Facebook'ta Büyük Kan Kaybı

Sponsorlu Bağlantılar

hikmet366

hikmet366

Üye
    Konu Sahibi
Facebook'ta Büyük Kan Kaybı
Amerika, İngiltere, Almanya, İspanya ve Fransa gibi ana pazar ülkelerde internet kullanıcıları artık bu sosyal paylaşım sitesine sırtlarını dönüyor. Uzmanlar ise, Facebook için kayıpların devam edeceği ve bir gün MySpace'in akıbetine uğrayabileceği yorumunu yapıyor.
Path, Instagram, Pinteres, Google+, Whatsapp, JustMe, gibi Facebook'un rakiplerine her geçen gün yerileri eklenirken, Amerikalı internet devini kullananların sayısı da azalıyor.
İngiliz Guardian gazetesinin haberine göre, sayılar Facebook için alarm verici duruma geldi. Gazete sadece geçen birkaç hafta içinde söz konusu sosyal paylaşım sitesinin milyonlarca kullanıcı kaybettiğini yazdı.

Gazeteye göre, kayıplar Facebook'un 'ana pazar' olarak gördüğü Amerika, İngiltere, Almanya, İspanya ve Fransa gibi ülkelerde yaşanıyor.
SADECE AMERİKA'DA 6 MİLYON KAYIP
SocialBakers adlı bağımsız istatistik kuruluşundan verileri aktaran Guardian, Facebook'un sadece Amerika'da birkaç hafta içinde 6 milyon kullanıcısını kaybettiğini ve bu kayıp oranının yüzde 4 olduğunu bildirdi.
İngiltere'de 1,3 milyon, kişinin de Facebook'u artık ayda bir bile kullanmadığını belirten İngiliz gazete, Facebook'ta online olanların sayısının giderek azaldığı bilgisini verdi.
SocialBakers adlı kurum, kullanıcı kaybını aylık olarak hesaplarken, ayda en az bir kez Facebook'a giren ve girmeyenler olarak sınıflandırdı.

Buna göre, Almanya'da da aylık kullanıcı sayısı 24 milyon 950 bin olan Facebook sadece Mart ayı içinde 81 bin 780 kullancısını kaybetti.
FACEBOOK'TA DAHA AZ VAKİT HARCIYORLAR
Öte yandan Facebook kullanıcılarının önceki aylara göre, bu sitede daha az vakit harcadıkları da gelen haberler arasında.
SocialBakers'ın verdiği rakamlara göre, özellikle Amerika'daki genç kullanıcılar Facebook'ta şubat ayında ortalama 121 dakika online kalırken, mart ayında bu rakam 115 dakikaya düştü.
Konuyu Alman Focus dergisinin internet sayfasına değerlendiren uzmanlar ise Facebook'un 'popülarite kaybının' devam edeceği yorumunu yaptılar.

Haydar

Haydar

Emekli Yönetici
bir gün faceninde devri sona erecek

ka_za

ka_za

Üye
Yavas yavas soguyor insanlar

Beşiktaşlı24

Beşiktaşlı24

Üye
ben çoktan ssoğudum nerdeyse hiç kullanmıyorum :bilmm

ka_za

ka_za

Üye
ben çoktan ssoğudum nerdeyse hiç kullanmıyorum :bilmm

Bende bir paylaşım yapan spor sayfalarini takip edim bide 2 3 caps görüp gülüm diye kullanıyorum. Artık genelde küçük yastaki kesime bide twitter vb diger platformlari kullanmasi zor olan orta yasdaki insanlara hitap eder hale geldi bence

Mad EagLe

Mad EagLe

Üye
Siz facebook kullanırsınız ama cenazenize msn gelir. Şaka bir yana bir zamanlar facebook açmakta kullandığımız msn bile tarih oldu facebookunda sonu gelecektir.

KayraBey

KayraBey

Üye
Facebook benim için çoktan bitti

Emrgncy

Emrgncy

Üye
benim hesaba arada bir kızım uğrayıp farmwille oynuyor, yoksa kapatacağım...