F.Bahçe'de korkulan oldu!

Sponsorlu Bağlantılar

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...
arslansem

arslansem

Üye
    Konu Sahibi
F.Bahçe'de korkulan oldu!
F.Bahçe'de korkulan oldu!



Borsada 6 günde yüzde 60 gibi inanılmaz bir yükseliş yaşayıp dünyanın en pahalı spor şirketi haline gelen Fenerbahçe’de korkulan oldu. Hisseler dün saat 15.03’te gelen satışla çöktü. Fener’in toplam değeri 5 dakika içinde 370 milyon dolar eridi..


Manchester United ve Real Madrid gibi kendisinden kat kat fazla geliri ve varlığı bulunan devleri borsa değerinde geçerek, dünyanın en pahalı futbol şirketi haline gelen Fenerbahçe’nin hisselerinde ipler dün koptu. Star Gazetesi'nden Yener Yalçın'ın haberine göre, son 6 günde soluksuz yükselerek yüzde 59 prim yapan hisse senetleri dün İMKB’nin ilk seansında tavan yaptıktan sonra ikinci seans adeta çöktü. İkinci seansın ortasına kadar yüzde 13 yükselerek 113 YTL’ye çıkan Fenerbahçe Sportif hisseleri aniden gelen satışlarla bir anda 95 YTL’ye indi. Alıcısız taban fiyata gerileyen hissenin en yüksek ve düşük değeri arasındaki fiyat farkı yüzde 16’yı buldu. Şirketin toplam piyasa değeri ise sabah gördüğü 2 milyar 315 milyon dolarlık seviyeye göre 370 milyon dolarlık düşerek 1 milyar 945 milyon dolara geriledi. Yaşanan baş döndürücü hareketlere rağmen hisselerde dün el değiştiren para miktarı 18.7 milyon YTL’de kaldı. Bu da borsacılar tarafından ‘Hisse senedinde derinlik yok. Fenerbahçe hisselerinde manipülasyon yapılıyor’ yorumlarının artmasına neden oldu.

SAAT 15.03 ÇÖKÜŞ BAŞLADI

BorsacIlarIn ‘Açıklanamaz’ sözleriyle değerlendirdiği ve ‘tehlikeli’ bulduğu Fenerbahçe hisselerindeki hareketlilik dün doruk noktasına ulaştı. Seansa 100 YTL’lik fiyattan başlayan hisseler açılıştan itibaren gelen yüksek miktarlı alımlarla birinci seansı yüzde 8 primle 108 YTL’den kapattı. Saat 14.00’te başlayan ikinci seansla birlikte alımlar daha da hızlandı. Hisse fiyatı saat 14.49’da 113 YTL’ye kadar yükseldi. Bu fiyatla Fenerbahçe’nin toplam piyasa değeri önceki güne göre 270 milyon dolarlık artışla 2 milyar 315 milyon dolara fırladı. Borsacılar Fenerbahçe’nin piyasa değerindeki bu artışı, ‘Güiza 45 milyon dolar. 5 Güiza parası borsadan çıktı’ esprileriyle değerlendirdi. Ancak bu coşku uzun sürmedi. Saat 15.03 sıralarında borsaya adeta bomba düştü.

BEŞİKTAŞ’I DA SÜRÜKLEDİ

Finans Yatırım, Oyak Menkul ve HSBC Yatırım’dan peş peşe gelen satışlar durduramayınca fiyat bir anda çöktü ve hisse senedinin ekranı adeta kilitlendi. Fenerbahçe hisseleri alıcısız taban fiyata indi ve günü yüzde 5 kayıpla 95 YTL’den kapadı. Fener hisselerindeki bu düşüş borsadaki diğer spor hisselerini de peşinden sürükledi. Günün ilk yarısında Fenerbahçe gibi tavan fiyatlara çıkan Beşiktaş ve Trabzonspor hisselerinde de ikinci seans çöküş yaşandı.

BULGAR BANKACI MI OYNADI

Hisse senetlerindeki açıklanamaz yükselişle dünyanın en değerli spor kulübü haline gelen ve dün büyük bir çöküş yaşayan Fenerbahçe Sportif’teki hareketlilik borsada da günün konusuydu. Borsa kulislerinde Fenerbahçe hisselerindeki keskin hareketleri uluslararası bir yatırım fonunu yöneten Bulgaristan kökenli bir bankacının yaptığı konuşuldu. Kulislere göre söz konusu bankacı fonunun değerini yükseltmek için Fenerbahçe gibi derinliği az ve fiyatı kolay yönlendirilebilen hisselerde işlem yapıyor. Böylece daha yüksek getiriye ulaşarak daha başarılı bir fon yöneticisi olarak görünüyor. Diğer taraftan Fenerbahçe’nin borsadaki hisselerinin tamamına yakını yabancı yatırımcıların elinde. İMKB’nin resmi web sitesindeki son bilgilere göre yüzde 15’i halka açık olan Fenerbahçe’nin yüzde 9.94 hissesi Alman bankacılık devi Deutsche Bank da bulunuyor. Hisselerde ayrıca ise Galatasaray’la büyük problemler yaşayan İngiliz QVT fonunun da önemli bir payı bulunuyor.


--------------- Ekleme ---------------

:kop::kop::kop:
 


Salihyet

Salihyet

Üye
Çıldırırsın artık zevk-ü sefadan :ehe
 
schumici

schumici

Üye
çok kötü oldu yaaaa:(:(:(
 
Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...


Üst Alt