Evrime İnanır Mısınz ??

Sponsorlu Bağlantılar

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...

Love Prince

Love Prince

Üye
ben inanmıyorum çok saçma bişey

Salihyet

Salihyet

Üye
:ehe

eşekle at çiftleşirse tabiki yeni bir yaratık çıkar ortaya..

ben zaten hiç bir araştırma yapmadım oyüzden bişey idda edemem.

ama evrim deyince aklıma gelen şeyleri yazdım açıkcası İSLAMa karşımıdır,orasını hiç bilemem..

BENİn demek istediğim hepimizi ALLAH yarattı ama YArattığı bütün canlılar zamanla değişim göstermiştir.
bu ispatlanamadımı?

ben maymun bir anda insan oldu
yada zürafa eskiden kısaydı yüksek dallara yetişmek için boynu uzadı demiyorum:ehe
Eşekle inek :)

Darwin materyalizm'in perçinleştiği bir dünyada görüşlerini dile getirdiğinden, önermeleri, iddiaları hemen reddedildi. Ben bilimadamı değilim, evrimi kanıtlamaya bilgim yetmez, ama beynim var. O yüzden Darwin'in öne sürdüğü evrimden bağımsız olmamakla birlikte, tamamen de uyuşmayan bir evrimin olduğunu düşünüyorum.

Darwin'den önce İslam Düşünürü İbn-i Haldun, Mukaddime eserinde evrimden dem vuruyor; ona göre insanoğlu doğadaki diğer canlılara ; yani insan hayvana, hayvan bitkiye benzemektedir. Tabii İbn-i Haldun sadece benziyor demekle kalıyor, çünkü eserinin evrimle ilgili bölümüne gelmeden ölüyor, eser eksik kalıyor. Belki ömrü yetse, İslam'a dayanıp bir evrim teorisi atacaktı ortaya. Hiç bilemeyiz. Ama söylediklerinde doğruluk payı olduğuna inanıyorum, ben hayvana benzemekten gocunmam; hayvanın da insanın da yaratanı aynı olduğundan sorun yok!

Mümin'in dediği gibi ben de evrimin sadece Darwin'in öne sürdüklerinden ibaret olduğunu sanmıyorum, en azından Darwin'in tohumlarına sahip olanlar bile ortada yokken yaşamış bir İslam filozofu İbn-i Haldun var. Ayrıca, olaya materyalist bakmadan bir evrimin olduğu da düşünülebilir; küçük bir taş binlerce, milyonlarca yıl sonra koca bir dağ haline gelebiliyorsa eğer, insanda da böyle bir durum olabilir. Ki bilime göre insanoğlu, büyük bir bünyeden küçük bir bünyeye doğru seyriliyor, bunun adı da evrim oluyor; Darwinizmden tamamen bağımsız olmayan, ancak, çoğunlukla da uyuşmayan bir evrim. Tanrıtanımazlık değil ki bu?
Güzel bir yorum yapmışsınız fakat esas nokta darwin'in ortaya attığı teori dini otoriteyi reddeden, ben bilim insanıyım kanıtlarla yaşarım diyen insanların dayanağıdır fakat kanıtsız bir dayanaktır. Her geçen gün beslendiğine inanmıyorum, bu teori değişim üzerinden nema yapıyor, değişimi reddetmek hayatı reddetmektir, fakat bu dönüşümü Allah (c.c) inkar etmek için kullanılırsa buna karşı çıkmak gerekir. Hareket eden taşlar, birbirine kavuşan denizler bunlar zaten en basit kanıtlardır.

bilenlerden gecilmiyor ortam....:naughty:

noveliiiç ve goooool :ehe

● aLuvi ●

Üye
Okumadım Bile Ama Ben Sole İnaniyorum Her Şey Yüce Allahin elinde ..

Praetor

Praetor

Emekli Yönetici
Sorunumuz da bu zaten. Okumadan bildiğimizi okumak.

'Davut

'Davut

Üye
İnanılaçak hiç bir yanı yok....

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...

Üst Alt