Eve İnternet Alacağım Yardıma İhtiyacım Var?

Sponsorlu Bağlantılar

-Andromeda-

-Andromeda-

Üye
elbette kusursuz hiçbir şey yoktur önemli olan bir arıza olduğunda çözümün ne kadar çabuk çözüleceğine yöneliktir.sel olur yağmur fırtına olur elektrik kesintisine bağlı santral arızaları olur birkaç ayda bir olabilir unlarada razıyım ama müşteri hizmetlerine ulaşamama ise en önemli sorun
Ulaşsanda sorun çözdürmek daha büyük sorun bence. 35 mbit fiber kullanıyorum bi ara akn de olmamama rağmen 3 mbit alıyordum tek pc ile telekomda adamları aradım bizde sorun yok demekten başka birşey yapmıyorlar açıkçası. Kötü yanı adamlar bu işin tekeli. Oysa birkaç firmanın ülkenin birçok yerinde altyapısı olsa bu şekilde davranamazlar. Önce telekomun tekelinin kırılması lazım kalite ondan sonra gelir

• Beğen
Tepkiler: ___kaptan___

phasan

phasan

Üye
Ulaşsanda sorun çözdürmek daha büyük sorun bence. 35 mbit fiber kullanıyorum bi ara akn de olmamama rağmen 3 mbit alıyordum tek pc ile telekomda adamları aradım bizde sorun yok demekten başka birşey yapmıyorlar açıkçası. Kötü yanı adamlar bu işin tekeli. Oysa birkaç firmanın ülkenin birçok yerinde altyapısı olsa bu şekilde davranamazlar. Önce telekomun tekelinin kırılması lazım kalite ondan sonra gelir
Aynen öyle oluyor

Sony Xperia XZ Premium cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi

___kaptan___

___kaptan___

Üye
    Konu Sahibi
Katılıyorum :oke:

bozkirdangelen

bozkirdangelen

Üye
biraz önce türknet müşteri temsilcisi ile görüştüm.59,90 tl ye alabileceğim son hız ve akk siz internet verilebileceğini söyledi.şu anda ttnet 24 ay taahhütlü 24 mb 75 akk limitsiz kullanıyorum ve 1.5.2018 taahhüdüm bitiyor sıfr akk yi geçip hızım düştüğü için ttnetten ayrılmak istiyorum.biraz önce ttnet müşteri temsilcisi cayma bedeli olarak 135 tl civarında bedel çıkabileceğini söyledi.bu ileriki günlerde artar gibi dedi gün azaldığına artması mantıksız birde şu an ttnet 24 mb ölçüp alabiliyorum türknet temsilcisi şu anda 16mb alırsınız diyor hangisine inananayım hız nasıl düşük oluyor anlamış değilim.karar vermemede sizlerinde bilgisine ihtiyacım var.türknet ayrıca heryöne 1000 dk veriyor.
şimdi ttnet santralde çalışan arkadaşla görüştüm evimde alabileceğim son hız 50 mb olduğunu söyledi.ttnet evde şu an 24 kullanıyorum turknet müşteri temsilcisi şu an size 16 mb verebiliyoruz demesi çok saçma geldi.birde ben taşıyacağım falan deyince işlem başlatalım evraklar gelmezse herhangi bir işlem yapılamaz deyip online üye yaptı elimde arkadaşını getir kodunu söylemeyi unutmuşum şimdi işlem başladı diye kodu giremeyiz diyor.en iyisi evrakları göndermemek mi geri dönüş yokmuş.online üye olduğum için bir dahada müşteri temsilcisine ulaşılamyor.dakika bir gol bir yine kötünün iyisi ttnet sanırım biraz daha düşüneceim
Ülkemizde malesef her konuda olduğu gibi bu konularda da standart bulunmamaktadır.
Diyelim ki Devlet Apartman/Site önüne fiber kablo çekti.
O zaman her şey mükemmel , benim evime fiber kablo geldi diyemiyorsunuz.
Çünkü, Apartman/Site içi standart dışı kablolar işi bozuyor.
Yani müteahhit genellikle en sorunlu, en problemli kabloları site içerisinde kullananıyor.
Bizim evin önüne kadar/sistem kutusu fiber kablo geliyor, ev içi yeterli standarttaki kablo ile desteklemediği için TürkNet'in verdiği 100 Mbst interneti kullanamıyorum. Tüm ölçümlerim en fazla 28-35 Mbst hız arasında değer veriyor.
Bu yüzden de bu durumları hesap ederek kendinize en uygun olanı seçiniz.
Eğer sokağınızdan KABLONET(Devlet'e ait) geçiyorsa Telefonu/İnterneti/Tv'yi kullanırsınız. Bu en iyisidir.

• Beğen
franklinda

franklinda

Üye
Siz babanızla size en yakın saha ekibine gidin ve kesin bilgiye ulaşın en kesin durumu sadece onlar bilir o şekilde kararınızı netlestirin ve hizmet alın :)

• Beğen
___kaptan___

___kaptan___

Üye
    Konu Sahibi
Ülkemizde malesef her konuda olduğu gibi bu konularda da standart bulunmamaktadır.
Diyelim ki Devlet Apartman/Site önüne fiber kablo çekti.
O zaman her şey mükemmel , benim evime fiber kablo geldi diyemiyorsunuz.
Çünkü, Apartman/Site içi standart dışı kablolar işi bozuyor.
Yani müteahhit genellikle en sorunlu, en problemli kabloları site içerisinde kullananıyor.
Bizim evin önüne kadar/sistem kutusu fiber kablo geliyor, ev içi yeterli standarttaki kablo ile desteklemediği için TürkNet'in verdiği 100 Mbst interneti kullanamıyorum. Tüm ölçümlerim en fazla 28-35 Mbst hız arasında değer veriyor.
Bu yüzden de bu durumları hesap ederek kendinize en uygun olanı seçiniz.
Eğer sokağınızdan KABLONET(Devlet'e ait) geçiyorsa Telefonu/İnterneti/Tv'yi kullanırsınız. Bu en iyisidir.
Yardım için teşekkür ederim :tebessüm:
Siz babanızla size en yakın saha ekibine gidin ve kesin bilgiye ulaşın en kesin durumu sadece onlar bilir o şekilde kararınızı netlestirin ve hizmet alın :)
Büyük ihtimalle öyle olacak :tebessüm: :tşk:

aozaslan66

Üye
biraz önce başvuruyu iptal ettirdim.hizmet numaramı yanlış yazdıklarından dolayı alabileceğim hızı 16 mb olarak verebiliriz demişlerdi ben şu anda zaten 24 alıyorum.dedikleri başvuru iptal edelim tekrar başvuruda kontrol edelim.ayrıca üyelik için gönderilen formları imzalayıp göndermek enaz 3-4 gün sürer turknet hat iptalinde fax numarası verip oraya dilekçe gönderip iptal ediliyor diyor.aynı şekilde ıslak imzalı evrağı fax veya tarayıcıdan taratıp e mail ile gönderilip devir sürecini hızlandırabilirler.birde arkadaşını getir kampanyasını başvuruda söylemeyi unutmuştum kabul etmediler bu sefer zorlayacağım bakalım hayırlısı diyelim
biraz önce tekrar evrak gönderdiler.son kontrolde 35 mb hız vereceklerini beyan ettiler.120tl ye kadar cayma bedelini kabul ettiler.zaten ttnet 130 civarı cayma bedeli söylediler.taahüt olmadığını söylediler.ayrıca mevcut internetim devam ettiği için geçiş yapıldığında herhangi bir kesinti olmayacağını beyan ettiler.arkadaş getir konusunda ise başkasının kodunu işlem yanlışta yapılsa hakkım 24 aylığına yapılamayacağı ancak verilecek kodla başkaları abone olduğunda benimde faydalanacağımı belirttiler.sabah evrakları göndereceğim.

• Beğen
___kaptan___

___kaptan___

Üye
    Konu Sahibi
biraz önce başvuruyu iptal ettirdim.hizmet numaramı yanlış yazdıklarından dolayı alabileceğim hızı 16 mb olarak verebiliriz demişlerdi ben şu anda zaten 24 alıyorum.dedikleri başvuru iptal edelim tekrar başvuruda kontrol edelim.ayrıca üyelik için gönderilen formları imzalayıp göndermek enaz 3-4 gün sürer turknet hat iptalinde fax numarası verip oraya dilekçe gönderip iptal ediliyor diyor.aynı şekilde ıslak imzalı evrağı fax veya tarayıcıdan taratıp e mail ile gönderilip devir sürecini hızlandırabilirler.birde arkadaşını getir kampanyasını başvuruda söylemeyi unutmuştum kabul etmediler bu sefer zorlayacağım bakalım hayırlısı diyelim
biraz önce tekrar evrak gönderdiler.son kontrolde 35 mb hız vereceklerini beyan ettiler.120tl ye kadar cayma bedelini kabul ettiler.zaten ttnet 130 civarı cayma bedeli söylediler.taahüt olmadığını söylediler.ayrıca mevcut internetim devam ettiği için geçiş yapıldığında herhangi bir kesinti olmayacağını beyan ettiler.arkadaş getir konusunda ise başkasının kodunu işlem yanlışta yapılsa hakkım 24 aylığına yapılamayacağı ancak verilecek kodla başkaları abone olduğunda benimde faydalanacağımı belirttiler.sabah evrakları göndereceğim.
Sıkıntılı bir süreç olmuş yine de şimdiden hayırlı olsun :tebessüm:

• Beğen
Tepkiler: aozaslan66
huzurkentli

huzurkentli

Üye

Dogru demissin saha ekibinden baska kimse bilmez. Bulundugun bölgedeki saha ekibine sorabilirsin herseyi. Hangi altyapıyı kullanıyorsun. En fazla kaç mb destekler.bilir onlar

• Beğen
___kaptan___

___kaptan___

Üye
    Konu Sahibi
Dogru demissin saha ekibinden baska kimse bilmez. Bulundugun bölgedeki saha ekibine sorabilirsin herseyi. Hangi altyapıyı kullanıyorsun. En fazla kaç mb destekler.bilir onlar
Şu an tam da onu yapmaya gidiyorum önce Turkcell Superonline sonra da uydunet e gidip soracağım bakalım sonuç ne olacak :tebessüm:

phasan

phasan

Üye
Şu an tam da onu yapmaya gidiyorum önce Turkcell Superonline sonra da uydunet e gidip soracağım bakalım sonuç ne olacak :tebessüm:
Uydunet alt yağı yoksa hiç kullanamazsın

• Beğen
Tepkiler: -Andromeda-
bozkirdangelen

bozkirdangelen

Üye
TurkNet'ten bugün bir e-posta geldi.
Bilgi için buraya aktarıyorum.

Değerli TurkNet’li,

İnternet hizmetinizi satın alırken karşılaştığınız ‘e kadar ifadesi hakkında bazı kafa karışıkları olabiliyor. Bu yüzden e kadar’ın ne olduğunu size iyice anlatmak istedik.

Servis sağlayıcılar sattıkları paketlerdeki hızları genellikle şu kadar Megabit değil şu kadar Megabit’e kadar diye duyururlar: 16 Mb değil 16 Mb’e kadar, 35 Mb değil, 35 Mb’e kadar.

Bir de kampanya şartları, sözleşmeler gibi daha küçük puntolarla yazılmış yerlere dikkatlice bakarsanız hızla ilgili “garanti edilmemektedir,” “değişiklik gösterebilir” gibi ifadeleri görürsünüz.

Peki neden internet servis sağlayıcıları hızları doğrudan söylemek yerine böyle yuvarlak laflar ediyor? Neden size garanti veremiyor? İşin içinde bir kötü niyet mi var? Yoksa daha masumane bir neden mi?
Önce şu 16 Mb, 35 Mb ne demek konusunu açıklığa kavuşturalım. Bunu yapmak için biraz geriye gidip evinizden internete nasıl bağlanıyorsunuz sorusundan başlamamız gerekiyor. Çok basitleştirirsek şöyle bir zincir var:

1. Evinizde internet kullanan aletler router’ınıza bağlı.
2. Router’ınız modeminize bağlı. (çoğu durumda ikisi aynı alet zaten)
3. Modeminiz apartmanınızdaki ankastre kutusuna bağlı.
4. Ankastreden çıkan kablolar bir saha dolabındaki ya da santraldeki DSLAM’a bağlı.
5. DSLAM’dan sonra işler biraz daha karışık ama sonuçta çeşitli yerlerden geçtikten sonra veriniz bir trafik teslim noktasına geliyor.
6. Trafik teslim noktasından sonra da bu yolculuk gideceği yöne doğru tersinden devam ediyor.

Hızınız tüm bu bağlantıların toplam performansından etkileniyor. Bir de bilgisayarınızın, telefonunuzun, yani veri kullanan cihazınızın performansından. Bu zincir içindeki her halka çok iyi çalışırken bir tanesi bile aksasa internetiniz yavaşlamış oluyor.
Bu halkaların sorumluluğu da değişik kişilerde. Bilgisayarınızdan ankastreye kadar olan halkalar sizin sorumluluğunuzda, ankastreden DSLAM’a kadar olan kablo hep Türk Telekom’un sorumluluğunda, DSLAM’dan trafik teslim noktasına kadar olan kısım hizmetinize bağlı olarak ya servis sağlayıcınızın ya Türk Telekom’un sorumluluğunda, sonrası da başka operatörlerin sorumluluğunda. Bu kadar değişik sorumlusu olan bir sistemde bir performans garantisi vermek mümkün değil.

İşte servis sağlayıcıların 16 Mb, 35 Mb dedikleri tam olarak yukarıdaki 4 numaraya denk geliyor. Yani sizin binanızdaki ankastre kutusuna bağlanacak bir modemle DSLAM’ın hangi hızda buluşacağıyla ilgili bir öngörü bu verilen sayı. Öngörü olduğu için de yine hız şudur diyemiyorlar, şu hıza kadar diyorlar.

TurkNet’in e kadar'ı ne kadar?

Biz “e kadar” derken, mümkün olduğunca gerçekten alacağınız hızı size söylemek için çok çaba gösteriyoruz. Kendimizi de bu konuda ölçüyoruz. Yani müşterilerimize hangi hıza kadar dedik, modemleri hangi hızda buluşuyor diye bakıyoruz.

• VDSL teknolojisi kullanan müşterilerimizin %86’sına dediğimiz hızı veriyoruz, %6’sına da dediğimiz hızın biraz altını veriyoruz, %8’ini ise dediğimiz hızdan daha düşük veriyoruz.
  • ADSL teknolojisi kullanan müşterilerimiz için bu sayılar biraz daha kötü. %70’ine dediğimiz hızı veriyoruz, %17’sine de dediğimiz hızın biraz altını veriyoruz, %13’üne ise dediğimiz hızdan daha düşük veriyoruz.

E kadar konusunda daha fazlasının cevabını ve ayrıntılı bilgileri yeni hayata geçirdiğimiz blogumuzda verdik. Aşağıdaki linke tıklayarak yazımızı okuyabilirsiniz:

Blogumuzda TurkNet ve internetle ilgili birçok konuda size bilgi vermeye devam edeceğiz.

Saygılarımızla,
TurkNet

aozaslan66

Üye
bugün evrakları postaya verdim.birkaç gün içinde sonuçlanır iyi mi yaptık kötümü yaptık ileriki günlerde göreceğiz hayırlısı artık

-Andromeda-

-Andromeda-

Üye
Türknet e geçiş için başvuru yaptım evrakları doldurup salı günü kargoya vereceğim. Sorun çıkmazsa burdan haber veririm öneriler arasına alırsın :)

• Beğen
Tepkiler: phasan ve ___kaptan___
___kaptan___

___kaptan___

Üye
    Konu Sahibi
Türknet e geçiş için başvuru yaptım evrakları doldurup salı günü kargoya vereceğim. Sorun çıkmazsa burdan haber veririm öneriler arasına alırsın :)
Şimdiden hayırlı olsun inşallah :tebessüm: bende superonline konusunda karar kıldım babamla müzakereye başladım diyebilirim zorlu bir süreç olacak benim için :bilmm

• Beğen
Tepkiler: phasan
-Andromeda-

-Andromeda-

Üye
Şimdiden hayırlı olsun inşallah :tebessüm: bende superonline konusunda karar kıldım babamla müzakereye başladım diyebilirim zorlu bir süreç olacak benim için :bilmm
Süperonline çok pahalı kendi alt yapısı varmıdır sizin orda bilmiyorum ama genel olarak telekom un alt yapısını kullanıyorlar. Süperonline da sorun yaşamazsın kolay kolay genel olarak kullananlar memnun tek kötü yanı ücretleri biraz yüksek hayırlı olsun :)

• Beğen
Tepkiler: ___kaptan___ ve phasan
phasan

phasan

Üye
Bende sözleşme bitince türk net gecmek düşünüyorum ama nasıl olur bilemedim kararsız kaldım

• Beğen
___kaptan___

___kaptan___

Üye
    Konu Sahibi
Süperonline çok pahalı kendi alt yapısı varmıdır sizin orda bilmiyorum ama genel olarak telekom un alt yapısını kullanıyorlar. Süperonline da sorun yaşamazsın kolay kolay genel olarak kullananlar memnun tek kötü yanı ücretleri biraz yüksek hayırlı olsun :)
valla paraya kıyacaktım ama bugün görüştüm bulunduğum bölgede alt yapıları yokmuş maalesef :hmmm madem ben müşteri olamıyorum bende personel olayım dedim iş görüşmesine girdim bakalım olursa personel olacağım superonline da :D:eller::sirit:
Bende sözleşme bitince türk net gecmek düşünüyorum ama nasıl olur bilemedim kararsız kaldım

babamı kandırıp bende mi türknet alsam acaba :sirit:

-Andromeda-

-Andromeda-

Üye
valla paraya kıyacaktım ama bugün görüştüm bulunduğum bölgede alt yapıları yokmuş maalesef :hmmm madem ben müşteri olamıyorum bende personel olayım dedim iş görüşmesine girdim bakalım olursa personel olacağım superonline da :D:eller::sirit:

babamı kandırıp bende mi türknet alsam acaba :sirit:
Evinde şu ansa internet hattı çekili değilse ve türknetin alt yapısı yoksa biraz sıkıntı oluyormuş şöyle ki telekom alt yapısı olduğundan türknet telekoma bilgi geçiyor telekomcuların ne zaman keyfi gelirse ki ben ilk telekomdan aldım fiber hızında. Eve interneti bağlamaları 3 hafta sürdü evrakları imzaladıktan sonra... türknet ten şikayet edenlerde genelde eve hattın geç gelmesinden şikayet ediyor. Ama evşnde hat varsa sadece belgeleri yazdırıp imzalıyorsun mng ile kargoluyorsun internet sitesinden kimlik fotokopisi ekliyorsun geçiş evrak ulaştıktan 1 2 gün sonra tamamlanıyormuş. Sıkıntı yaşanmıyormuş. Eğer hat varsa ve güvenemediysen bekle ben haftaya çarşamba kargoya vereceğim sorun oldu mu olmadı mı yazarım buradan ama olacağını sanmıyorum :)

• Beğen
___kaptan___

___kaptan___

Üye
    Konu Sahibi
Evinde şu ansa internet hattı çekili değilse ve türknetin alt yapısı yoksa biraz sıkıntı oluyormuş şöyle ki telekom alt yapısı olduğundan türknet telekoma bilgi geçiyor telekomcuların ne zaman keyfi gelirse ki ben ilk telekomdan aldım fiber hızında. Eve interneti bağlamaları 3 hafta sürdü evrakları imzaladıktan sonra... türknet ten şikayet edenlerde genelde eve hattın geç gelmesinden şikayet ediyor. Ama evşnde hat varsa sadece belgeleri yazdırıp imzalıyorsun mng ile kargoluyorsun internet sitesinden kimlik fotokopisi ekliyorsun geçiş evrak ulaştıktan 1 2 gün sonra tamamlanıyormuş. Sıkıntı yaşanmıyormuş. Eğer hat varsa ve güvenemediysen bekle ben haftaya çarşamba kargoya vereceğim sorun oldu mu olmadı mı yazarım buradan ama olacağını sanmıyorum :)
evde internet hattı çekili değil ilk defa çekilecek, son olarak turk telekom ve turknet arasındayım senden de haber bekliyorum :tebessüm:

• Beğen
Tepkiler: phasan

Üst Alt