Evlenmeden sevdiğinizle aynı evde yaşamaya bakış açınız..

Sponsorlu Bağlantılar

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...
'Lorelai

'Lorelai

Üye
Ölç-gel bekliyorum ,babana söyle -gel bekliyorum :ehe Bu ne arkadaşım :D Bu yaşta olmaz ama üni.de ne olacağını kim bilir :? :DHem sadece isterim dedim yapacağım kesin demedim :D

greenmile

greenmile

Üye
ben birlikte yaşamaya karşı değilim sadece muhalafet etmeyi seviyorum,birlikte yaşarsan illa birşeyler olur 3-4 saatte bile oluyorda :) Erkek olarak söylersen bişey olmaz ama kız olarak söyle babanda tabi kızım git derse babanı tebrik edeceğim :)

----------Eklendi @ 19:09:33 ---------- Yazıldı @ 19:06:13 ----------

bu arada yatmak için aynı evi paylaşmaktan gerekmiyor ;) Aynı evi paylaşıyorsan çok şeyi de paylaşırsın

'Lorelai

'Lorelai

Üye
Söylemek isterdim bir şey de .. Neyse :D

greenmile

greenmile

Üye
özelden yaz merak ettim :)

'Lorelai

'Lorelai

Üye
Özel mesaj kullanmıyorum :) Ama emin ol yazacak cevabım vardı :)

greenmile

greenmile

Üye
benim cevabımın üstüne ne cevabı:ehe babana git söyle 18 olunca erkek arkadaşımla birlikte yaşamak istiyorum diye diyorum hepsi bu:) baban geniş bir adamsa evet der zaten,Türk aile yapısına göre muhalefet yapıyorum :D

'Lorelai

'Lorelai

Üye
Konuda bakış açımızı soruyor :D Babanızın bakış açısı demiyor :ehe

jeosalih

jeosalih

Üye
Arkadaşım aile yapısı ve ebeveyn olarak olaya bakıldığında kesinlikle karşı çıkabilinecek birşey kabul. Fakat üniverste hayatında bunlar çok normal şeyler. Vay elime fırsat geçti deyipte ilişki hayali kuruyorsan, ömrünüzde bayan görmediyseniz yada uçkurunuza sahip çıkamıyorsanız kalmayın zaten aynı evde. Gerçek sevgi öyle birşey değil. Şuana kadar karşına böyle biri çıkmamış olabilir bu senin suçun değil.
Aynı evde kalmak birçok şeyi paylaşmaktır. Karşındakini yakından tanımaktır. Severek evlenen çiftlerin yüzde kaçı boşanıyor? Peki görücü usulu evlenenlerin yüzde kaçı? Severek evlenenlerde boşanma oranı daha fazladır. Çünkü görücü usu evlilikte arada aileler vardır. Ailen sana uygun bir kişi bulmuştur yada aile baskısından dolayı boşanamazsın. Severek evlenicek kişiler bir süre aynı evi paylaşmış olsalar inan boşanan kimse sayısı yok denecek kadar azalır.

'Lorelai

'Lorelai

Üye
^^ Katılıyorum.

greenmile

greenmile

Üye
Arkadaşım aile yapısı ve ebeveyn olarak olaya bakıldığında kesinlikle karşı çıkabilinecek birşey kabul. Fakat üniverste hayatında bunlar çok normal şeyler. Vay elime fırsat geçti deyipte ilişki hayali kuruyorsan, ömrünüzde bayan görmediyseniz yada uçkurunuza sahip çıkamıyorsanız kalmayın zaten aynı evde. Gerçek sevgi öyle birşey değil. Şuana kadar karşına böyle biri çıkmamış olabilir bu senin suçun değil.
Aynı evde kalmak birçok şeyi paylaşmaktır. Karşındakini yakından tanımaktır. Severek evlenen çiftlerin yüzde kaçı boşanıyor? Peki görücü usulu evlenenlerin yüzde kaçı? Severek evlenenlerde boşanma oranı daha fazladır. Çünkü görücü usu evlilikte arada aileler vardır. Ailen sana uygun bir kişi bulmuştur yada aile baskısından dolayı boşanamazsın. Severek evlenicek kişiler bir süre aynı evi paylaşmış olsalar inan boşanan kimse sayısı yok denecek kadar azalır.

üniversitedeyim bende birlikte de kaldım,birlikte de yattım açık konuşayım.Ama o kızın ailesi duysa öldürür benim kızım olsa bende öldürürüm.Kimse kimseyi kandırmasın.Bak konuyu açan pelin diyor ki beraber yaşadım,sorsana şimdi ona o beraber yaşadığı çocuk nerdeymiş?

• Beğen
Tepkiler: Tuba.Erva
'Lorelai

'Lorelai

Üye
^^ Başkasını kızına yap , kendi kızına gelince öldürürüm. Nefret ediyorum bu düşünceden.

greenmile

greenmile

Üye
^^ Başkasını kızına yap , kendi kızına gelince öldürürüm. Nefret ediyorum bu düşünceden.

öldürürüm derken başka bir erkekle yaşamasına izin vermem diyorum bu işin takipçisi olacaksın baba olarak olmuyorsan onda da suç var

'Lorelai

'Lorelai

Üye
Ya ne olursa olsun sen yapıyorsan o yapınca anormal karşılamaman gerekir. Ya aslında sen ne kadar söylersen söyle kız üniversite zamanına geldiğinde aklında babası mı olacak sanki ? Birde il dışıysa zaten tutabilene helal olsun :

greenmile

greenmile

Üye
Mina bak :) aynı evde yaşamaya karşı değilim,sadece türk aile yapısına uygun değil bunu söylüyorum ve kızımın bu şekilde bir hayat sürmesini istemem,kızım olursa ve ayrı şehirde üniversite eğitimi alıyorsa bana hiçbir şekilde kül yutturamaz,ben adamı hiç aklına gelmeyecek anda basarım,en akla gelmeyecek şeyi düşünürüm yani bana masal anlatamaz kesinlikle.Kızımı 3 gün sonra bırakacak adama kızımı kurban etmem ben.Kaldı ki aynı evde yaşayıpta aramızda hiçbirşey olmadı diyen de bana göre yalan söylüyordur,karşındaki kişinin herşeyini tanıyacaksın ama her ne hikmetse aranda abi kardeş ilişkisi olacak ben buna imkan vermiyorum hepsi bu.

• Beğen
Tepkiler: Tuba.Erva ve Dafny
'Lorelai

'Lorelai

Üye
"kızım olursa ve ayrı şehirde üniversite eğitimi alıyorsa bana hiçbir şekilde kül yutturamaz,ben adamı hiç aklına gelmeyecek anda basarım,en akla gelmeyecek şeyi düşünürüm yani bana masal anlatamaz kesinlikle."Ben bunlara inanmıyorum işte. Eminim ki bunu üniversiteye giden kızın arkasından her baba söylüyordur. Abiciğim ben de yaşasın , kullandırtsın kendini demiyorum. Şu konuda anlaşalım. Tamam sen de karşı değilsin. Ben sadece bu düşünceden nefret ettiğimi söylüyorum. Kendin yap, ama evladım yapmasın düşüncesine uyuz oluyorum. Sen yapıyorsan gençken, o da yapabilir ve bunu normal karşılaması gerekir diye düşünüyorum. Ki sen ne kadar dersen de bu dünyada başkasına ne yaptıysan acısı bir şekilde çıkıyor senden. SEnden çıkmıyorsa en yakınından. Ben buna inanıyorum ve hep doğru çıkıyor.

jeosalih

jeosalih

Üye
Bu bir çelişki aslında Minna. Ben olması gerektiğini ve normal olduğunu düşünüyorum ama iş kendi çoçuğuna geldiğinde inan böyle olmuyor. Bir çoçuğum var erkek. Kız olsaydı evlenmeden bir erkekle aynı evde kalmasını istemezdim. Neden? nasıl güvenebilirimki ben o çoçuğa. Ya kızı kandırır ve sadece kullanırsa düşüncesi beynimi kemirir çıldırırım. Bu sen kendin yap fakat kendi ailenden biri yapmak istediğinde karşı çık olayı sadece koruma pisikolojisi. O canından bir parça zarar görebileceği düşüncesi öldürür seni. Yazarken bile kafam karıştı ya. Off ne bilem her koyun kendi bacağından asılır isteyen yaşasın. Fakat bayanlar çok dikkatli olmalı karşısındakini çok iyi tanımalı. Kendine ve ailesine zarar verebilecek durumlardan sakınmalı. Bu benim hayatım dememeli. Bu hayata gelmene sebep olan kişiler aileniz. Dedikoduyu seven bir milletiz böyle birşey duyulduğunda aman Allahım o adamın hayatı biter. Çoğu insan namusu için yaşar. Dedimya kafam karıştı. Yaşasınmı bana ne yaw ne hali varsa görsün :)

'Lorelai

'Lorelai

Üye
Yahu ben mutlaka yaşasın demiyorum. Yaşadıysa eğer anlayışla karşılamaya bak diyorum. Mesele budur. Alışmak lazım bu hayat tarzlarına

greenmile

greenmile

Üye
"kızım olursa ve ayrı şehirde üniversite eğitimi alıyorsa bana hiçbir şekilde kül yutturamaz,ben adamı hiç aklına gelmeyecek anda basarım,en akla gelmeyecek şeyi düşünürüm yani bana masal anlatamaz kesinlikle."Ben bunlara inanmıyorum işte. Eminim ki bunu üniversiteye giden kızın arkasından her baba söylüyordur. Abiciğim ben de yaşasın , kullandırtsın kendini demiyorum. Şu konuda anlaşalım. Tamam sen de karşı değilsin. Ben sadece bu düşünceden nefret ettiğimi söylüyorum. Kendin yap, ama evladım yapmasın düşüncesine uyuz oluyorum. Sen yapıyorsan gençken, o da yapabilir ve bunu normal karşılaması gerekir diye düşünüyorum. Ki sen ne kadar dersen de bu dünyada başkasına ne yaptıysan acısı bir şekilde çıkıyor senden. SEnden çıkmıyorsa en yakınından. Ben buna inanıyorum ve hep doğru çıkıyor.

ben şuan baba değilim babalık duygusu apayrı bişey.Erkek olduğum halde erkeklere güvenmiyorum açıkca belirteyim.Konu başından beri yok diyorsun birbirlerini tanırlar,ederler vs. uzaklara gitmeye gerek yok konu sahibi ben yaşadım diyor ama bak o da tanıyamamış,demem o ki karşı cinsi tanımak için onunla aynı evde sürekli yatıp kalkmaya gerel yok.Bir kişiyle yatmak için aynı evi paylaşmaya da gerek yok.

Bir önceki mesajda söylediklerimin sonuna kadar arkasındayım.Katı kurallarım vardır kızım olsun onunla da zamanı geldiğinde bu fikirlerimi paylaşacağım.Benim için siyahla beyaz vardır gri hiçbir zaman yoktur ben yüzüne açıkca ne var ne yok söylerim o benim koyduğum kurallara uyarsa sonuna kadar kızımın arkasında olurum,ha bana bu kurala uyacağım deyip gidip elin adamın koynunda yatarsa yapılacak tek şey evlatlıktan reddetmektir.

Benimk şuanki durumum çok ama çok farklı ben hiçbir kıza zorla tek birşey yaptırmadım,yaptırmam da.Kız dediğin herşeyine sahip olacak,düşünecek.İyiyi,doğruyu,haklıyı..Zaten ben hadi dediğimde öncesinde 1-2 dk düşünmüyorsa, o kız benim için orada biter kafa olarak zaten umarım anlatabilmişimdir.

----------Eklendi @ 22:18:40 ---------- Yazıldı @ 22:17:02 ----------

Bu bir çelişki aslında Minna. Ben olması gerektiğini ve normal olduğunu düşünüyorum ama iş kendi çoçuğuna geldiğinde inan böyle olmuyor. Bir çoçuğum var erkek. Kız olsaydı evlenmeden bir erkekle aynı evde kalmasını istemezdim. Neden? nasıl güvenebilirimki ben o çoçuğa. Ya kızı kandırır ve sadece kullanırsa düşüncesi beynimi kemirir çıldırırım. Bu sen kendin yap fakat kendi ailenden biri yapmak istediğinde karşı çık olayı sadece koruma pisikolojisi. O canından bir parça zarar görebileceği düşüncesi öldürür seni. Yazarken bile kafam karıştı ya. Off ne bilem her koyun kendi bacağından asılır isteyen yaşasın. Fakat bayanlar çok dikkatli olmalı karşısındakini çok iyi tanımalı. Kendine ve ailesine zarar verebilecek durumlardan sakınmalı. Bu benim hayatım dememeli. Bu hayata gelmene sebep olan kişiler aileniz. Dedikoduyu seven bir milletiz böyle birşey duyulduğunda aman Allahım o adamın hayatı biter. Çoğu insan namusu için yaşar. Dedimya kafam karıştı. Yaşasınmı bana ne yaw ne hali varsa görsün :)

ilk baştaki fikirlerinle tamamen u dönüşü yaptın değil mi? İnsanlar eşlerinden boşanabiliyor,ama evlatlarından asla bu söz bile bazı şeyleri anlatmak için yeterli

• Beğen
Tepkiler: Tuba.Erva
jeosalih

jeosalih

Üye
Dödüm mü bende anlamadım ki? Kafam çok karıştı yani. Olaya kendi çoçuğun açısından bakıldığında beynimle çoçuğumu koruma iç güdüsü bir biriyle çelişiyor. Neyse bu konu hakkındaki son yorumum.

'Lorelai

'Lorelai

Üye
Bekara evli boşamak kolaydır derler. Evladını kolay kolat reddetmez insan. Birbirini tanımak için aynı yerde yatmaya gerek yok diyorsun. Bak buna katılmam . Ya kişileri işe alırken bile önce yemeğe çıkarıyorlar. Ya adamı işe alırken test ediyorlar da koca bir hayatı yaşayacağın adamı neden tanımak için bu yolu seçmesin ? Bu bir testtir. Geçersin veya geçmezsin. Kimse dışarıdan göründüğü gibi değil. Sevgiliyken her şey iyi, ama evlenince bir ay sonra boşanma. Neden ? Tanımıyor çünkü birbirini. Ama desen ki o zaman evliliğin ne anlamı kaldı sıkılır insan bu kabul.

----------Eklendi @ 22:31:21 ---------- Yazıldı @ 22:27:13 ----------

Hayır abi:D Konuş :ehe

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...

Üst Alt