evrim varmı yokmu soru cevap

Sponsorlu Bağlantılar

Oğuzhan

Oğuzhan

Üye
Hala mı tartışıyorsunuz ya... :nono:

iOSait

iOSait

Üye
Yok la öle bisi

KırcalıHolding

Üye
olmayan şeyin neyini ispatlıyım..evrim yok işte daa:) ALLAH ALLAH :)

Cezzbedici3

Cezzbedici3

Üye
İnsanlar tarih boyunca açıklayamadıkları birçok şeyi dine ve kutsal şeylere bağlamıştır yapıldığı zamanda bilimsel açıklamalarını uzun bir süre kabullenememiştir. Aklima gelenler:

Yıldırımların, şimşeklerin kısacası fırtınaların tanrinin öfkesi sonucu oluştuğunu söylediniz, fos çıktı.
Depremlerin zinanın artması sonucu oluştuğunu iddia ettiniz, tırt çıktı.
Dünyanın tepsi şeklinde yaratıldığını iddia edip kaşiflerin niyetlerlini kırdınız, coğrafi keşifler olmasi gerekenden yüzyıllar sonra yapilabildi.

Şimdi nasıl oluştuğumuz açıklanamiyor, hemen bağla sözde kutsal masallara. Belki biz göremeyeceğiz ama torunlarimiz gercegi ogrenir elbet. Bu tartismayi 500 yıl önce yapsak, dünya tepsi şeklindedir inanmazsanız cehenneme gideceksiniz, bizde size gülecegiz şeklinde şeyler yaziyor olurdunuz. Ölünce kimin kime gülecegi bellide aslında neyse :)

Yazının en sonundaki kısım için yazıyorum; Mahşerde kalbinde zerre kadar iman bulunanın bile şansı olacak cennet için.. Ama şu düşüncelerinin karşılığında senin için pek ışık göremiyorum.. Öldüğünde meleklerin seni gülerek karşılayacaklarını sanmıyorum kardeşim... Kuranda şöyle bir ayet vardır kısadan yazıyorum; ''Pişman olan cana yemin ederim ki''.... İnançsızlığın yüzünden kaçırdıklarını gördüğünde duyacağın pişmanlığını anlatmaya diller yetmez.. Hakan, yukarıda yazdıkların o dönemin cahil insanlarının inançlarıdır.. Kur'an'ı Allah bize kendini ve gerçekleri bilelim diye yollamıştır.. Sen sadece bir mealli kuran al ve onu oku.. Sadece ne yazıyor onları görmek için.. Bak ben çok değil yakın bir döneme kadar kadar insanların maymundan geldiğine, daha doğrusu öyle değilde ilk insanların maymunsu olduklarına ve uzaylıların varlığına koyu şekilde inanıyordum... Ama bu dönemde dahi Allahın varlığı konusunda zerre şüphem olmuyordu.. Nasıl olabilir? Ben başka türlü nasıl mevcut olabilirim.. Dünya nasıl güneşle, ayla uyum içinde döner.. Şu kadarını söyleyebilirim; En ateisti bile bir yaratıcıya inanma isteği barındırır içinde.. Çünkü bir yaratıcı olmadan kainatı açıklayamazsın.. Kendi varlığını açıklayamazsın..

Silinen Üye 988579

Silinen Üye 988579

Kapalı Hesap
Bu konuyu benle adam akilli tartışaçak yokmu evrim yoktur Allah vardır :-)

Cezzbedici3

Cezzbedici3

Üye
Ama Allah her insana kapıyı açık bırakmıştır.. Ölümünden bir gün önce bile Allah'a inanırsan, şahadet getirirsen kurtulduğun anlamına gelir.. İnşallah imansız ölmezsin.. Çünkü o gün ikinci bir diriliş olduğuna inanmayanların vay haline.. ''Ben keşke bir toprak olsaydım'' diyeceksin buna inanabiliyor musun ne kadar içler acısı bir durum.. Amacım seni korkutmak değil diyemicem çünkü bunlar gerçek.. Korkman gereken bir noktadasın..

Silinen Üye 988579

Silinen Üye 988579

Kapalı Hesap
Haklisin bende merak.ediyorum hallerini şimdiden

Cezzbedici3

Cezzbedici3

Üye
Haklisin bende merak.ediyorum hallerini şimdiden
Yazdıklarım konunun dışında malesef ama ben Hakan kardeşimi çok severim ve onu her gördüğümde içimden iyi niyetle yazmak gelir.. Cevabım sadece onadır daha sonra gelecek olanların üstüne alınmasını cevaplamasını istemem.. Evrime değinecek olursak zaten ilk sayfada her şeyi yazdım.. O sözlerimin üstüne söyleyecek sözüm yok..

KırcalıHolding

Üye
Ufacık damladan kocamaaaaan bi insan meydana geliyo hala daha evrimdi devrimdi ya bırakın bu işleri gidin 2 rekat namaz kılın bırakın kibiri kardeşim ALLAH ALLAH...

• Beğen
Tepkiler: Dede
Fatic

Fatic

Üye
Evrim diye birşey olsaydı şuanda insanların geneli darwinin heykelini yapıp ona tapardı.

kullanıcıadları

kullanıcıadları

Üye
Evrim diye birşey olsaydı şuanda insanların geneli darwinin heykelini yapıp ona tapardı.

Kesinlikle öyle.Zaten bir şeyler bulan her bilim adamının heykelini yapıp onlara tapıyoruz biz insanlar olarak -_-

- - - Eklendi - - -

Evrende mükemmel yerdeyiz tesadüf olamaz diyen arkadaşlar için ayrıca evrendeki tek canlı biziz, her şey bizim için diyenler içinde olabilir ;

https://www.facebook.com/photo.php?v=1409355695953065&set=vb.551480228229463&type=2&theater

- - - Eklendi - - -

Bu konuyu benle adam akilli tartışaçak yokmu evrim yoktur Allah vardır :-)

Ben tartışabilirim.Gerçekten düzgün bir şekilde tartışacaksanız tabi.Yaratıcının, hatta Allah'ın varolmasından bu kadar emin olmanızın sebebini ve evrimin neden olmadığını açıklayabilir misiniz ?

• Beğen
Tepkiler: .caner.
Silinen Üye 988579

Silinen Üye 988579

Kapalı Hesap
Kardeş öncelikle sen neyden, ve nasıl meydana geldiğine inanıyorsun

kullanıcıadları

kullanıcıadları

Üye
Kardeş öncelikle sen neyden, ve nasıl meydana geldiğine inanıyorsun

Konumuz evrim, evrimi tartışalım.Ben insanın doğal seçilim ile meydana geldiğine inanıyorum.Ben bir agnostiğim ve akıllı tasarım kesinlikle yoktur diyemem fakat diğer ihtimallere göre çok daha küçük bir şansının olduğuna inanıyorum.Fakat teizm ve dinlere inanmıyorum, onlardaki akıllı tasarımcıya da inanmıyorum yani.Bunun sebebi evrim ya da başka teoriler değil tabi...

Evrim'in neden olabileceğini uzun uzun anlattım zamanında.İstersen sen neden olamayacağından bahset, karşılıklı tartışmaya, konuşmaya başlayalım :)

• Beğen
Silinen Üye 988579

Silinen Üye 988579

Kapalı Hesap
Peki evren nasil meydana geldi inancına göre

kullanıcıadları

kullanıcıadları

Üye
Peki evren nasil meydana geldi inancına göre

Öncelikle bu başlık altından tartışacak isek tartışacağımız konunun evrim olmasını isterim.Eğer genel olarak tartışacaksak özel mesajlar ile konuşsak daha uygun olur bana kalırsa.Soruna cevap vereyim ;

Evrenin, zamanın başlangıcının big bang ile olduğunu düşünüyorum.Ondan öncesini açıklamak içinde içinde madde-antimadde teorisi mantıklı ve dayanaklı gözüyor.Bizim evrenimiz başka bir evrenin kopan parçasından da oluşmuş olabilir fakat en temele indiğimiz zaman karşımıza madde-antimadde bağlantısı gelecekmiş gibi gözüküyor.

• Beğen
Silinen Üye 988579

Silinen Üye 988579

Kapalı Hesap
Peki kardeş big bang teorisi ni öne suruyorsun peki patlayan şey hicbir sey yokkken patlama oluyor evren oluşuyor patlayan şey ne bilim açıklayabilirmi bunu

kullanıcıadları

kullanıcıadları

Üye
Peki kardeş big bang teorisi ni öne suruyorsun peki patlayan şey hicbir sey yokkken patlama oluyor evren oluşuyor patlayan şey ne bilim açıklayabilirmi bunu

Dediğim gibi bizim evrenimiz için düşünürsek başka bir evrenin parçası olabilir ya da direkt olarak madde antimadde durumu olabilir.Madde-antimadde teorisini ve bigbang öncesi ve sonrasındaki durumları bir araştır istersen.Biraz karmaşık bir konudur fakat bilim kurgu kitabı okur gibi olursun, belli bir bilgiden sonra çok eğlenceli bir konudur.Ayrıca hiçlikten madde oluşabilir, madde yok edilebilir.Hala doğru olduğu düşünülen madde yok olmaz, şekil değiştirir inancı bilim camiasında yaklaşık 100 yıldır yanlış kabul edilmektedir.

• Beğen
Silinen Üye 988579

Silinen Üye 988579

Kapalı Hesap
kardes cümlelerinin coğunda bilir ekini kullanmısın daha evrende neyin patladıgını tam manası ile bulamayan bilim nasıl olurda baska bir evrenden kopma parca olduugu fikrini öne sürer peki sen bunları netten okudun galiba nettense bir soru daha sorcam

kullanıcıadları

kullanıcıadları

Üye
kardes cümlelerinin coğunda bilir ekini kullanmısın daha evrende neyin patladıgını tam manası ile bulamayan bilim nasıl olurda baska bir evrenden kopma parca olduugu fikrini öne sürer peki sen bunları netten okudun galiba nettense bir soru daha sorcam

Hepsi internetten değil hatta büyük çoğunluğu internetten değil.Ayrıca bilim dogmatik değildir.Evrim bir teoridir ve varabileceği en üst noktadadır fakat kesin değildir.Eskiden yasa olarak adlandıralan bir çok şeyin bile aslında öyle olmadığı açığa çıkmıştır.İşin güzel kısmıda bu zaten emin değiliz, sadece en yüksek olasılıklar üzerinden düşünüyoruz ve bunu rastgele yapmıyor çeşitli sebeplere dayandırıyoruz.Evrim teorisi kambriyen dönemi ve öncesinde bulunan tek bir komplike canlı fosiliyle çürütülebilir.Fakat şuana kadar bulunmadı ve bulunmayacak gibi de gözüküyor.Bilim her geçen gün gelişiyor ve değişiyor.Bu sayede insanlık git gide ilerliyor.Eğerki evrim teorisi olmamış olsaydı "aşı" sektörü şuanki haline gelemeyecekti.İleride evrim teorisi çürütülse bile onu çürütecek şey daha başarılı bir "bilimsel" teori olacaktır.

olabiliri bol bol kullanmamın, ve kullanılmasının bir diğer sebebi ise kesin olmamasıdır.Superman'in gerçekte olmadığının kesin olmaması gibi.Fakat Superman yoktur diyebiliriz çünkü absürttür.Bu da aynı onun gibi.Evrim olabilir, olduğuna inanıyoruz diyoruz çünkü bütün kanıtlar bunu gösteriyor.Şuanki alternatif teoriler ise "Superman vardır" fikri gibi absürt karşılanıyor.

• Beğen

Üst Alt