Kart Elemental Kingdoms Rehber (Android ve IOS İçin Stratejik Kart Oyunu)

Sponsorlu Bağlantılar

crayzlordtr32

Üye
    Konu Sahibi
Elemental Kingdoms Rehber (Android ve IOS İçin Stratejik Kart Oyunu)
Elemental Kingdoms, Time2Play Studios'un geliştirdiği ve dağıtımını Perfect World Entertainment'in yaptığı CCG olarak bilinen kart oyunlarından bir tanesi olarak Android ve IOS kullanıcılarının ücretsiz olarak indirerek oynayabileceği bir strateji oyunudur.

Oyun içerisinde yer alan 200'den fazla kart ile kendi destenizi oluşturarak oynayabilirsiniz. İsterseniz arkadaşlarınız ile isterseniz diğer online oyuncular ile karşılaşabileceğiniz oyundaki amacınız en güzel kart destesine sahip olmak.

[size=14pt]İndirmek İçin Linkler:[/size]

Android:

IOS:

Referans Kodum: 44vizq (Bu kod ile oyuna başlayınca 1 adet Fire Token ve 25 Gem veriyor. Fire Token ile 3-5 Yıldız kart kazanıyorsunuz ve Gem(gerçek parayla alınıyor) "Store"daki alışverişlerinizde kullanıyorsunuz. )

Trailer:



Özellikleri:

-Destenizi oluşturmak için 200'den fazla farklı kart seçeneği (Her kartın kendine göre özellikleri var ve kartın seviyesini arttırarak kapalı
-100'den fazla bölüm
-4 sınıf kart (Forest, Swamp, Tundra, Mountain)
-Ekstra kilitli bölüm ve zindanlar
-Kartlarınızın sahip olduğu değerleri arttırarak destenizi güçlendirme (Enchant Sistemi)
-Günlük girişlerde sürpriz hediyeler
-Dereceli maçlar (Arenada Rank Maçları)
-Savaş tekrarları (Rank maçlarınızı tekrar izleyip eksiklerinizi görerek
-Yeni kartlar, özellikler ve etkinlikler ile düzenli güncelleme (Haftada en azından 2 güncelleme ve birkaç farklı etkinlik oluyor)
-Gelişmiş ve cömert Achievement(Başarı) sistemi (624 başarı seviyesi var ve her başarıda güzel ödüller veriliyor)
-Dengeli oyun sistemi ile gerçek para verip oynayanlar ile para vermeden oynayanlar arasında aşırı bir fark yok.
-Clan sistemi
-Oyuncularla canlı sohbet
-Arkadaşlık sistemi
-Referans sistemi
-Hile bulunmaması
.
.
.

Multiplayer.com.tr'nin Video İncelemesi: Biraz basit kaçmış ve kart oyunlarını pek seven bir tajfa çektiği için kötülemişler ama başlangıç için yardımcı olur. ;)

Medyaları görüntülemek için kayıt olmalısınız


Kart oyunları oynamayı seviyorsanız, 4 krallık üzerinde oynayacağınız Elemental Kingdoms oyununu Android telefon ve tabletlerinize ücretsiz olarak yükleyerek mutlaka denemenizi tavsiye ederim.


İşinize Yarayabilecek Site Adresleri:

Resmi Facebook Adresi:

Resmi Twitter Adresi:

Çok İşinize Yarayacak Bir Site Ayrıca Forum Mevcut: (Bu sitede neredeyse tüm kartları ve Rune'lerin tüm seviyelerdeki statlarıyla bulabilirsiniz. Clan seviye ve ünvanlarına bakabilirsiniz. Yetenekleri ve açıklamalarını bulabilirsiniz. Forum üzerinden yazışabilirsiniz. Oyun hesabınızı satabilirsiniz...)


Hızlı Başlangıç Rehberi:



Başlarken:

Öncelikle oyunumuzu indiriyoruz. Sonra Facebook adresimizle yada mail adresimizle kayıt oluyoruz. Kayıt ekranından sonra gelen ekranda oynayacağımız sunucuyu seçiyoruz. (Ben Legacy sunucusundayım. Nickim: TurkStorm şu an 44 levelim) Sonra ufak bir güncelleme yapılıyor ve sonraki gelen sayfada cinsiyeti, nickimizi ve isterseniz referans kodunu girip isterseniz de girmeyip (girmeniz iki taraf için de iyi olur) "Start" butonuna basıyoruz ve oyuna başlamış oluyoruz. Oyuna başladığımız anda oyunu tanımamız için yardımcı devreye giriyor ve oynanış, arayüz hakkında bilgiler veriyor.



Arayüz:



Öncelikle ana ekranımızla başlayalım. Pek karmaşık olmayan ana ekranda sol üstte karakterimizin nickini, avatarını, gem miktarımızı ve altınımızı görebiliriz.

Events – Buraya girdiğinizde sırasıyla Giriş Ödülünüz, Etkinlikler, Ödüller ve Gem satın alma ekranlarına ulaşırsınız.







Arc (Küçük girdabımsı üçgen logo) – Burası bir nevi oyun için yapılmış sosyal ağ. Buraya girince etkinlikler, oyunlar, arkadaşlar, forum (daha aktif değil) ve mesajlara ulaşırsınız.



Yazı Baloncuğu – Buraya tıklayınca oyundaki diğer kişilerle sohbet edebilirsiniz ayrıca oyun içinde 4-5 yıldız kart kazananları, kartlarını 10. seviyeye yükseltenleri, etkinliklerden ödül kazananları da görebilirsiniz. (Gece çok güzel muhabbetler dönüyor. :D )



Küçük Koşan Adam – Bu sizin enerjiniz. Her 10 dakikada bir 1 enerji yüklenir. Bu enerji ile haritalardaki bölümlerde savaşırsınız. Ayrıca Günde 2 kez oyun 20 enerji veriyor. TR saati ile yanlış hatırlamıyorsam 22:00 ve 03:00. Ayrıca aşağıda da belirteceğim gibi arkadaşlarınıza enerji gönderip alabilirsiniz. Günlük arkadaşlar arası enerji sınırı 12'dir. ;)


Menu – Buraya tıklayınca sırasıyla; Kart Albümü(size çıkan kartların ön izlemesini yapabileceğiniz yer.), Rune Albümü(size çıkan Rune kartlarının ön izlemesini yapabileceğiniz yer.), Başarılar(624 tane başarının ve bunları tamamladığınızda ödüllerinizi alacağınız yer.), Savaş Kayıtları(Rank ve Arkadaş savaşlarınızın kayıtlarının tutulduğu yer.Bunları izlemeniz eksiklerinizi öğrenmede ve stratejinizi geliştirmede yardımcı olur.) , Güncelleme Bilgileri, Ayarlar(Burada avatarınızı değiştirebilir, Nickinizi değiştirebilir(100 Gem), müzik, ses ve otomatik saldırıyı açıp kapatabilirsiniz.)



Store –Buraya tıklayarak alış-veriş yapabilirsiniz.



Deck – Buraya tıklayarak kendi kart destenizi ayarlarsınız.



Social – Buraya tıklayarak arkadaşlarınızı oyuna davet edebilir. Arkadaşlarınızı görebilir. Clan'ınıza erişebilirsiniz.



Map – Haritalara erişip görevleri yapabilirsiniz. Her savaş 2 enerji harcar.



Enchant – Buraya tıklayarak kartınızı gereksiz kartları ve altını kullanarak seviyesini geliştirebilirsiniz. (7. seviyede aktif olur)



Arena – Buraya tıklayarak 10 dakikada bir rank savaşı (ödüllü) ve dostluk savaşı (kendi seviyenizdekilerle savaşırsınız, ödül vermez)





Temple – Buraya tıklayıp meditasyon yaparak Rune kazanırsınız. (19. seviyede açılıyordu sanırsam)



Görevler:

Haritalar kısmı oldukça basit bir oynanışa sahip. Tabi zorlu bölümlerde yok değil. Görevleri yapmak için yapmanız
gereken savaş alanlarının üstteki sayılarına dokunun ardından katılmak istediğiniz karşılaşmaya dokunun. Sonra zorluk seçme ekranı gelir. Üç tane zorluk seviyesi mevcut; Easy, Medium ve Hard. Bunlardan en son hangisini geçemediyseniz orada savaşırsınız.



Easy seviyesini geçmek için savaşta rakibi yenmeniz yeterken Medium ve Hard seviyelerde yıldız kazanmak için bazı şartları yerine getirmeniz lazım. Örneğin resimde Medium seviyeyi geçmek için destenizde en azından 2 tane Forest sınıfı kart gerektiğini, Hard için de kartların en az 3'ünü mezarlığa gönderilmesi gerektiğini belirtmiş. Bunun gibi Rune kullanmanızı istemeyen, destenizde belli yıldızlarda belli sayıda kart olmasını isteyen abudik gubudik şartlar var. :D



Fight – Buraya tıklayınca savaşa başlarsınız. 2 enerji harcar.

Explore – Buraya tıklayarak araştırma yaparsınız. 2 enerji harcar. Savaş gibi zaman harcamaz ve tamamladığınız zorluk seviyesine göre EXP, altın, bazen kart verir ama savaşta kazanılandan daha azdır. Ayrıca araştırma yaparken bazen Thief (Hırsız) bulursunuz ve siz ve arkadaşlarınız hırsızı öldürerek EXP, altın ve kartlar kazanırsınız. Tavsiyem; araştırma yapmak yerine geçebildiğiniz Hard seviyede savaş yapmanız yönünde olur.

Guide – Buraya tıklayarak bulunduğunuz karşılaşmayı geçenlerin oyunlarını izleye bilirsiniz. Geçemediğiniz bölümlerde taktik açısından yardımcı olabilir.



Ayrıca savaş alanlarındaki görevleri tamamlayınca "Tower" lar açılıyor orada savaşıp (2 enerji harcar) güzel kartlara ve iyi miktarda exp, altın kazanabilirsiniz. Tabi bir sınırlama var her gün bir kere tamamlayabiliyorsunuz ve her gün size bir kerelik bedava yenileme veriyor.



Savaş:

Savaşları genelde otomatik ama bazı yerlerde sizin kontrol etmeniz daha iyi olur. Çünkü otomatik saldırı sırası gelen kartı rakibin özelliklerine bakmaksızın öne sürüyor o yüzden rakibin kartlarını bilip kendinize göre strateji uygulamanız zorlu karşılaşmalardan kaybetmeden çıkmanızı sağlar. ;)

Bunun dışında geçerli bazı kurallar var. Bunlardan bazıları;
*Her iki tarafta her tur için 1 kart kapalı desteden rastgele önünüze gelir ve kartın sol altında belirtilen tur kadar sonra savaşa dahil olur.
*Savaş sırasında eğer kartların bekleme süresi bitmişse birden fazla kartı savaşa dahil edebilirsiniz.
*Savaş sırasında eğer kartın karşısında başka kart yoksa kart kahramana saldırı yapar ve kahraman ya da kahramanınız ölürse savaşı kazanır ya da kaybedersiniz.
*Kart becerileri otomatik olarak aktif olur.
*Savaşı hızlandırmak istiyorsanız "Auto" butonuna basabilirsiniz.
*Rune'ler savaş sırasında üzerilerinde yazan koşullar oluşursa devreye girer ve üzerilerinde yazan beceri aktif olur.


İpuçları:

*Kart geliştirirken bir kart üzerine yoğunlaşın. Kartların çoğu 5. ve 10. seviyede yeni özellik kazanırlar. Destenizdeki kartları 5. seviyeye ulaştırın ve destenizde uzun süre kullanacağınızı düşündüğünüz karta yüklenerek önce onu 10. seviyeye ulaştırın.

*Gem'lerinizi ilk başta biriktirin ve "Booster Pack" gibi 11 kart paketlerinden alın 1 kart beleşe gelsin. :D

*Kartlarınızı seçerken dikkat edin. Bazı kartların becerileri iyi oluyor ama HP ve atakları az oluyor. Bunlara dikkat edin.

*Destenizde gereksiz bulduğunuz geliştirdiğiniz kartları hemen "Enchant" da kullanmayın. Çünkü o anki yapılanmanız için gereksiz gibi durur ama belki sonraki yapılanmanızda işinize yarar.

*Genel olarak geldiğiniz en yüksek haritalardaki "Tower"ları tamamlayın. Orada iyi miktarda EXP, Altın ve kart kazanırsınız. ;)

*"Enchant" yaparken seviyesi yüksek kartlar kullanırken fazla altın harcanır. Bu yüzden pek işe yarayacağını düşünmediğiniz kartların seviyesini fazla arttırmayın. Bu tür kartlara 5. seviye yeterli olur. ;)

*"Demon Invasion" etkinliği için özel bir deste yapın ve bu destede becerileri arasında %50 şansla atağı %100 arttırma gibi becerisi olan kartları koyarsanız daha fazla "Merit" kazanırsınız ve "Merit" miktarı ne kadar fazla olursa o kadar fazla ödül kazanırsınız.

Günlük Etkinlikler:

Pazartesi: Tüm Araştırma, görev ve "Tower"lardaki savaşlarda 2 kat altın kazanırsınız.

Salı: "Tower"lardaki savaşlarda 2 kat Exp kazanırsınız.

Çarşamba: 10 Rank maçı yapın ve 300 Gem kazanın. (Her Çarşamba 1 kere)

Perşembe: "Thief" yakalayın ve 300 Gem kazanın. (Her Perşembe 1 kere)

Cuma: 20 adet "Booster Card" ya da 2 adet "Booster Pack" alın 300 Gem kazanın. (Her Cuma 1 kere)

Cumartesi: Gem ile enerji alışlarınızda %50 Gem iadesi yapılır. (Sınırsız)

Pazar: Oyuna girin ve 5 adet "Fire Token" kazanın.

Her gün: "Demon Invasion" etkinliği TR saati ile 14:00 (15:00'de olabilir hatırlayamadım) ve 22:00'da yapılıyor. Bu etkinlikte boss'a saldırıyoruz ve "Merit" denen bir şey kazanıyoruz. Etkinlik 2 saat sürüyor ve boss ölünce ya da ölmezse süre dolunca kazandığımız "Merit"e göre ödül kazanıyoruz. Ayrıca her gün TR saati ile 03:00'da ve 21:00'de 20 Enerji veriliyor.

Not: Oyunun saati PST zaman dilimindedir. Yani Bizde saat 10:00 iken oyunda 00:00 oluyor.



 


Üst Alt