Evlilik Aski Bitirirmi

Sponsorlu Bağlantılar

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...

eylul82

Üye
    Konu Sahibi
Evlilik Aski Bitirirmi
Esimle 2 senedir tanisiyoruz. Ve 3 haftadir evliyiz. Ama ben cok mutsuzum. Onu cok seviyorum ama onun sevgisinden supheliyim. Ilk bir bucuk senemiz cok guzeldi. Bir birimizi cok seviyorduk. Ben hala seviyorum ama onun sevgisinden emin diyilim. Evlenmeden 4 hafta oncesi evlilik icin kafasinin karisik oldugu belliydi. Ama ben ben anlayamadim neden karistigini. Cunku o bana evlenme teklifi etti, ailemiz dugun gunu nu belirlerken biz o kadar zaman nasil bekleriz diyorduk. Sabirsizlaniyorduk hayatimizi birlestirecegiz diye. Gerci ilk baslarda benim ailem fazla onaylamadi evlenmemizi. Evlenmek istedigimizi aileme bir an once soylememi beklerdi benden. Ve sonunda soyledim. Ve sanki nisanimizdan sonra sanki aramiza bir sogukluk girdi. Az once dedigim gibi dugunden 4 hafta once, benimle konustu ve evlenmek isteyip istemedigini fazla emin diyildi. Heycanini kaybettigini soylemisti. ama ayni zamanda da yine sakasini yapiyordu yani zannedersiniz ki benim le kafa uluyordu. neyse bu konusmadan bir hafta sonra, ona mesaj atip bana karsi duygularinin degistigini mi sordum. ve bana geri mesaj atip beni hic ozleyemedigini soyledi, beni sevmiyormus cok denemis cok ugrasmis beni sevmek icin, ama sevememis. sorun bende diyilmis ondaymis. ve daha once neden soylemedigini sordugumda beni kirmak istememis ve bana bunu dugunden 3 hafta once soyluyor. ben tabiki aileme soyliyemedim cunku babami cok uzdum sevdim diye. onun icin soyliyemedim babam cunki kabullenmisti nasil gidip te baba ben yanilmisim beni sevmiyormus diyebilirdim. hemde dugune 3 hafta kala. mesajlar dan 2 gun sonra bana mesaj atip ozurdiledi sadece kafasinin karisik oldugunu soyledi ne dedigin farkinda diyilmis. ve yasananlari unuttuk. su anda 3 haftadir evliyim. ve davranislari eskisi gibi diyil artik. gece cok gec saat de eve geliyor bahzen hic gelmiyor. ve eskiden bir ara ya geldiginimizde birbirimizi gormeye konusmaya dokunmaya doyamazdik. simdi ise yatagin bir basinda o yatiyor obur tarafta ben. yastigina sarilip uyuyor. halbuku ben onun yanindaykende onu ozluyorum. iki senedir tanidigim esim le simdiki esim iki farkli insan. ve dun aksam etrafi duzenlerken elime bir mektup gecti ona ait oldugundan emin diyilim. ve bir ask mektubu benim icin olmadigini biliyorum cunki mektubun ustundeki tarihde biz tanismiyorduk, biz tanistiktan bes ay once yazilmis bir mektup.. ona bir adim atmaya calisiyorum ama o bir adim yaklasmayinca bende donup kaliyorum. sanki aramizda bir duvar var artik. sogukluk var ve ben bunu asamiyorum. belkide sadece ben asmak istiyorum o istemiyor. bilmiyorum artik ne dusuncegimi bilmiyorum. konusmayi denedim ama dedigim gibi dogru durust te gormuyorum yuzunu, ve gordugumdede her seyi unutuyorum konusamiyorum belkide alacagim cevaplardan korkuyorum. sevmek nasildir bilirsiniz. eskiden cok mutluyduk gozleri anlam tasiyordu isik saciyordu. o isigi artik gormuyorum sadece dugun gunu gordum. Arkadaslar ben ne yapmaliyim, sizce hala o mektubtaki sahsimi seviyor. artik mantikli dusunemiyorum, yorumlarinizi bekliyorum buna ihtiyacim var....

CEREN

CEREN

Üye
çok ilginç bi durum olmuş
ama evlilik aşkı tabiki de bitirmez
önemli olan doğru insanla hayatını bırleştırmek
demişsin ki babamı üzmemek için sustum
eşin kendini evlenmeden belli etmeye başlamış
ve sende bunu anlamışsın keşke yolun başındayken bitirseymişsin
belki şimdi daha zor olacaktır ve daha çok üzülüceksın
ayrıca böyle susarakta gecmez hayat alıp eşini karşına konuşman gerekıyor
içindekileri aklındakıleri ona anlatman gerekıyor
herşeyi içinde saklarsan işin iş Allah yardımcın olsun

POWER

POWER

Üye
Anladığım kadarıyla eşinizin sizden önce bir aşkı! varmış. O mektup sizinle tanışmadan önce ona verilmiş ; eşiniz bu mektubu saklamış olabilir ya da önceki aşkı siz evlenmeden önce ona ulaşıp vermiş kafasını bulandırmış olabilir. Herşekilde eski aşı ona ulaşmış kafasını bulandırmış ve korkarım istediğini de elde etmiş :( . Artık o sizin değil bunu bilmeniz gerekir . Keşke evlenmeden 3 hafta önce durumu sezdiğiniz anda eşinize müdahale edip kafasının karışmasına izin vermeseydiniz. Erkeklerin kafası çok kolay bulanabiliyor maalesef. Size tavsiyem kalbinizin daha çok hırpalanmasına izin vermemeniz ve ondan boşanmanızdır! Nasıl ki aşkınız için "Babanızı" karşınıza aldınız şimdi de kendiniz için babanızı karşınıza alın. Babanız anlayışlı biriymiş ki evlenmenizze müsade etmiş. Şimdi gidin babanıza durumu anlatın ve hellalik isteyin sizi bağrına basacaktır merak eetmeyin, unutmayın ne de olsa o bir BABA! Ve babalar kızlarını çok ama çok severler :)

omayra

Üye
bekara boşan demek kolay.

o kadar kolay değil power o işler!

eşinizle ilgili ne kadar kuruntu yaparsanız kendinize edersiniz. Alın eşinizi karşınıza konuşun, endişenizi dile getirin. Korkunun ecele faydası yok. sizi kaybetmek isemiyorsa endişelerinizin yersiz olduğuna sizi ikna etmeye çalışacaktır. Endişelerinizde haklı iseniz, o zaman gerçeği biran evvel öğrenmenizde fayda var.

eşler konuştukça geçinmeleri kolaylaşır.

bu arada not: evlilik aşkı bitirmez ama erkekler evlendiğinde kapana kısılmış gibi hissedebilir.

Praetor

Praetor

Emekli Yönetici
Boşanmak tabii ki çözüm değil!.. Önce hastalıktan kurtulmak için elinizden geleni yapın, ardından ötenaziyi tartışın.

Geçmişe dair keşkelerle başlayan pek çok şey söylenebilir yazdıklarınızla ilgili. Ancak bunlar bize pek de bir yarar sağlamayacak.

Şu andan sonrası için size tavsiyem elbette eşinizle konuşmanız olacaktır. Önce biraz sakinleşin ve düşünün.
Her şeyi!
Geçmişe dair, geleceğe dair olan, şu anda gerçekleşen her şeyi, sebeplerinin neler olabileceğini ve nasıl karşılık verirseniz nelerle sonuçlanabileceğini vs... Her şeyi düşünün.
Ama bu düşünme sürecinde açık fikirli olun! Yargısız infaz yaparak eşinizle konuşmadan bir sonuca sakın varmayın, en düşük ihtimalin bile gerçekleşebileceğini, hatta aklınıza hiç gelmeyecek bir durumun dahi söz konusu olabileceğini unutmayın. Ve duygularınızdan ziyade mantığınızla hareket edin bu süreçte.

Kafanızı iyice topladıktan sonra eşinizle her şeyi enine boyuna bir konuşun, sizi rahatsız eden davranışlarını, yaşamak istemediğiniz durumları belirtin ve sizden hoşgörü beklediği noktaları öğrenin. Bu, ondan uzakta onun hakkında hükümler verip bir yol çizmeye çalışmanızdan daha yararlı olur kanısındayım.

Evlilik-aşk ilişkisine gelince;
Bana göre aşk eninde sonunda zaten bitiyor. Evlilik ise bu süreci hızlandırabilecek değişkenlerden yalnızca biri.
Evlilik, aşktan ziyade saygının ve özellikle istikrarın ve her şeyden öte sevginin başrolde olması gereken bir temsil bence.
Ama bence... :)
Ben daha 22 yaşındayım, bunlar yalnızca fikir...

Exalans

Exalans

Üye
evlilik aşkı bitirsede sizinki daha 3 haftalıkmış biraz erken sayılmazmı

Yasminozz

Yasminozz

Üye
hiç evlilik yapmamış bir olarak tam anlamıyla sağlıklı bi yorum yapamicam ama düğüne 3 hafta kala belli etti ve bana bazı şeyler söyledi demişsin,bana göre olay burda başlıyo...burda yapılması gereken her ne olursa olsun o evliliği iptal etmekti..çünkü evlilik çok ciddi bi müessese ve herksin isteği tek ve uzun ömürlü bi evliliktir...daha başında karışık olan bi insan sonradan neden olmasın ki...

babama diyemezdim demişsin...evlendikten sonra bitirmektense evlilik yapmadan bitirmeyi tercih ederdim ben...evet belki baban çok tepki vercekti ama birinde yanlış evlilikten dönmüş bi bayan ama diğerinde yanlış evlilik yapmış dul bi bayan olma seçeekleri vardı önünde..keşke herşeye rağmen erteleseydin nikahı...keşkelerle dolu zaten hep hayatlarımız...

eşin konusunda da karamsar ve seni üzücü bi yorum olcak özür dilerim ama yüreği başka biriyleyken evlilik yamış seninle gibi görünüyo...ama hiç bişi zor değildir...omayra nın dediği gibi konuşarak bi çok şey düzelebilir...evet tamam belki senden önce sevdiği biri olmuş olabilir ama şimdi onu kazanma şansı senin elinde....en azından bi dene derim ben...ilgi,alaka ve hoşgörüyle,hesap sormadan,kavga etmeden ve çok sık boğaz etmeden kazanabilirsin diye umut ediyorum...ama olmazsa da hayatın sonu değil..sen her zaman güçlü olmaya bak...mutluluğu bi şekilde yakalarsın...

umarım herşey dilediğince olur...bol şanslar... ;) ;)

eylul82

Üye
    Konu Sahibi
Vaktinizi alipta okudugunuz icin ve degerlendirmeniz icin hepinizden tesekkur ederim. Haklisiniz onunla konusmam sart. Dediginiz gibi belkide sadece bunlar benim kurunbtularim. Belki ki de diyil. Bunu onunla konusmadan once bilemem. Bi an evvel konusmada fayda var. Hani derlerya zararin neresinden donsen kardir diye. Belki yollarimizi ayirmaya karar veririz belkide bir sure bir birimizi anlamak icin sure veririz. Her ne olursa olsun ikimizde mutlulugu hak ediyoruz. Ve en kisa zamanda size bildiririm. Kafam cok karisikti baskalarindan input a ihtiyacim vardi. Yazdiklarinizi okuduktan sonra sadece duyguyla diyil mantiklada dusunmeye basladim. Yeniden Tesekkur Ederim.....................

Praetor

Praetor

Emekli Yönetici
Rica ederiz, yardımcı olabildiysek ne mutlu bize :)
Süreçten de bizi haberdar edin mutlaka :)

lovestar

lovestar

Üye
Evlilik gerçek aşkları bitirmez aksine bağlılığı ve sadakati arttırır...Rüzgar küçük ateşleri söndürür büyük ateşleri ise körükler ve büyümesini sağlar.(Mevlana) .

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...