Xiaomi, GoPro'yu Satın Almayı Planlıyor

Sponsorlu Bağlantılar

TheNightMare.

TheNightMare.

Moderator
    Konu Sahibi
Xiaomi, GoPro'yu Satın Almayı Planlıyor


Tüm dünyada, ürettiği ilgi çekici aksiyon kamera modelleri ile tanınan GoPro, geçtiğimiz yıl pazar payında çok ciddi bir gerileme yaşadı ve bu gerilemenin sonucu olarak hisse değeri %36 düştü vebşirketib değeri 700 milyon dolara kadar düştü. Hatta bu düşüşün ardından şirket drone pazarından çıkacağını bile açıklamıştı. Görünüşe göre GoPro için tek çıkış yolu büyük bir şirket tarafından satın alınmak olacak. Böylece hisse değerleri yeniden yükselme eğilimine girebilir.

Şirketin İcra Kurulu Başkanı Nick Woodman, bir anlaşmaya açık olduğunu ve bu yılın başlarında şirketin, yatırım bankası JPMorgan Chase & Co. ile potansiyel bir satış konusunda danışmanlık yapması için anlaştığını söyledi. Piyasaya değeri, bir zamanlar 10 milyar dolardan fazla olan şirket, bugünlerde 761 milyon dolarlık bir piyasa değerine sahip. Potansiyel bir satın alma, GoPro markasını yeniden ayağa kaldırabilir ve şirketin yeniden gelir elde etmesini sağlayabilir. The Information'a göre GoPro satın alımı, 2010 yılında ekentronik alanında faaliyet gösteren Hewlett Packard'ın Palm'ı satın alması örneğinde olduğu gibi kısa zamanda bir milyar dolar gibi bir kazanç sağlayabilir.

Bununla birlikte, Çin merkezli şirket Xiaomi'nin GoPro'yu satın almak için seçenekleri gözden geçirdiği, ancak fazla ödeme yapmak istemediği de belirtiliyor. Bu haber gündeme geldiği anda GoPro hisseleri %8.8 oranında değer kazandı. Her iki durumda, bu konuda henüz resmi bir bilgi yok. Bu yüzden Xiaomi'nin GoPro'yu satın alacağına dair kesin birşey söylemek şu an için imkansız.
 


Üst Alt