOR=#333333]./qmlMozEmbedTest[/COLOR]
yazıp çalıştırıyoruz. terminalde bir dizi yazı çıkıyor ve ardından tarayıcı açılıyor.

anlatıma uyarsanız sorunsuz olarak çalıştırırsınız. iyi eğlenceler.

Bu anlatım eskidir ve tarayıcı eski sürümdür. Coderus'un yaptığı yeni tarayıcı'ya bakınız:
http://www.maxicep.com/meego-uygulamalari/qmlmozbrowser-v0-1-3-a-780463.html#post5946687

Ekli dosyalar

[ENGİN]

[ENGİN]

Üye
Teşekkürler Serdar kardeşim eline saglık :)

pRime.

pRime.

Üye
    Konu Sahibi
rica ederim abi hoş bir tarayıcı. denemeni tavsiye ederim.

Seglopsi

Seglopsi

Üye
tesekkurler deneyelim bakalim. :)

dawid

dawid

Üye
tesekkurler kardesim

- - - Eklendi - - -

prime kardesim bi ara magazadaki firefox gidince sanirim talk maemo dan bi fennec tarayici indirmistim surumu 13 ve ikon olrak dunya resmi vardi isminede nightli yaziyordu bayagi kullandim herseyide calisiyordu onu biliyormusun?

pRime.

pRime.

Üye
    Konu Sahibi
tesekkurler kardesim

- - - Eklendi - - -

prime kardesim bi ara magazadaki firefox gidince sanirim talk maemo dan bi fennec tarayici indirmistim surumu 13 ve ikon olrak dunya resmi vardi isminede nightli yaziyordu bayagi kullandim herseyide calisiyordu onu biliyormusun?
evet dostum o marketteki firefox'un geliştirme sürümü, üç aşağı beş yukarı aynı markettekiyle. Bu arada qtweakte bir ayar yapmıştım ve onu geri aldıktan sonra firefox ikonu senin dediğin ikonla değişti bende de.

- - - Eklendi - - -

Bu ondan çok daha farklı bir tarayıcı, mozilladan bağımsız olarak masaüstü tarayıcısının elementleriyle geliştiriliyor. Neredeyse sıfırdan yapıldı.

dawid

dawid

Üye
ustadim bu iyi haber o zaman bagimsiz uygulamalari seviyorum ha bide bunu gelistiren romaxa diye birimi az once baktimc fennec 17. surumunu yapmislar galiba tabi yaniliyor olmam yuksek ihtimal

- - - Eklendi - - -

ustadim bu iyi haber o zaman bagimsiz uygulamalari seviyorum ha bide bunu gelistiren romaxa diye birimi az once baktimc fennec 17. surumunu yapmislar galiba tabi yaniliyor olmam yuksek ihtimal

pRime.

pRime.

Üye
    Konu Sahibi
evet romaxa geliştiriyor. Ne varsa bu ruslarda var. :D bir de o son sürümü ben de kurayım. En son 15'te kaldı bendeki.

dawid

dawid

Üye
tesekkur ederim saygilar

- - - Eklendi - - -

tesekkur ederim saygilar

pRime.

pRime.

Üye
    Konu Sahibi
rica ederim.

Seglopsi

Seglopsi

Üye
evet flash playerda bisey var. umarim kisa surede duzeltirler.

pRime.

pRime.

Üye
    Konu Sahibi
xul runner ile çalıştığı ilk sürümlerinde flash player sorunsuzdu. :D

fLuke!

fLuke!

Üye
Shockwave'de vardı diye biliyorum.

pRime.

pRime.

Üye
    Konu Sahibi
[ENGİN];5734868' Alıntı:

Cahil'lik işte ne yapalım :ehe

estağfrullah abi benim de flash konusunda çok bilgim yok. Bildiğim kadarıyla son flash sürümleri hepsini birarada destekliyor.