Fakirliği anlamak için illaki oruç mu gerekir

Sponsorlu Bağlantılar

larten123

larten123

Üye

Yav he sen haklisin ne yapiyorsan yap gelipde bos bos tartisma dediklerinin farkinda degilsin, dusunmeden yaziyorsun. Senin mantikla insanlarin hic olmemesi gerekiyor. Ayrica Suriyedeki katliamlar diyorsun ama farkindaysan orada insan insana zarar veriyor, Allah degil.

Benim mantığımla insanların ölmemesi gerek diye bir şey yok o senin anlaman. İnsan insanı öldürüyor allah değil diyorsun allah engelleyemez mi sonuçta senin demene göre de yaratıcı yarattığına zarar gelmesini istemez

- - - Eklendi - - -

Bu adam kasten veya bilgisizlikten insanları küfre götürür.

Yapabileceğiniz başka bir alternatif olmadığı için bunu yapmanız normal.

reaurora

reaurora

Üye
Benim mantığımla insanların ölmemesi gerek diye bir şey yok o senin anlaman. İnsan insanı öldürüyor allah değil diyorsun allah engelleyemez mi sonuçta senin demene göre de yaratıcı yarattığına zarar gelmesini istemez

- - - Eklendi - - -

Yapabileceğiniz başka bir alternatif olmadığı için bunları yapmanız normal.

Allah yaratan, biz yaratılanız ve bir imtihandan geçiyoruz. Ama sen bu halde bu imtihanı geçemeyeceksin gibi görünüyor.

• Beğen
Tepkiler: Dede ve MaxiHan
MaxiHan

MaxiHan

Üye

Allah insanlari iradelerini kullansin diye dunyaya gonderiyor, her yaptigimiza mudahele etse ne anlami kalir? Tutupda kendini balkondan asagi atarsan Allah bunu engellemez ama en dogru sekilde Kuran'da neyi yapip neyi yapmamiz gerektigi yaziyor. Ama emin ol sen intihar edersen veya birinin olumune yol acarsan en agir sekilde diger dunyada cezasini gorursun. Ama diyecegim su ya anlamak istemiyorsun yada diger turlusunu burada soylemeyeyim.

s.ileli

s.ileli

Üye
Reflü mide içindeki asidin veya gıdaların yemek borusuna geri kaçması ve buna bağlı olarak göğüs kemiği arkasında yanma ve ağıza acı,
ekşi su gelmesi gibi yakınmalara neden olmasıdır.
Midenin uzun süre boş kalması mide,safra kesesi ve pankreas gibi organlardan salgılanan
hazım enzimleri mide ve bağırsak sistemine direk olarak zarar verir.
Sahur esnasında hızlı yenen yemek ve arkadan hemen uyumak zararlıdır. sahurda bol su içmek, fazla yemek mideyi fazla şişirmek, yatağa yatıldığında reflü oluşmasını
kolaylaştırır. Yemek yenildikten sonra hemen yatılması reflünün ortaya çıkmasına katkıda bulunacaktır. Çünkü yatar pozisyonda
yiyeceklerin mideden yemek borusuna geri gelmesi kolaylaşmaktadır. Bazen reflüye bağlı gelişen yemek borusu içini döşeyen dokunun iltihabı çok ciddi boyutlara kadar gelip, şiddetli ağrıya, kanamaya ve yutma zorluğuna neden olabilmektedir.
İftarda da müslümanlar yemeğe hücum
ettiğinden boş olan midenin aşırı doldurulması ile bütün gün hafif çalışan mideye, birden ağır
bir yük biner. Bu da mideye büyük zarar verir. Tansiyonu düşürür insanın başı döner ve sinirliliğe yol açar.

Kalp rahatsızlıklarını ve krizlerini arttırır. Tansiyonu düşürür halsizlik baş dönmesi yapar. Kandaki kolesterolü yükseltir Çok uzun süren açlık (özellikle yaşlılarda) kalp
ve damar rahatsızlıklarına yol açar. Kan şekeri iftardan sonra aşırı yükselir.Baş ağrısı ve karın ağrısı yapar.

(Alıntı)

Sahurda hizli hizli yemek yenip ardindan uyunulmuyor. Abdest alinip namaz kilarak yedigin yemegin sindirilmesi saglaniyor ayni durum iftarda da gecerli ki teravih namazi ile yediklerini eritirsin. Orucu tek degerlendirmeyin namazla birlikte degerlendirin. Karaciger hic durmadan calisir. oruçlu iken gunde 4 saat calismaz buda dinlenmesi icin yeterli. Oruc olup iftardan sonra olen bir sahis gormedim. Ayrica Allahin emri olan ve islamin sarti olan kutsal kitabımız da da yazan oruc tutmayi elestirmek kimsenin haddine degil ayrica kolayliklar dini olan islamda hasta olanlara zaten tutulmamasi yönünde ayricalik tanınıyor. Bir arkadaşın yazdigi gibi inanclari yuzunden kimseyi elestiremeyiz bizim dinimiz bize onlarin dini onlara. Biz davet ederiz icabet eden amenna etmeyenin kendi bilir her koyun kendi bacagindan asilacak.

• Beğen
Tepkiler: Dede
arslanla

arslanla

Üye
gereksiz bir tartışma hala sürüyor ve moderatörler uyuyor galiba...

MaxiHan

MaxiHan

Üye
Ben konunun basinda konu incelenebilir mi diye bildirmistim ama sorun yok denmisti boyle bir son olacagini tahmin etmistim.

larten123

larten123

Üye
Sahurda hizli hizli yemek yenip ardindan uyunulmuyor. Abdest alinip namaz kilarak yedigin yemegin sindirilmesi saglaniyor ayni durum iftarda da gecerli ki teravih namazi ile yediklerini eritirsin. Orucu tek degerlendirmeyin namazla birlikte degerlendirin. Karaciger hic durmadan calisir. oruçlu iken gunde 4 saat calismaz buda dinlenmesi icin yeterli. Oruc olup iftardan sonra olen bir sahis gormedim. Ayrica Allahin emri olan ve islamin sarti olan kutsal kitabımız da da yazan oruc tutmayi elestirmek kimsenin haddine degil ayrica kolayliklar dini olan islamda hasta olanlara zaten tutulmamasi yönünde ayricalik tanınıyor. Bir arkadaşın yazdigi gibi inanclari yuzunden kimseyi elestiremeyiz bizim dinimiz bize onlarin dini onlara. Biz davet ederiz icabet eden amenna etmeyenin kendi bilir her koyun kendi bacagindan asilacak.

Bir durum üzerinden genelleme yapmak doğru değil. Herkes iftar ve sahurdan sonra namaz mı kılıyor?

codblackops2

codblackops2

Üye
ben kuranda kadını aşağılama,erkeği üstün kılma,şiddet ve muhammedin normal ve yatak hayatı

bu mu kurani birçok kere hatim etmiş halin?:D

ya bi git Allah aşkına tartışmayın arkadaşlar değmez

• Beğen
Tepkiler: Dede ve MaxiHan
larten123

larten123

Üye
MaxiHan

MaxiHan

Üye
Nextman adminimiz bir kere uyarmisti bu arkadasi, onceki bir konusundada din tartismasina girmis ve nextman demiski "bu yorumlarini baska konular altinda gorursem en agir cezayi alacagina emin olabilirsin"

s.ileli

s.ileli

Üye
Bir durum üzerinden genelleme yapmak doğru değil. Herkes iftar ve sahurdan sonra namaz mı kılıyor?

Islamin sartina gore namaz kilmak oruc tutmak zekat vermek hacca gitmek kelimeyi sehadet getirmek . Oruc tutup namaz kilmiyorsak ibadetimizi eksik yapiyoruz demektir. Genelleme yapmak gerekir cunku islam bir butundur. Buradan cimbizlayarak orucu cekemeyiz. Sadece oruc tutup namaz kilmamak kisinin gercegidir. Bundan sorumlu olacak kisi yine kisinin kendisidir

codblackops2

codblackops2

Üye
o dediklerin maddelerden herhangi biriyle ilgili ayet söyler misin bana?

larten123

larten123

Üye
Bkz:
tevbe 5
Maide 33
Nisa 89
Enfal 12
Bakara 191
Bakara 178
Nisa 15
Maide 38
Nur 2
Nur 4

MaxiHan

MaxiHan

Üye
Bkz:
tevbe 5
Maide 33
Nisa 89
Enfal 12
Bakara 191
Bakara 178
Nisa 15
Maide 38
Nur 2
Nur 4

Tüm kuran bu ayetlerden olustugu icin sende haklisin :) bu konularda anlatilmaliki her konu hakkinda aydinlanabilelim oyle degil mi?

larten123

larten123

Üye
Nisa 34
Maide 38
Talak 4
Ahzab 50

codblackops2

codblackops2

Üye
bakara 191.
onlari nerede yakalarsaniz yakalayin oldurun yaziyor.
ama 190.ayete baktigimizda size savas acanlara saldirin fakat haksiz saldırıda bulunmayin.Suphesiz Allah haksiz saldirida bulunani sevmez.192.ayette ise artık vazgecerlerse saldirmayin suphesiz Allah baguslayicidir yaziyor.onlar sizle savasmadikca siz savas cikarmayin yaziyor.

bu 1

• Beğen
Tepkiler: s.ileli ve MaxiHan
larten123

larten123

Üye

Tüm kuran bu ayetlerden olustugu icin sende haklisin :) bu konularda anlatilmaliki her konu hakkinda aydinlanabilelim oyle degil mi?

Tüm konu boyunca bir şeyler yazıp aa bak laf soktum yerleştirdim havasındasın ve demediğim ima etmediklerimi ima ederek üste geçmeye çalışıyorsun

Üst Alt