Et Suyu Pirinç Çorbası

  • 25 Mart 2013
  • 364 Okunma
  • 0 Cevap

Konu Durumu:
Daha fazla cevap için açık değil.
  1. Malzemeler:
    4-5 yemek kaşığı pirinç
    300 ml (1,5 su bardağı) su
    400 ml (2 su bardağı) su
    600 ml (3 su bardağı) et suyu
    1 çay kaşığı tuz
    15 g (1,5 yemek kaşığı) Dr. Oetker Mısır Nişastası
    3-4 yemek kaşığı su

    Hazırlanışı:
    Pirinci yıkayıp tencereye alın. Üzerine 1,5 su bardağı suyu ilave edip orta ateşte arada karıştırarak suyunu çekinceye kadar pişirin. Ocaktan alıp üzerine 2 su bardağı su, 3 su bardağı et suyu ve tuzu ekleyip karıştırarak pişirin. Kaynamaya başlayınca ocağı kısın ve 5 dakika daha arada karıştırarak pişirin.

    Nişastayı bir kaseye alıp üzerine 3-4 yemek kaşığı suyu ekleyin ve iyice karıştırın. Karıştırarak kaynayan çorbaya ilave edin. 2-3 dakika daha kaynatıp ocaktan alın.
     


    Yazan: Haydar
Konu Durumu:
Daha fazla cevap için açık değil.
Yüklüyor...
15/11/2018 - 13:44