KO 'yu bırakanlar için WOW rehberi

Sponsorlu Bağlantılar

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...
Revengeful

Revengeful

Emekli Yönetici
    Konu Sahibi
KO 'yu bırakanlar için WOW rehberi
evet arkadaslar şu ara pek çok kişi ko yu bırakıp wow'a geçiyor. tabi bu arkadaslar oyunu ogrenmek istiyorlar. ben de bir rehber hazırlıyım dedim.
(colombus54: Add-on bölümü)

Ön Bilgi
-Bu oyun PARALIDIR, yani her ay kredi kartınızdan otomatik olarak 12.99 euro çekilir.


oyun için minimum gereksinimler:
-10-12 GB boş Hd alanı
-512 mb ram
-128 mb ekran kartı
-pentium IV
-17 yaş
-bir kredi kartı

1-account alma:

öncelikle" "adresine giriyoruz. oradan éaccount creation" kısmına tıklıyoruz. oradan cıkan ekrana "create acount" a tıklıyoruz. gelecek ekranda boslukları işaretliyoruz. Step 2'ye geldiğimizde aldıgımız "authentication " i oraya giriyoruz. sizi yonlendiriyor. kredi kartı bilgilerinizi vs. giriyorsunuz.

2-gereken "add-on"lar.

-yeni başlayanlar için "quest helper" i onerebilirim. wow.curse.com 'dan indirebilirsiniz.
- ayrıca, daha ayrıntılı bir quest programı istiyorsanız ve sisteminiz kaldırıyorsa "Carbonite Quest" isimli add-on'u da indirebilirsiniz.
-Recount/damage meter isimli program ile DPS'nizi ölçebilirisniz.

"Haritanın tamamını görmek için "
-Cartographer isimli add-on yardımcı olacaktır. ayrıca bu program, size haritadaki dungeonları, onların level aralıklarını, mesleğiniz kaçıncı seviyesini burada kasabileceğinizi de gösterir.

Add-on nedir?
Addon’a Türkçe olarak eklenti diyebiliriz. Bir eklenti bir modüle ilave özellik kazandırılabilinir. Wow da olan addonların görevleride işte böyledir. İşimizi kolaylaştırmak için addonlara ihtiyaç duyarız. Peki bu addonlar nasıl yüklenir ? Nerde bulurum ? Addonları bulmak için hiçbir adres elinizde yok ise forumumuzdan yararlanabilirsiniz. Addonlar Öncelikle addon pc mize indirmeliyiz. Sonra ise bütün addonlar dosyalardan oluştuğu için kesinlikle bir sıkıştırma proğramı ile sıkıştırılmış olacagından winrar gibi bir programa sahip olmalısınız eger değilseniz Winrar adresinden indirip kurabilirsiniz.

Addonu yukledikten sonra winrar ile acın, burdaki dosyaları wow klasoru icindeki interface/addon bolumune atın (degistirmediyseniz C:/program files/wow/interface/addon şeklindedir). Ve son olarak oyuna girmeden sol attaki addons tuşuna basıp istediginiz addonu aktive edin.

3-oyuna giriş:

oyun ekranı açılıyor: kullanıcı adınızı ve şifrenizi giriyorsunuz.

login oldugnuzda "create new character" kısmına tıklıyorsunuz.

Karakterleri isteğinize göre şekillendirmek iniç talentleri kullanacaksınız.
Talent: lvl 10 dan sora kullanabileceğiniz “n” tuşuna basınca gelen skill geliştirme tabloları. Lvl 10 dan sonra her level atlayışınızda 1 talent point gelecek.

karakter tipleri:

"warlock: warlock bir çeşit kara büyücüdür. demon cıkarabilirsiniz. petinizi tank olarak kullanabilirsiniz. kasmak çok kolaydır. Ayrıca “yanınızda 2 warlock daha varsa sumon(TP, Adam çekme) yapabilirsiniz.
Warlock talentleri:
1-affliction (DOT Skilerini geliştirme) (dot: damge over time, belli bir süre içinde belli bir damage vermedir. Örneğin 60 saniye içinde x kadar damage verme skilidir.
2-Destruction: shadow bolt gibi anında damage veren skilleri geliştirir.
3- Demonology: lvl 55 ten snra “Felguard” ı çıkarmanıza yarar. Pet(demon)inize bonuslar ekler. Sizin de faydalanmanızı sağlar.




"paladin": KO'daki battle priesttir. .Ancak bu battle priest plate armor giyebilir. bunda da tank olabilirsiniz. hem de harika bir tank.
Paladin Talentlari:
1-Protection:Tank olmanizi saglar. Temel Statınız stamina olmalı
2-Retribution:KO daki battle priesttir. ama plate armor giyersiniz. temel statınız "str" olmalıdır.
3-Holy:Healer olmanizi saglar.

"priest": knighttaki priest gibidir. ancak mail armor giyemezsiniz.
Priest talentlari:
1-shadow:atacker olmak icin verdiginiz talenttir.
2-holy: healer olmanizi saglar, HOT(Heal over time: belli bir sure icinde mesela 60 saniyede belli bir miktar heal yapmak) skillerinizi gelistirir.
3-Discipline:Hem atacker hem healer olmanizi saglar.

"warrior": bildiğiniz warrior.
1-Arms: Bu warrior talenti ile 2 elinize de "Two handed" silah takabilirsiniz. Bu bakımdan tam bir DPS makinesi konumunda olursunuz.

(Agro: canavarı çekmek)

"mage" : mage, oynaması en zevkli karakter tiplerinden biridir. aynen knighttaki gibidir. flame ya da ice verebilirsnz. ancak bunda da mail armor giyemezsiniz.

Death knight: direkt 55 lvlden baslarsınız. ancak bu türde bi char açabilmeniz için herhangi bir serverda lvl 55 çarınız olması gerekli. Death knight, shield (kalkan) takamaz. Mace takabilmek için sonradan trainlemeniz lazım.

Death Knight talentleri:
Not: Talent pointleriniz her quest başına 1 tane olmak üzere gelecektir.
1-Blood: blood PvE için en uygunudur.
2-Frost: tank olmak istiyorsanız kullanırısnız.
Önemli not: Dungeonlarda eğer dps gorevindeysiniz lütfen bu presence'i kullanmayınız.Çünkü Frost Presence Treat(agro) almayı kolaylastırır. tankın agrosunu alırsanız bu wipe demektir. Çünkü healer Tanka odaklandığında size heal gitmez. siz ölürsünüz. Dps'in bir bölümü yok oldugunda genelde wipe ile sonuclanır.
3-unholy: zombiyi kalıcı pet haline getirir., exp kasmak için en uygunudur. Koşma hızınızı ve saldırı hızınızı artırır. PVP talentidir.

Druid: druid ile gerektiğinde tank, gerektiğinde dps(atacker) gerektiğinde healer olabilirisiniz. bunları "form değiştirerek" yapıyorsunuz tabi. ayı, kaplan vb. hayvanlara dönüşebilirisniz.
Druidi kullanma:
Feral Druid: talentleri “feral” kısmına verdiğinizde hayvana dönüşüm sırasında size eklenecek gücü artırır.
Balance Druid: normal halinizde atacker olursunuz. hayvan olmanıza gerek kalmaz.
Restoration Druid: Druid ile healer olmanızı sağlar.

shaman(shammy de denir): shaman ile ortaya diktiğiniz çeşitli çubuklarla etraftakileri healleyebilir ya da onlara damage verebilirsiniz. tabi diğer
attack skilleri de cabası.
Talentler:
Restoration Shaman:Healer shamandır.
Elemental Shaman:Atacker shaman.
Enhancement Shaman:Var olan skillerinizin güçlendirilmesini sağlar. PvE(player vs. Environment) (Oyuncu vs. Moblar) için idealdir. ayrıca melee olarak vurmanızı da sağlar.

Resimdeki çubuk, etraftakileri heallemeye yarıyor.

Hunter: Avcidir. Hayvanlari evcillestirebilirsiniz. kasmasi zevklidir.
Talentler:
Beastmastery:Petinizin etkinliğini esas alan talent ağacıdır. Peti güçlendirir genelde.
Marksmanship: Ana karakter etkinliğini esas alır. Okçuluğunuzu geliştirir.
Survival:Survive kelimesi "hayatta kalmak" anlamını taşır. Survival talent ağacı daha çok tuzak kurmak amaçlıdır. Direkt atak değil, vur-kaç taktiğidir.


4-oyuna girdik.. sonra?
oyuna girdiniz. oyun gerçekten çok büyük bir oyundur. ancak bu oyun gorevlere dayalıdır. amaç, gorevleri tamamlamaya çalısıp lvl atlamaktır. Görevler dışında farming yapabilirsiniz.
Farming: Sadece exp için canavar öldürme. (apost ya da deru döner gbi)
not:quest helper'inizin yardımıyla da görevlerinizi rahat rahat yaparsınız ,

5-Meslekler: oyun içinde yapacağınız görevlerin dışında 2 şer meslek seçebiliyorsunuz. bu meslekler çeşitli amaçlar için kullanılabilir.

1-Enchanting(bir iteme bonus ekleme mesleğidir)
2-Tailoring(Terzilik, mage, priest, warlock ya da druidseniz kendi giysinizi dikebilirsiniz)
3-Mining(madencilik), dağdaki madenleri toplarsınız. Bu madenleri sonradan eritebilirsiniz. 450'ye ulastıgınızda günde 1 tane "Titansteel Bar" isminde ve çok pahalı olan bir bar eritme hakkına sahip olacaksnız.
4-Blacksmith(Armor yapma işidir. Warriorsanız önerilir.)
5-Herbalism(Bitki toplama işidir)
6-Alchemy(Çeşitli içecekler yapma işi): burada Flask ya da Elixir yapabilirisinz
Flask: etki süresi 1-2 saat arasında değişen, öldüğünüzde etkisi yok olmayan ve çeşitli bonuslar vren içecek.
Elixir: etkisi 1 saat olan, öldüğünüzde etkisini yitiren çeşitli bonuslar kazandıran içecek.
7-Fishing(balıkçılık)
8-Cooking(Aşçılık): belli bir seviyeden sonra özel bonuslar veren yemekler yapabilirsiniz.
9-crypting(Glyph yapmak)
Glyph: bazı bonuslarınızı düşürüp baska bir bonusunuzu yükeltmeye yarayan kağıt
10-First aid(ilk yardım): Topladığınız clothlardan bandaj yapıp kendizi ya da baskasını iyileştirebilirsiniz.
11-leatherworking(dericilik): itemleriniz üstüne yapacağınız çeşitli deri kaplamalarla bonuslar ekleyebilirsiniz.

A)Meslekleri uyumlu kullanma:

Yuıkarıda verilen mesleklerden herhangi ikisini seçmekte özgürsünüz. ancak doğru ikisinizi seçerseniz sizin içn daha yararlı olacaktır. Uyumlu meslekler şunlardır:

Herbalism-alchemy
skinning-leatherworking
mining-blacksmith(ya da jewelcrafting)

B) Meslekleri para kasmak için kullanma:
Meslekler para için de kullanılabilir. mining ve herbalism'i seçtiğinizde hem topladıgınız bitkileri hem de madenleri AH'de satıp bayağı para kazanabilirsiniz.

6)Auction House(AH)
Knight online ve diğer pek çok oyunda kendi tezgahınızı kurup itemlerinizi satarsınız. ancak bu oyunda öyle değil. Burada, Açık Arttırma Evi var. Eşyalarınızı buraya koyuyorsunuz. Açık arttırmanın başlama fiyatını belirliyor, ya da direkt alacak oyuncular için peşin fiyatını belirliyorsunuz. ve eşyanın açık arttırmada kalacağı süreyi seçiyorsunuz. süre arttıkça AH'ye ödediğiniz para biraz artacak. item, bu süre içinde satılmazsa, posta kutunuza gönderilecek, satılırsa parası gönderilecektir. Aldıgınız itemler de posta kutunuza gönderilir.






7)Hava yolculugu:
Wow'un haritasının çok büyük oldugundan bahsetmiştim. Buradaki şehirler arasında hızlı ulaşımı sağlamak için kuşla uçabilirsiniz. ancak bunun için o şehre 1 kere gitmiş ve oradaki kuşçunun rotasını almıs olmanız lazım. bütün hava yolları açık

8) Atla yolculuk:
Atınıza level 30 dan sonra sahip olabilirsiniz. Eğer warlock ya da paladinseniz, atınız bedavaya skille birlikte gelecektir. ancak baska bir karakteri oynuyorsanız, önce 40-45 Gold değerindeki "Riding"(ata binme) skilini öğrenmeniz ve bir at almanız gerekir. /paladin 'in talentten gelen auasıyla, atın hızına +%15 civarı bir hız ekleniyor.) level 30 dan 60' kadar aynı atı kullanırsınız.
-lvl 60 atı: 60. levele geldiğniizde yeni bir at alabilirsiniz. bu at, hızınızı %100 oranında artıracaktır. bu atı alabilmek için warlock ve paladinlerin gorevleri var. ancak yaklasık 550-580 Gold'u gozden cıkararak, hem riding skilini hem de Atı satın alabilirsiniz.
-Lvl 68 Mountu: Outlandde uçabilmek almanız gereken mounttur. Bu mount bir kuş ya da ejderha olabilir. Hızlı uçabilmek için (+%280) "Artisan Riding" skilini almalısınız. Bu skill 5k gold etmektedir. Outlandde shadowmoon walley'den, Northendde de Storm Peaks'te K2 adlı üssten ya da dalarandan alabilirsiniz. "Bu skili almanız için en az 77 lvl olmanız gerekiyor"

Mesleklere özel mountlar: Tailoring mesleği sizew "uçan halı"'yı mount olarak sağlayabilir. uçan halı kullanabilmek için tailoring mesleğinizin belli bir seviyede olması gerekir.
-Engineering mesleği ise "helikopter" kullanmanızı sağlar.

Önemli Not: Nortendde oçabilmek için "Cold weather flying " adlı riding skilini almanız gerekcektir. K3 üssünde ya da Dalaranda alabilirsiniz.

9)Dungeon(İnstance) sistemi:
Dungeon (instance), normal haritalardan farklıdır. Belli bölümlerden oluşur. Girişnde 1 tane “meeting stone” bulunur. Bununla yanınızda warlock olmadan sumon(TP) yapabilirsiniz. Her canavar Elite sınıfındadır. İtem kasmak istiyorsanız gireceğiniz yerdir. ayrıca dungeon gorevleri çok exp verir. genelde finalde 1 tane elit boss bulunur ve ona ulasmak için pek çok elit canavar kesersiniz.

Elite Sınıfı: bu sınıfta bulunan canavarlar normalden daha güçlü olurlar. mesela level 50 bir canavar level 55 gücündedir. genelde güzel item ya da para düşürürler.



-Düşen itemleri paylasma:
Kesilen bir canavardan düşen item yeşil, mavi ya da mor renkli item ise ekrana 2 seçenekli bir kutu gelir. Kutunun üstünde 2 seçenek vardır. "Greed" ve "Need". gördüğünüz gibi. Herkes greed seçeneğine tıklarsa Roll yapılır. de roll yapılıyor.
(Roll: /roll komutuyla yapılan rasgele bir sayı seçme işlemi.)
En yüksek sayıyı tutturan , itemi alır. Bunun dışında eğer need seçenğine tıklayanlar varsa, greed ' e tıklayanlar elenir. ve Need'e tıklayanlar arasında roll yapılır.
Not: genelde dungeon partylerinde herkesin "greed" e tıklaması kuralı esastır. bu tür partylerde 1 kişi "need" e tıklarsa bu ninja looting(item çalma) olur. tabi girdiğiniz partye göre değişir. ihtiyacı olanın itemi alması kuralı varsa sorun olmaz.


10) Raid Party sistemi:

WOW'da bir party en fasla 5 kişiden olusur. ancak partyler birleştirilebilir. birleştirildiğinde RAİD dediğimiz şey olusur. Raid, partylerin birleşmesidir.

11-Trainerlar: Trainer, eğitici demektir. Lvl atladığınızda yeni skileri buradan alırsınız. Ayrıca mesleklerinizi de buradan geliştirebilirsiniz. Yeni beceriler öğrenebilirsiniz.

12-ortak townlar:
wow’da Ko ‘dan farklı olarak 50-60 tane (hatta cok daha fzla ) town vardır. Ancak bunlar sadece horde ya da ally townu değildir. Bazı townlar ortak townlardır. Bu townlarda saldırı yasaktır. Biri, başkasına saldırırsa guardlar tarafından öldürülür. Ayrıca öldürdüğünüz her guard, o bölgeye olan reputation'ınızı düşürür. en sonunda o bölgeyi kendinize düşman edebilirsiniz.

13-Townda yolunuzu bulma
Etrafta gezinen guardlara yer sorabilirsiniz. sorduktan sonra haritada işaretlenecektir.
yer sorma ekranı var.


14-Görevler, görev yapma rehberi
Oyun, görevleri bitirip level atlama amaçlıdır. ancak görevleri yapmayı bilmeniz lazım. nasıl yapacağınızı bikmezseniz çok zor level atlarsınız. Görevlerinize bakmak için "L" Tuşuna basıp açın.

Görevlerin yanında "Dialy" "pvp", "dungeon" yazar. pvp gorevleri savaş gorevleridir. tıpkı ardreamda ya da Cz de karşı ırktan birini kesme görevi gibi. dungeonlar ise demin bahsettiğim "instance" gorevleridir. görevlere tıkladığınızda altında ingilizce olarak ayrıntı yazar. ancak "Quest helper" I yükledikten sonra bu görevlerin yerleri işaretlenir.

Morlu ve yeşilli soru işaretleri vereceğiniz görevleri gösterir. grili soru işaretleri ise şu an yaptığınız ve bitirince vereceğiniz görevlerin yerini gösterir.

Görev yaparken sakın kendi isteğinizle başka bir haritaya geçmeyin. o haritadaki bütün görevleri yapın. bırakın sizi görevler yönlendirsin ki sonradan sıkışmayın.

15-Hearthstone&town çekmek

hearthstone ile town cekebiirsiniz. merkez townunuzu oradaki "inn" i bulup ayarlayabilirsiniz.


a) İnn Ayarlamak (town ayarlamak)

 
Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...

Benzer Konular

Cevap
1
Görüntüleme
632
Cevap
0
Görüntüleme
374
Cevap
0
Görüntüleme
380
Legendary.
Cevap
27
Görüntüleme
2K
Glania95


Üst Alt