Eski Bilgisayarınızı çöpe Atmayın

Sponsorlu Bağlantılar

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...
Haberci

Haberci

Üye
    Konu Sahibi
Eski Bilgisayarınızı çöpe Atmayın
Uzmanlar, sürekli gelişen bilgisayar teknolojisi karşısında eskiyen bilgisayarların, çöpe atılması yerine çok daha yararlı şekilde kullanılabileceğini belirtiyorlar.
09 Nisan 2006 01:10
<div align="center"></div>
Windows XP veya Windows 2000 Service Pack 4 işletim sistemi bulunan, ancak eskiyen bir bilgisayarın ömrünü uzatmak için birçok seçenek bulunduğunu belirten teknoloji uzmanları, bu makinenin birincil veya yedek server olarak kullanılabileceğini kaydediyorlar.

Kullanıcının eski bilgisayarını yedekleme için "tape drive" veya "external hard drive" olarak değerlendirebileceğini belirten uzmanlar, eski PC&#39;yi yedekleme olarak kullanmanın, ana sürücünün herhangi bir arızası durumunda önemli bilgilere yeniden ulaşılması şansını artıracağına dikkat çekiyorlar.

Teknoloji uzmanları, son birkaç yıl içinde ADSL ve kablo internetin iyice yaygınlaşmasıyla kullanımı artan "router" ile eski makinenin sisteme dahil edilerek bir "mini network" kurulabileceğini belirtiyorlar. İki makineyle birlikte her sürücünün paylaşılabileceği ve böylece sürücülerin birbirlerini görebileceği kaydediliyor. Bunun için Windows Explorer&#39;a giderek sürücüye sağ klik yapmak, ardından da "Sharing and Security"yi (Paylaşım ve Güvenlik) tıklamak gerekiyor. Daha sonra "Share this folder" kliklemek, "share name" altına da "C" yazdıktan sonra "Permissions" kısmını kliklemek ve "full control" yazmak yeterli oluyor.

Böyle bir mini network kurmak için makinelerin birbirleriyle konuşabilmeleri amacıyla bir "çalışma grubu" kurulabileceğini ifade eden uzmanlar, bunun için önce "my computer"e sağ klik, sonra "properties", ardından da "computer name" (bilgisayar ismi) bölümünün kliklenmesi gerektiğini belirtiyorlar. Bu aşamada eski bilgisayara yenisinden farklı bir isim verilmesi yeterli oluyor. Ayrıca "workgroup" altına "workgroup" yazılması ve bu işlemin her iki makine için de yapılması gerekiyor.

AA

***BlackrosE***

***BlackrosE***

Üye
Bilgiler için sağol

PcM@STéR

PcM@STéR

Üye
Ayrıca Diğer kasayı Monitörsüz Yönetmek İçinde Radmin kullanabilirsiniz. Radmin Sayesinde Eski Kasanızın Masaüstünü Görebilir ve bütün İşlemlerinizi gerçekleştirebilirsiniz.

VoLo

VoLo

Üye
bilgiler için teşekkürler

iceboy

iceboy

Üye
Benimde eski dandik bir kasam var P4, 256mb memory, 40gb hard disk. Onu yedekleme icin kullaniyorum ama yakinda server olarakda kullanmayi planliyorum cunku 40gb yedekleme icin yeterli degil...

<div class='quotetop'>(PcM@STéR &#064; Apr 9 2006, 10&#58;58 AM) [post=312251]Quoted post[/post]</div><div class='quotemain'>
Ayrıca Diğer kasayı Monitörsüz Yönetmek İçinde Radmin kullanabilirsiniz. Radmin Sayesinde Eski Kasanızın Masaüstünü Görebilir ve bütün İşlemlerinizi gerçekleştirebilirsiniz.
[/b][/quote]

Ya baba bana sundan bahsetsene biraz? Ben ekranimi bir ona bir buna takkamtan usandim artik&#33; Bu konuda da bilgim yok. Arstirir ogrenirim ama yardimci olursan coook makbule gececek inan bana...
Nasil bir baglanti kurmam gerekiyor yani? Tesekkurler...

Haber icin tesekkurler...

msw

msw

Üye
eski kasa 2 gb hafızalı pek yeteceğini sanmıyorum ama yine de saol

DeRMaNTeS

DeRMaNTeS

Üye
<div class='quotetop'>(PcM@STéR &#064; Apr 9 2006, 12&#58;58 PM) [post=312251]Quoted post[/post]</div><div class='quotemain'>
[/b][/quote]
xp içindeki uzak masaustu baglantısınıda kullanabılırsınız,ben kullanmıyorum ama arkadasımda gormustum.masaustunu upsye baglayıp server yapmıs,sadece kasa.monıtor klavye mouse felan yok,disustunden ıdare ediyo

researcher

Üye
Benim eski pc pentium 100 yinede atmama az kahrımı cekmedi...

NiGhT WarRioR

NiGhT WarRioR

Üye
Ben eski bilgisayarımı atalı 4-5 sene oluyo şimdi pişman oldum....

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...

Üst Alt