Evrime İnanır Mısınz ??

Sponsorlu Bağlantılar

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...
prime

prime

Üye
o kadar yazmışsın ama kur'an hakkında hiç bilgin var mı??
şahsen ben atalarımın maymun olduğuna inanmıyorum.

Nadir

Nadir

Emekli Yönetici
fazla uzatmaya gerek yok arkadaşlar bu konu ile ilgili bir sürü konu var sitede oralardan bakabilirsiniz...özellikle foton arkadaşımız bir sürü verdi..birde şunu belirteyim bir müslüman da bilime son derece inanır,inanması da gerekir..çünkü dinimiz ve Kur'an zaten öğrenmeyi herkese farz kılmış..ama evrimin bir teori olduğunu ve bilimsel bir yanı olmadığını unutmayalım..

DoRM

DoRM

Üye
    Konu Sahibi
o kadar yazmışsın ama kur'an hakkında hiç bilgin var mı??
şahsen ben atalarımın maymun olduğuna inanmıyorum.
o kadar yazdım belliki sende okumamışsın alta alıntı yazıyor ben bi yerde gördüm buraya eklemek istedim ayrıca kuran hakkındada kendimce bilgim var

--------------- Ekleme ---------------

Farkeder benim için saygı ifadesidir..
seni mutlu edicekse kullanırım ancak Allaha saygı ilk harf ile olmaz
ayrıca verdiin bilgilar içinde teşekkür ederim

ALpeRenBuGRa

ALpeRenBuGRa

Üye
Vay be bu çağda bu zamanda hala evrim diyenler çıkabiliyor demek....

ALpeRenBuGRa

ALpeRenBuGRa

Üye
Öldükten sonra herkes anlar. Merak etmeyin. Sayılı günler ghelip geçiyor. Var mı yok mu? Cennet, Cehennem var mı yok mu? Türkiye şartlarında ortalama 60-80 yaş arası yaşanılıyor. Yani en geç bu yaşlar arasında herşey anlaşılacak. Yoksa sorun yok. Ama ya varsa işte o zaman yan gelip yatmanın hep bu dünya için çalışıp didinmenin hesabı nice olur bilemem. Şahsım adına konuşuyorum. Evrim gibi çürütülmüş saçma sapan savsatalara inanacak değilim. Neyse bu konu iyi eğlence oldu bana. Her daim güncel kalsında güleyim biraz :ehe

İlk insan Hz. Adem ve ben bir ademoğluyum yani insanım. Kendini maymundan, hayvandan geldiğini düşünen varsa onu da kendi bilir. Hayvanoğlu hayvanları kendi haline bırakmak lazım. İnsanoğlu insanları da kendi haline :ehe

arslansem

arslansem

Üye
Sadece ilk mesajı okudum..İnanmam şahsen :oke:

Progressivity

Progressivity

Üye
şahsen DoRM arkadaşımız Kur'an-ı Kerim'den çok güzel alıntılar yapmış ve islami açıdanda bir evrim anlayışının olabileceğini kendince göstermiş çok teşekkür ediyorum arkadaşım sana hakkaten güzel bir çalışma yapmışsın

eğer bu arkadaşımızın çalışmaları çürütülmek isteniyorsa yine kaynak olarak Kur'an-ı Kerim kullanılsın derim ordan aksi ispat edilsin burda başkalarının yaptığı çeviriler yani başkalarının düşünceleri ve alıntılarının hiç bir anlamı yoktur tek ve esas kaynak Kur'an-ı Kerim'dir.

Darwin kilise kökenli bir bilim adamı ve sadece gözlemlerini akıl yürütme yoluyla birleştirip canlılık süresince bir evrimin olabileceğini öne sürdü fakat esas sorun şurda bunu materyalistler tanrıtanımaz bir yaklaşımla yorumladılar ve o şekilde lanse ettiler ki buda Neodarwinizm ama müslümanlar sahip çıkmadılar bu konuya oysaki Kur'an-ı Kerim'de de arkadaşımızın yer verdiği gibi pekçok ayet ve surede buna işaret ediliyor

ama ne var ki ilk canlının tamamen cansız bileşiklerin tesadüfen ve çeşitli şartlarla bir araya gelmiş olup canlı bir yapıyı oluşturması ve tüm canlılığında bundan evrimleşmesi pek inandırıcı değil ki bunuda öne sürenler metafiziği reddedenler, evrimi kabul etmek Darvini kabul etmek değilki, yaşayan her canlının evrim geçirdiğini kim reddebilirki hem kültürel anlamda hemde fizyolojik anlamda evrim zaten var bunu görmemek için at olup gözlük takmak lazım heralde, insan çamurdan yaratılmıştır bakınız çamuruğun içeriğine bilimum mikroorganizma çeşitleri ve bitkilerin arası olan cyanocakteriler dolayısıyla insanın bu insan öncesi yaşam formlarından evrimleştiğinide pekala anlayabiliriz yani Kur'an-ı Kerim çok yüce bir kitap onun için kolay kolay kimsenin ilmi yetmez onu anlamaya sadece yorumlar yapılabilir bu anlamda herhangi bir şahsın yaptığı çevirilere inanıp müslüman kalayım derken dikkat edin dinden olmayın kör fikirlere bağlanmayın ben şahsen insan öncesi bir canlı formundan evrimleştiğimize inanıyorum ama buda neticede Allahın istemesiyle olmuştur.

Berlin Boleyn

şahsen DoRM arkadaşımız Kur'an-ı Kerim'den çok güzel alıntılar yapmış ve islami açıdanda bir evrim anlayışının olabileceğini kendince göstermiş çok teşekkür ediyorum arkadaşım sana hakkaten güzel bir çalışma yapmışsın

eğer bu arkadaşımızın çalışmaları çürütülmek isteniyorsa yine kaynak olarak Kur'an-ı Kerim kullanılsın derim ordan aksi ispat edilsin burda başkalarının yaptığı çeviriler yani başkalarının düşünceleri ve alıntılarının hiç bir anlamı yoktur tek ve esas kaynak Kur'an-ı Kerim'dir.

Darwin kilise kökenli bir bilim adamı ve sadece gözlemlerini akıl yürütme yoluyla birleştirip canlılık süresince bir evrimin olabileceğini öne sürdü fakat esas sorun şurda bunu materyalistler tanrıtanımaz bir yaklaşımla yorumladılar ve o şekilde lanse ettiler ki buda Neodarwinizm ama müslümanlar sahip çıkmadılar bu konuya oysaki Kur'an-ı Kerim'de de arkadaşımızın yer verdiği gibi pekçok ayet ve surede buna işaret ediliyor

ama ne var ki ilk canlının tamamen cansız bileşiklerin tesadüfen ve çeşitli şartlarla bir araya gelmiş olup canlı bir yapıyı oluşturması ve tüm canlılığında bundan evrimleşmesi pek inandırıcı değil ki bunuda öne sürenler metafiziği reddedenler, evrimi kabul etmek Darvini kabul etmek değilki, yaşayan her canlının evrim geçirdiğini kim reddebilirki hem kültürel anlamda hemde fizyolojik anlamda evrim zaten var bunu görmemek için at olup gözlük takmak lazım heralde, insan çamurdan yaratılmıştır bakınız çamuruğun içeriğine bilimum mikroorganizma çeşitleri ve bitkilerin arası olan cyanocakteriler dolayısıyla insanın bu insan öncesi yaşam formlarından evrimleştiğinide pekala anlayabiliriz yani Kur'an-ı Kerim çok yüce bir kitap onun için kolay kolay kimsenin ilmi yetmez onu anlamaya sadece yorumlar yapılabilir bu anlamda herhangi bir şahsın yaptığı çevirilere inanıp müslüman kalayım derken dikkat edin dinden olmayın kör fikirlere bağlanmayın ben şahsen insan öncesi bir canlı formundan evrimleştiğimize inanıyorum ama buda neticede Allahın istemesiyle olmuştur.

güzel yorum mumin ...

maalesef bizim insanalrımız ALLAH adı vererek trübünlere oynamayı pek sever.

Progressivity

Progressivity

Üye
maalesef ben senin yorumun için aynı şeyi söyleyemeyeceğim türleşme ile evrimi karıştırmışsın sen ama olsun konuya iştirakın bile çok hoş iyi geceler.

Berlin Boleyn

maalesef ben senin yorumun için aynı şeyi söyleyemeyeceğim türleşme ile evrimi karıştırmışsın sen ama olsun konuya iştirakın bile çok hoş iyi geceler.

evet hay sen çok yaşa yaa:oke:

bu yorumunada katılıyorum sonsuz...

Praetor

Praetor

Emekli Yönetici
Evrime inanılmaz ki :)
Evrim teorisini biliyorum.
Tanrı'ya da inanıyorum.

İnanmak ve bilmek kavramlarını karıştırmayalım.

Alıntıladığınız yazıda gerçekten çok güzel bir yaklaşım var. İlginç geldi olukça...
Evrim teorisi bana göre gerçeğe asimptot bir yaklaşım. Kesinliğe kavuşaması çok çok zor. Zira zaman makinası olmadan gerçeği bilemeyeceğiz gibi duruyor.

Evrim teorisini ortaokuldan beri bilen ve araştıran birisi olarak şunu söyleyebilirim ki, "çok mantıklı".
Ülkemizde ne yazık ki insanlar "çürütüldü" diye uyutuluyor. Ancak çürütülmek şöyle dursun her geçen gün ortaya atılan yeni teoriler ve yeni bilimsel ilerlemeler sayesinde gelişiyor.

Bu güzel düşünceleri de bizlerle paylaştığınız için teşekkürler.
Düşünmek, fikir yürütmek, farklı görüşleri dinlemek kadar güzeli var mı :)

ChavRash

ChavRash

Emekli Yönetici
Darwin materyalizm'in perçinleştiği bir dünyada görüşlerini dile getirdiğinden, önermeleri, iddiaları hemen reddedildi. Ben bilimadamı değilim, evrimi kanıtlamaya bilgim yetmez, ama beynim var. O yüzden Darwin'in öne sürdüğü evrimden bağımsız olmamakla birlikte, tamamen de uyuşmayan bir evrimin olduğunu düşünüyorum.

Darwin'den önce İslam Düşünürü İbn-i Haldun, Mukaddime eserinde evrimden dem vuruyor; ona göre insanoğlu doğadaki diğer canlılara ; yani insan hayvana, hayvan bitkiye benzemektedir. Tabii İbn-i Haldun sadece benziyor demekle kalıyor, çünkü eserinin evrimle ilgili bölümüne gelmeden ölüyor, eser eksik kalıyor. Belki ömrü yetse, İslam'a dayanıp bir evrim teorisi atacaktı ortaya. Hiç bilemeyiz. Ama söylediklerinde doğruluk payı olduğuna inanıyorum, ben hayvana benzemekten gocunmam; hayvanın da insanın da yaratanı aynı olduğundan sorun yok!

Mümin'in dediği gibi ben de evrimin sadece Darwin'in öne sürdüklerinden ibaret olduğunu sanmıyorum, en azından Darwin'in tohumlarına sahip olanlar bile ortada yokken yaşamış bir İslam filozofu İbn-i Haldun var. Ayrıca, olaya materyalist bakmadan bir evrimin olduğu da düşünülebilir; küçük bir taş binlerce, milyonlarca yıl sonra koca bir dağ haline gelebiliyorsa eğer, insanda da böyle bir durum olabilir. Ki bilime göre insanoğlu, büyük bir bünyeden küçük bir bünyeye doğru seyriliyor, bunun adı da evrim oluyor; Darwinizmden tamamen bağımsız olmayan, ancak, çoğunlukla da uyuşmayan bir evrim. Tanrıtanımazlık değil ki bu?

researcher

Üye
Teorilere inanılmaz...teoriler kabul gorurler veya gormezler...
Teoriler curutulebilirler ancak sonraki asamada teori yeniden sekillenir. Atomun uzumlu kek oldugunu dusunuyorsanız ve bu curutulmusse ki durduk yere curumez cekırdek teorisi yani bulgulara gore sekillenir..

Evrim teorisi de ortaya atıldıgından beri degisikliklere ugramıs surekli guncellenmistir...
Fakat bu donem boyunca hala cevabı encok istenen sorulara cevap verememektedir.

1- İlk hucre nasıl olustu
2- Canlılar nasıl ozellik kazanırlar
3- bu ozellikleri nasıl sonraki nesillere aktarırlar.

Bu sorulara cevap alınmadıgı surece genis halk kesimleri tarafından kabul gormicektir.. İsin daha da kotusu termodinamik bi evrende yasamamız. Yani sistemler geri dondurulemez sekilde duzensizlige gitmektedirler...Esyalarınız eskir bizler yaslanır ve oluruz.

Peki hali hazırda var olan canlılar ölup curuyorlarsa... dagınık malzemeler nasıl bir mekanizmayla biraraya gelebilirler...? Onları bir duzene iten mekanizma mı vardır?

Bu sorulara kısmen de olsa cevap verebildignde evrime olan ilgi artabailir...

aksi takdirde evrim teorisi turnusol gorevi yapacaktır...

Praetor

Praetor

Emekli Yönetici
Darwin'den bugüne evrim teorisi o kadar değişti ki...
Evrim teorisi = Darwin demek, cep telefonu = Motorola DynaTAC 8000X demek gibi bir şey...
Bkz. Motorola DynaTAC 8000X =

Progressivity

Progressivity

Üye
1- İlk hucre nasıl olustu
2- Canlılar nasıl ozellik kazanırlar
3- bu ozellikleri nasıl sonraki nesillere aktarırlar.

1- ilk hücrenin nasıl oluştuğu zaten açıklandı ama ne kadar inanırsın orası senin bileceğin iş pekte inandırıcı gelmiyor zaten çünkü birçok olasılığın tesadüfi olarak bir araya gelip canlılık özelliği gösteren bir yapı oluşturması akla pek yatmıyor hadi diyelimki bu tesadüf gerçekleşti ve bir hücre oluştu bu hücrenin o olumsuz çevre şartlarında hayatta kalabilmesi ve bir bölünme mekanizması geliştirebilmesi olasılıkları nerdeyse sıfıra düşürüyor gibi birşey

2-Canlıların özellik kazanmalarının yine açıklaması materyalist bir yaklaşımla yapılıyor canlılar maruz kaldıkları çevresel strese göre beslenme ve üreme ihtiyaçlarına göre ve diğer sezgisel ihtiyaçlarına göre adaptasyon sağlayıp çeşitli mekanizmalar geliştiriyorlar zaten canlıları dikkatle incelediğimizde bu tarz mekanizmaların nasıl kazanıldığını görebiliyoruz ki adaptasyon sürecinin bunda büyük bir etkisi vardır

3-Canlılar bu özelliklerini bir sonraki nesillere aktarabilmek içinde üreme mekanizmalarıyla birlikle kalıtım öncüllerinin rna molekülleri oldukları düşünülmektedir ve hepimizinde bildiği gibi ileriki gelişme süreçlerinde canlılar gen sistemleri oluşturmuşlar ve kalıtsal özelliklerini bir sonraki nesillere aktarabilmişlerdir

bu soruların yanıtları bu şekilde kabul edip etmemek kişiye kalmış ama evrim nasıl ki materyalist bir felsefeye dayandırılıyorsa metafizik bir felsefeye de pekala dayandırılabilir üstelik buna yüce kitabımızda işaret ediyor sadece ilk sorunun cevabını aramak lazım Kur'an-ı Kerim'de

researcher

Üye
Benim yukardaki bahsettigim uc soruya milyon sekilde cevap verilebilir...ben cevap verilme derken gozlemlenebilr ve tekrarlanabilir cevaplardan bahsediyorum...

ayrıca 3. soruya yanlıs cevap veriyorsun....yeni kazandıgın ozelligi sonraki nesile aktarmak sorunumuz...

bu yuzden cevap verilmedi dedim...bu (en az)3 soru hala cevapsız...

Berlin Boleyn

al sana evrim...

researcher

Üye
bir yanlıs anlasma var cok acık...ben teorinin zorluklarını sıkıntılarını anlatıyorsam bu evrim teorisiyle aramın pek iyi olmadıgını gostermezmi...

cogu arkadasımızın soyledigini sadece farklı ifadelerle soyledim...gorunen o ki yanlı anlasılmısım...

ilginc...

Progressivity

Progressivity

Üye
Benim yukardaki bahsettigim uc soruya milyon sekilde cevap verilebilir...ben cevap verilme derken gozlemlenebilr ve tekrarlanabilir cevaplardan bahsediyorum...

ayrıca 3. soruya yanlıs cevap veriyorsun....yeni kazandıgın ozelligi sonraki nesile aktarmak sorunumuz...

bu yuzden cevap verilmedi dedim...bu (en az)3 soru hala cevapsız...

birincisi milyon şekilde falan cevap verilemez ya materyalistlerin yaptığı gibi ancak tesadüflere dayandırılabilir yada metafiziğe bağlarsın, milyon şekilde cevap verilebilse milyon tane teori olurdu ortada zaten bu konuda yanlışsınız

ikincisi ise yeni kazanılan özellikler; dna da histonlarda ve bazlarda çeşitli modifikasyonlar, asetillenmeler, metillenmeler, ubikitinasyonlar vb kimyasal olaylarla meydana geliyor bu olaylar canlıda herhangi bir değişiklik yaratmazken bir sonraki nesilde karakter şeklinde gözleniyor.

eğer biyoloji bilginiz az ise lütfen açıp okuyunuz lütfen komik olmayınız

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...

Üst Alt