Evde Kullanılabilecek Vücut Geliştirme Aletleri Nelerdir?

Sponsorlu Bağlantılar

Marco Laren

Marco Laren

Üye
    Konu Sahibi
Evde Kullanılabilecek Vücut Geliştirme Aletleri Nelerdir?
Birçok kişinin rahatlıkla edinebileceği bu vücut geliştirme aletlerinden bazıları şunlardır: dambıllar, tere bant, overball, pilates circle, body bar, step board, mat minderi, direnç bandı, göğüs geliştirici yay, el yayı, atlama ipi, kondisyon küreği, şınav, mekik ve barfiks çekmeyi kolaylaştıran 3’lü spor aleti . Gelin bu aletlerle nasıl ve ne şekilde çalışabileceğimize birlikte göz atalım.



Dambıl

Dambıllar herkesin en çok kullandığı aletlerin başında gelmektedir.Dambıllar özellikle kol, göğüs ve omuz kaslarını geliştirmede oldukça etkilidirler. Doğru antrenman ve doğru ağırlıklar seçtiğinizde zafer kaçınılmaz olacaktır. Başlangıçta evde kullanacağınız dambıllar genelde 2, 3 veya 4 kiloluk ağırlıklardan oluşmalıdır. İsteğinize ve seviyenize göre daha fazla ağırlıktaki dambılları da kullanabilirsiniz.


Tere bandı vücuttaki sırt, karın, kalça ve bacaklarda bulunan kasların çalışılmasında kullanılan etkili bir malzemedir. Bu malzemeyi her yerde kolay bir şekilde bulabilirsiniz.

Birçok egzersizde kullanılan overball ise özellikle antrenman sırasında vücudunuzu sabitleme konusunda size çok fayda sağlar. Bunun yanı sıra statik çalışması ve bacak egzersizlerinde de yine oldukça işe yaramaktadır.

Bunların haricinde pilates alanında son zamanlarda oldukça popülerleşen pilates circle aleti; bacak antrenmanları ve kalça sıkılaştırma antrenmanlarında çok iyi sonuçlar vermektedir.

BARFİKS-ŞINAV-DİPS ALETİ(ÜÇLÜ SET)


Evde vücut geliştirmek isteyenlerin işine yarayacak belki de en önemli alet 3 lü set aparatıdır.Bu set sayesinde mekik,barfiks,dips ve şınav çekebilirsiniz.Vücudun üst bölgesiniin komple çalıştırılmasına olanak sağlayan 3 lü set evde vücut geliştirmek isteyenlerin muhakkak edinmesi gereken bir alettir. Çünkü evdeki imkanlarla sırt kaslarınızı etkili bir şekilde çalışmanın dambılla yapılan birkaç basit hareket haricinde başka hiçbir yolu yoktur.Dambılla yapılan bu basit egzersizler de zaten izole hareketler olduğu için size hiçbir zaman istediğiniz sonucu vermez. Bu yüzden sırt kaslarınızı geliştirmek için 3 farklı tutuş ile barfiks çekmek zorundasınız. Bu imkanı da size yandaki resimde görmüş olduğunuz 3 lü set aparatı vermektedir.Bu aletle iç,dış,geniş,dar ve daha birçok farklı şekilde tutuş yaparak barfiks çekebilir sırt kaslarınızı kombine ve etkili bir biçimde çalıştırabilirsiniz.Üstelik resimde de gördüğünüz gibi yerde şınav,mekik ve dips yapabiliyor olmanız da cabası. Bu yüzden sakın gidip milyarlarca lira para verip istasyon almayın.Gerçekten buna gerek yok. Bu basit ,ucuz,kullanışlı alet işinizi görecektir.

Body barlar birçok egzersizde kullanılabilir. Özellikle kol ve göğüs kaslarının gelişimine olumlu bir etkisi vardır. Bunun yanı sıra göğüs, sırt ve omuz kaslarının gelişimi için de oldukça etkilidirler. Bu aletlerle çalışırken uygun ağırlıklar seçilmelidir.
 


Üst Alt