Yardım ethernet kablosu yapımı

Sponsorlu Bağlantılar

hsno7

hsno7

Üye
    Konu Sahibi
ethernet kablosu yapımı
merhaba malzemeler kablo vs hersey var ama bir türlü kabloyu yapamadım aslında yaptım da renkleri yanlış sıralıyorum herhalde bir türlü olmuyo yardımcı olabilecek varmı ?

Kablodaki renkler ;
-yeşil (birleşik 2 tane)
-mavi (birleşik 2 tane)
-kahverengi (birleşik 2 tane)
-turuncu (birleşik 2 tane )

not: kablonun bir ucunu modeme bir ucunuda tv ye bağlıyacağım

UpOneTR

UpOneTR

Üye
rj45 renk sıralaması diye googldan bakabilirsiniz tam hatırlamiyorum siralamayı
videolarda vardır onlarıda izleyebilirsiniz.

hsno7

hsno7

Üye
    Konu Sahibi
rj45 renk sıralaması diye googldan bakabilirsiniz tam hatırlamiyorum siralamayı
videolarda vardır onlarıda izleyebilirsiniz.

baktım onlara videolara falan fakat bendeki renkler farklı olduğundan yapamadım . bende evdeki bir ethernet kablosuna göre yapmaya calıstım ya kablolar yanlıs yada tam oturmuyo kablo içine olmuyo

UpOneTR

UpOneTR

Üye
baktım onlara videolara falan fakat bendeki renkler farklı olduğundan yapamadım . bende evdeki bir ethernet kablosuna göre yapmaya calıstım ya kablolar yanlıs yada tam oturmuyo kablo içine olmuyo
kablonun fotoğrafını atabilirseniz yardimci olmaya çalisirim

hsno7

hsno7

Üye
    Konu Sahibi

birbirine birleşik şekildeydi ben ayırdım.

UpOneTR

UpOneTR

Üye

birbirine birleşik şekildeydi ben ayırdım kabloda biraz eski galiba gitti gidiyor.com dan aldım

soldaki veya sağdaki gibi sıraliycaksin
kirmiziyi turuncu yerine koy
eğer bunun için bir pense var o yoksa işin biraz zor
normal kablolari tokmayla bitmiyo o penseyle sıkştırman lazim

hsno7

hsno7

Üye
    Konu Sahibi

soldaki veya sağdaki gibi sıraliycaksin
kirmiziyi turuncu yerine koy
eğer bunun için bir pense var o yoksa işin biraz zor
normal kablolari tokmayla bitmiyo o penseyle sıkştırman lazim

pense var. turuncu kabloda var kırmızı değil o.
yalnız resimdeki yapmam için beyaz kabloda gerek değil mi ?

UpOneTR

UpOneTR

Üye
bazı renklerin üzerinde beyaz bi çizik var onları beyaz renk diye düşünmüştüm. ben bi deniyorum o zaman sonucunu yazarım teşekkürler.
senin attğn resimdede iki tane yesil var biri çizgili diğeri düz

hsno7

hsno7

Üye
    Konu Sahibi
t568a ya göre denedim olmadı yarın bira daha uğraşırımSukut-u Hayal nickli arkadaş ve internette biraz araştırma sonucu sonunda yaptım kabloyu yalnız 20 30 kadar jack bosa gitti. bir sonraki mesajımda nasıl yaptığımı kısa ve öz anlatacağım.
kablonuzun üzerine bakın hangisi yazıyosa o sıralamayı yapın.
bende t 568b yazıyodu.

turuncubeyaz
turuncu
yeşilbeyaz
mavi
mavibeyaz
yeşil
beyazkahverengi
kahverengi

seklinde ayarladım kabloyu

resimdeki gibi jackı ters tutun mandal altta olsun. turuncu sol tarafa gelicek şekilde yerleştirin

• Beğen
Tepkiler: Kadir Cem
UpOneTR

UpOneTR

Üye
t568a ya göre denedim olmadı yarın bira daha uğraşırımSukut-u Hayal nickli arkadaş ve internette biraz araştırma sonucu sonunda yaptım kabloyu yalnız 20 30 kadar jack bosa gitti. bir sonraki mesajımda nasıl yaptığımı kısa ve öz anlatacağım.
kablonuzun üzerine bakın hangisi yazıyosa o sıralamayı yapın.
bende t 568b yazıyodu.

turuncubeyaz
turuncu
yeşilbeyaz
mavi
mavibeyaz
yeşil
beyazkahverengi
kahverengi

seklinde ayarladım kabloyu

resimdeki gibi jackı ters tutun mandal altta olsun. turuncu sol tarafa gelicek şekilde yerleştirin
ben sadece biliyorum bende beceremiyorum bu işi en nefret ettiğim şeydir :D
güle güle kullanın :D

hsno7

hsno7

Üye
    Konu Sahibi
  • Beğen
Tepkiler: UpOneTR
Kadir Cem

Kadir Cem

Üye
Aslında basit ezberlenmesi iki ucda aynı Turuncu beyaz , Turuncu , yeşil beyaz,mavi,mavi beyaz,yeşil , kahve beyaz,kahve 1 ayda ezberlediydim 2 sene önce :kıskıs:

UpOneTR

UpOneTR

Üye
Aslında basit ezberlenmesi iki ucda aynı Turuncu beyaz , Turuncu , yeşil beyaz,mavi,mavi beyaz,yeşil , kahve beyaz,kahve 1 ayda ezberlediydim 2 sene önce :kıskıs:
Bu iste calissan felan ezberlemene gerekk yok bir iki taktımı alisiyosun
Ama bir kere yaptıkdan sibra bidaha karistiyorum :D yesille turuncuyu hep odan hemen nete yazyorum bakyorum :D

Kadir Cem

Kadir Cem

Üye
Bu iste calissan felan ezberlemene gerekk yok bir iki taktımı alisiyosun
Ama bir kere yaptıkdan sibra bidaha karistiyorum :D yesille turuncuyu hep odan hemen nete yazyorum bakyorum :D
Nasıl gerek yok mecbursun patron var tepende :D ben ezberledim taka taka ama sinir oluyor insan :D

UpOneTR

UpOneTR

Üye
Nasıl gerek yok mecbursun patron var tepende :D ben ezberledim taka taka ama sinir oluyor insan :D
İste o isle uğrasmyorsan gerek yok dedim :D surekli onunla isin varsa oğrenmek zorundasin zaten :D
Benim kabloda zedelenmis yenisini almam gerekecek hazır mı alsam ki :D diye dusunuyorum çünkü pensem yok :D

Kadir Cem

Kadir Cem

Üye
İste o isle uğrasmyorsan gerek yok dedim :D surekli onunla isin varsa oğrenmek zorundasin zaten :D
Benim kabloda zedelenmis yenisini almam gerekecek hazır mı alsam ki :D diye dusunuyorum çünkü pensem yok :D
Gel bende var hemen hallederiz :D

Takipçi Satın Al

Üst Alt