EVLİLİKLE BAŞLAYAN SORUNLAR.yaklaşımınız ne olurdu ?

Sponsorlu Bağlantılar

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...
buketcik

buketcik

Üye
    Konu Sahibi
EVLİLİKLE BAŞLAYAN SORUNLAR.yaklaşımınız ne olurdu ?
Beni sen hiç anlamıyorsun. "
Ben kendimi sana anlatamıyorum.
Sen önceden böyle değildin, çok değiştin.
Sen hep böylesin.
Hiç değişmeyeceksin
Artık senin bu kadar duyarsız olmana dayanamıyorum

örnek;

Erkek:"Eşim sürekli zırzır ağlar, onun tartışma anında ağlaması beni daha da kırıyor, bağırıp, çağırıp kapıyı
vurup gidiyorum.
Terapist:"Eşiniz dile getiremediği duygularını, acısını ancak ağlayarak ifade etmeye çalışıyor.

bu tür sorunlar hemen hemen her evlilikte yada flort dönemlerinde hepimizin başından geçmiş ve geçmektedir. karşılaşanlar Sizin yaklaşımınız ne olurdu?

• Beğen
Tepkiler: Tuba.Erva

Reşwan

Reşwan

Emekli Yönetici
Biri kadın, biri erkek ikisininde bir birine ihtiyacı var. Mantıklı olmak, hem fikir olmak, karşılıklı konuşarak müzakere etmek, sorunlarını atlata'bilmeyi ümid edip gayret göstermek, ilgi, alaka, sefkat ve sevgiyi karşılıklı bir şekilde yürütmek, bazen karşılıksız olabilir ama bu geçicidir. Karşılık vermiyor diye öyle yol değiştirmek, usanmak, vazgeçmek yanlış aynen yola devam. daha fazla yorum olsun isterdim ama böyle kısa ve özü yeterlidir..

• Beğen
Tepkiler: buketcik
buketcik

buketcik

Üye
    Konu Sahibi
şu bir gerçekki insanlar değişiyor.
kendini farklı tanıtanından ne bekleyebilirsin ki.eninde sonunda gerçek çıkıyor ortaya.

PhyscoDevil

PhyscoDevil

Üye
herşeyden önce kadın erkeğine cok bağlı olmalı.Bu olmadıktan sonra hiç bir şekilde yürümez kesinlikle.Mesala ülkemizde de cok var bu.Bi kadın aile reisi gibi davranmamalıdır.Tanıdıklarımda var.Herkesin bir görevi vardır aile de.Kadın da üstüne düşeni yapmalı.Erkek de eve para getiriyorum diye artizlenmemesi lazım:) Bunlar olduktan sonra ne sorun cıkar ki...

buketcik

buketcik

Üye
    Konu Sahibi
standartlaşmış cvplar.tam bir oturmuş zihniyet.
:ehe

PhyscoDevil

PhyscoDevil

Üye
geri kafalı diyenlerde oluyor bazen bana ama eğer benim yaptıklarım geri kafalılıksa bu durumdan da cok memnunum.:)

buketcik

buketcik

Üye
    Konu Sahibi
fikir özgürlüğü var demokrasi var.
kadının yaptığı bir çok şeyi beceremeyen erkekler var.evlilik içerisinde hayat müşterek sözü var.
ozaman ne gerek var aynı çatı altında bulunmanın.

'Maxi Genç

'Maxi Genç

Üye
valla hiç evlenmedim ama gecmisteki sevgililerim için konusursam sunu söyleyebilrm.

hicbir zmn gercek yüzlerini göstermediler :) hep kaybetmemek icin kimi zaman kendilerini kasarak abartılı davranışlar sergilediler.bi süre sonra ip kopunca artk mal kendini belli eder diye bir laf var ya ? aynen o hesap.gerçek yüz ortada..

evlilikte de bu böyledir sanırım.severek evleniyorsun ama bi süre sonra "aynı yastıkta yattıgım insan evlendigim gün yanımda oturan kişi miydi ? "deniliyor.

bu noktaya gelince de aşk evliliginin ne derece MANTIKLI oldugunu o mantıgı anladgn zaman farkına varıyorsun.

ama ne yapsan elden bişy gelmez.ama is isten gecmistir.bir süre idare etsen bile belli bir noktaya kadar gidebilrsn.sonra inceldigi yerden kopar.

herseyin başı hoşgörü ve saygıdır.karsındakini anlamak yerine susturup zafer kazandgnı sanmak kendi kendine yenilmek gbi bisydir.

ama öyle bir derdm olmicak.evlenmicem:D

• Beğen
Tepkiler: -Crazy Girl-
buketcik

buketcik

Üye
    Konu Sahibi
demekki herşey toz pembeymiş

zaza

zaza

Üye
benim asabiliğim nerden geliyor şimdi anladım:ehe
ah anne ah baba:ehe o kadar kavga ederseniz olacağı buydu bizimkiler çok kavga eder belli bir müzakere yoktur sürekli savaş halindeler:ehe ben görüp ders çıkarıyorum ve sevgilime yaklaşımım farklı oluyor zaten beni sinir etsede kızamıyorum:ehe

PhyscoDevil

PhyscoDevil

Üye
ah anne ah baba:ehe o kadar kavga ederseniz olacağı buydu bizimkiler çok kavga eder belli bir müzakere yoktur sürekli savaş halindeler:ehe ben görüp ders çıkarıyorum ve sevgilime yaklaşımım farklı oluyor zaten beni sinir etsede kızamıyorum:ehe
:eheeskiler cok kavga ediolar nedene yav:) bizimkilerde böyle:ehe

-Crazy Girl-

-Crazy Girl-

Üye
toz pembe hayaller vardı pembesi gitti tozu kaldı benim için aşk boş biri lazım dırırım :D:D:D

• Beğen
Tepkiler: 'Maxi Genç ve buketcik
ALpeRenBuGRa

ALpeRenBuGRa

Üye
İnsan sevdiğini kaybederim korkusuyla kendisinde beğenmediği huylarını kötü alışkanlıklarını, saplantılarını örtmeye saklamaya çalışmamalı. Evlenince alışır, yada zamanla değişirim fark etmez bile diye geçiştirilmemeli. Değişmeye anında başlamaya çalışmalı ve sevdiği kişiden de aynı zamanda destek almalı. Şayet sadece iyi hallerini kabullenecekse kötü özelliklerinin alışkanlıklarının değişmesinde yardımcı olmayacaksa sevdiği kişi en başında bunu söylemeli. Çok değişik ve açıklamalı yazardım ama çooook işlerim var o yüzden kısaca ve kendime göre konunun özünü yazdım.

• Beğen
buketcik

buketcik

Üye
    Konu Sahibi
:evet:
İnsan sevdiğini kaybederim korkusuyla kendisinde beğenmediği huylarını kötü alışkanlıklarını, saplantılarını örtmeye saklamaya çalışmamalı. Evlenince alışır, yada zamanla değişirim fark etmez bile diye geçiştirilmemeli. Değişmeye anında başlamaya çalışmalı ve sevdiği kişiden de aynı zamanda destek almalı. Şayet sadece iyi hallerini kabullenecekse kötü özelliklerinin alışkanlıklarının değişmesinde yardımcı olmayacaksa sevdiği kişi en başında bunu söylemeli. Çok değişik ve açıklamalı yazardım ama çooook işlerim var o yüzden kısaca ve kendime göre konunun özünü yazdım.

tüm insanlığın aile içindeki enbüyük sorununa değinmekle çok güzel bir paylaşımda bulunduğun için gerçekten içten teşekkürederim.:evet:

ALpeRenBuGRa

ALpeRenBuGRa

Üye
:evet:

tüm insanlığın aile içindeki enbüyük sorununa değinmekle çok güzel bir paylaşımda bulunduğun için gerçekten içten teşekkürederim.:evet:
Kendimce sorunun ve çözümün bu olabileceğine inanırım. ALLAH'ın bildiğini kuldan saklamaya hiç gerek yok bence.

buketcik

buketcik

Üye
    Konu Sahibi
Evliliklerde çok yaygın olarak yaşanan bir hata, eşlerin evliliği çıkmaza sürükleyen kişi olarak hep karşılarındakini görme ve göstermeleridir. Genellikle kendi hatalarının farkında olmazlar. Çoğu zaman erkek, evlilikte ortaya çıkan uyumsuzlukları düzeltmek için çaba göstermek yerine evden kaçmayı, işine ve arkadaşlarına daha çok vakit ayırmayı, zaman zaman da içkiye ya da evlilik dışı bir ilişkiye yönlenmeyi seçer. Bu, bir anlamda erkeğin evlilikte yaşadığı sorunlara tepki veriş şeklidir. Bu durum kadını, eşi tarafından ihmal edildiği duygusu yaşamaya, dolayısıyla bazen yersiz kıskançlıklara, davranış bozukluklarına, suskunluğa ya da iletişimsizliğe itebilir.Bu gibi bir durumda aynı seçenek yapılarak aynı davranış gösterilebilinir diye düşünüyorum.

• Beğen
Tepkiler: Reşwan
Xilence

Xilence

Kapalı Hesap

Bende Ders Çıkarıyorumda , Yani Bir Koca Eşine Bağlı Olmalı , Eşini En Mutlu Edicek Şekilde Davranmamalıdır, Örneğin Bir Diyalog
Eski :
- Girebilirmiyim Kocacım
- Ya Bi Git Başımdan Canım Sıkkın

Yeni :
- Girebilirmiyim Kocacım
- Elbette Hayatım , Girebilirsin

İşte Böyle Koca Eşine İyi Davranmalı Yoksa , Onu Kırar , Sonrada Sorun Çıkar

• Beğen
buketcik

buketcik

Üye
    Konu Sahibi
işte davranış bozuklukları zamanla kendini gösteriyor.tanıyamamk gibi bişey bu sanırım.:hmmm

maxirabit

maxirabit

Üye
İkisinin de ortak yanlarının olduğu kişiyi bulana kadar aramaktan başka çağreleri yok.
Kavğa,gürültü,tartışma olur ama tadın da fazlası bıktırır.

buketcik

buketcik

Üye
    Konu Sahibi
arayan bulur diyosun yani:ehe

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...