BTK Başkanı, 'Siber Saldırı Tehdidi Devam Ediyor'

Sponsorlu Bağlantılar

TheNightMare.

TheNightMare.

Moderator
    Konu Sahibi
BTK Başkanı, 'Siber Saldırı Tehdidi Devam Ediyor'


BTK (Bilgi Teknolojileri ve İletişim Kurumu) Başkanı Sayan,birçok ülkeyi etkileyen "WanaCrypt0r 2.0" siber saldırı tehdidin hala devam ettiğini söyledi.

Bilgi Teknolojileri ve İletişim Kurumu (BTK) Başkanı Ömer Fatih Sayan, 74 ülkeyi etkileyen "WanaCrypt0r 2.0" siber saldırısıyla ilgili tehdidin devam ettiğini belirterek, "Uzmanlarımız, saldırının şeklinin ve yönteminin değişebileceğini bildiriyor" dedi.

Başkan Uyardı
Sayan, saldırıdan korunmak için sistem yöneticilerinin Windows sistemleri için güncellemeleri (MS17-010) acilen yapmaları gerektiğinin altını çizerek, "Windows dosya paylaşım servisi olan SMB’nin kullanılmadığı durumlarda kapatılması, kullanıcıların güncel antivirüsler kullanması, merak uyandıran phishing e-postalarına karşı dikkatli olunması ve eklerinin kesinlikle açılmaması gerekiyor." uyarısında da bulundu.

"Biz çok hissetmedik"
Siber saldırının dünya genelindeki etkileri hakkında da konuşan Sayan, "Belki bizim gündelik hayatımız etkilenmediği için çok farkındalığımız yok ancak burada küresel bir siber saldırıdan ve küresel ölçekte zararlardan bahsediyoruz. Dünya genelindeki siber saldırıdan en çok etkilenen ülkeler İngiltere, İspanya, ABD, Rusya, Almanya ve Çin. Umuyoruz bu tablo daha fazla derinleşmez. Bizler ülkemiz ölçeğinde her türlü çalışmaya devam ediyoruz." ifadelerini kullandı. Yaşanan siber saldırının Türkiye'ye etkisinin yok denecek kadar az olduğuna da dikkat çekti.

"Riskleri öncen görüp önlem aldık"
Bilgi Teknolojileri ve İletişim Kurumu (BTK) Başkanı Ömer Fatih Sayan, "BTK Ulusal Siber Olaylara Müdahale Merkezi (USOM) olarak WannaCry adlı siber saldırısı öncesinde mart ve nisan aylarında Windows sistemlerinde bulunan kritik SMB zafiyetinin oluşturduğu yaygın riski öngörerek detaylı çalışmalar yaptık. İşte bu çalışma, Türkiye'de yaşanabilecek zararların en aza indirilmesini sağladı." dedi.
 


Üst Alt