elektronik ile ugrasan pro arkadaşlar yardım edermisiniz

Sponsorlu Bağlantılar

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...
sado_27

sado_27

Üye
    Konu Sahibi
elektronik ile ugrasan pro arkadaşlar yardım edermisiniz
eltronikle hobi olarak ugraşıyorum tabi evdeki butun tamir işlerini kendim yapıyorum bana tavsiye de bulunucagınız 2 adet urun var hangısını almak daha mantıklı ? urun satış lınkını vermıyorum sadece ısımlerını verıcem yardımcı olursanız çok sevinirim
1 Class 968D Çift Digital Ekranlı Üflemeli ve Sabit Havya Set
2. CatPower 203 Dijital Sıcak Hava Tabancası 2000 Watt
fiyat ve performans hakkında başka urun de onerebilirsiniz burcem 300 tl
sizce hangisini almak daha mantıklı ve hangısı saha saglam uzun ömürlü şimdiden teşekkürler
yani sadece hava tabancasını almakmı daha mantıklı yoksa 2 sini bir almak mı daha mantıklı
not evde lehim havyam var

PALA.

PALA.

Üye
Kullanmadım ama 1. ürün daha kullanışlı olabilir, ısı ayarlı kalem havya özellikle hassas devreler için.
SMD elemanlarla uğraşmıyorsanız, kalem havyada işinizi görür boşuna masraf etmeyin.

• Beğen
Tepkiler: köprülü, Symbianist ve sado_27
sado_27

sado_27

Üye
    Konu Sahibi
smd elamanları için almak istiyorum yoksa dedıgınız gıbı kalem havyada yeterlı olur benım ıcın telefon pc anakart vs. ugrasıyorum

PALA.

PALA.

Üye
smd elamanları için almak istiyorum
Öyle ise ürünü kullanmış kişilerin yorumları önemli.
Birinci ürün daha kullanışlı diğerinden ama piyasadaki tamircilerede sorun.

Symbianist

Symbianist

Üye
Ben de epey uğraşırım elektronikle . Üsttekileri kullanmadım ama bir süre ben de epey havya araştırdım. Bana üfleme lazım olmadığından Solomon kalem havya aldım. Ayrıca Weller tabanca da var. SMD ile pek işim olmuyor.

Üstteki ürünlerden Class 968D muhtemelen daha iyidir. SMD ile uğraşıyorsanız ısı ayarlı havya ve sıcak hava tabancalı istasyon daha çok işinizi görecektir. Ayrıca bu konuda epey yardımsever ve bilgili ustaların olduğu forumuna mutlaka bir bakın ve hatta konu açın. O forumun asıl ilgi alanı elektrik-elektronik. Orada size çok seçenek sunulur muhtemelen.
Elektronik Genel bölümünde konu açabilirsiniz.

• Beğen
Tepkiler: sado_27 ve PALA.
sado_27

sado_27

Üye
    Konu Sahibi
Ben de epey uğraşırım elektronikle . Üsttekileri kullanmadım ama bir süre ben de epey havya araştırdım. Bana üfleme lazım olmadığından Solomon kalem havya aldım. Ayrıca Weller tabanca da var. SMD ile pek işim olmuyor.

Üstteki ürünlerden Class 968D muhtemelen daha iyidir. SMD ile uğraşıyorsanız ısı ayarlı havya ve sıcak hava tabancalı istasyon daha çok işinizi görecektir. Ayrıca bu konuda epey yardımsever ve bilgili ustaların olduğu forumuna mutlaka bir bakın ve hatta konu açın. O forumun asıl ilgi alanı elektrik-elektronik. Orada size çok seçenek sunulur muhtemelen.
Elektronik Genel bölümünde konu açabilirsiniz.
Teşekkurler cvp için
Öyle ise ürünü kullanmış kişilerin yorumları önemli.
Birinci ürün daha kullanışlı diğerinden ama piyasadaki tamircilerede sorun.
Tésékkurler

• Beğen
Tepkiler: PALA. ve Symbianist
MAERKEK

MAERKEK

Admin
@DarkredBlue61 sizin görüşünüz ne ?

• Beğen
Tepkiler: DarkredBlue61
DarkredBlue61

DarkredBlue61

Üye
Ev Aletleri vs İçin O Cihazları Napacaksın Ki? Onlarla Bir İşin Olmaz Ki. 10 20 Tlye 40 60 W Bir Havya Alırsan Yeterli Olur Kat ve Kat

• Beğen
Tepkiler: MAERKEK
sado_27

sado_27

Üye
    Konu Sahibi
  • Beğen
DarkredBlue61

DarkredBlue61

Üye
benim görüsüm düz mantık havyam var zaten sadece sıcak hava yı alsammı dıye terettutdeyım :)
Bende Bir Ara Lumia 820 nin Dokunmatiğini Değiştirecektimde Şaç Kurutma Makinesini İle Isıtıp Değiştirdim.Ne Tarz İşler Yapacaksın Bilemiyorum O Zaman Birşey Söyleyemiyorum.

• Beğen
Tepkiler: PALA., sado_27 ve Symbianist
Symbianist

Symbianist

Üye
Hava tabancasının uçların da önemli. Smd ler zaten çok küçük parçalar. Dar bir alani hızlı bir sekilde ısıtmak gerekiyor. Mümkün mertebe diğer devre elemanlarına zarar vermeden bunu yapmak gerek.

Seçimi ona göre yapmak lazım.

• Beğen
Tepkiler: sado_27
sado_27

sado_27

Üye
    Konu Sahibi
Ev Aletleri vs İçin O Cihazları Napacaksın Ki? Onlarla Bir İşin Olmaz Ki. 10 20 Tlye 40 60 W Bir Havya Alırsan Yeterli Olur Kat ve Kat
örnek evde led tv var bır anda goruntu gıttı ses var tahmın uzerıne led panelı yanmıs dedım ve servısı aradım servıs geldı benden 650 tl para ıstedı bende sorunu nedir dedım led panel yanmıs dedıler aynı tahmın ettıgım gıbı ama sorun surdakı tv led panelı toplamda ıcerde 60 led var bır tanesı bozuldumu hepsı bır anda sonuyor serı baglantı oldugu ıcın tvyi soktum ıcerde 6 adet led yanmıs tv ye goruntu gelmıyor 6 adet led bozuldugu ıcın bende kalsın dedım yurt dısı sıtesınden 1000 adet lg tv led sıparısı verdım 30 tl ye ve bunları da yapmak ıcın sıcak hava makınasına ıhtıyacım var umarım acıklayıcı oldu zaten tv su anda calısıyor orjınal led panelını söktüm ıcerısıne 5 metre şerit led taktım ama orjınalı gıbı olmuyor :) ben orjınal olmasını ıstıyorum
yanı anlayacagınız arkadaslar servıs 650 tl para ıstedı
ben 30 tlye 1000 adet smd led aldım lg tv ıcın bıde hava makınası alırsam veya sızden yardım ıstedıgım konudakı elamlardan bırını alırsam kendım yapıcam :)))

• Beğen
Symbianist

Symbianist

Üye
Bende Bir Ara Lumia 820 nin Dokunmatiğini Değiştirecektimde Şaç Kurutma Makinesini İle Isıtıp Değiştirdim.Ne Tarz İşler Yapacaksın Bilemiyorum O Zaman Birşey Söyleyemiyorum.

Benim de HTC 10 var. Batarya yavaştan gidiyor gibi. Saç kurutma makinesinin ısısı yetiyor demek ki. Ekrani kaldırıp bataryayı değiştirmem gerekebilir ileride. Yapistirici kullandınız mı yoksa yine ısıtıp birleştirdiniz mi?
örnek evde led tv var bır anda goruntu gıttı ses var tahmın uzerıne led panelı yanmıs dedım ve servısı aradım servıs geldı benden 650 tl para ıstedı bende sorunu nedir dedım led panel yanmıs dedıler aynı tahmın ettıgım gıbı ama sorun surdakı tv led panelı toplamda ıcerde 60 led var bır tanesı bozuldumu hepsı bır anda sonuyor serı baglantı oldugu ıcın tvyi soktum ıcerde 6 adet led yanmıs tv ye goruntu gelmıyor 6 adet led bozuldugu ıcın bende kalsın dedım yurt dısı sıtesınden 1000 adet lg tv led sıparısı verdım 30 tl ye ve bunları da yapmak ıcın sıcak hava makınasına ıhtıyacım var umarım acıklayıcı oldu zaten tv su anda calısıyor orjınal led panelını söktüm ıcerısıne 5 metre şerit led taktım ama orjınalı gıbı olmuyor :) ben orjınal olmasını ıstıyorum
yanı anlayacagınız arkadaslar servıs 650 tl para ıstedı
ben 30 tlye 1000 adet smd led aldım lg tv ıcın bıde hava makınası alırsam veya sızden yardım ıstedıgım konudakı elamlardan bırını alırsam kendım yapıcam :)))

Led dışında da smd elemanlarla işiniz çok oluyor mu?

• Beğen
Tepkiler: sado_27
sado_27

sado_27

Üye
    Konu Sahibi
Benim de HTC 10 var. Batarya yavaştan gidiyor gibi. Saç kurutma makinesinin ısısı yetiyor demek ki. Ekrani kaldırıp bataryayı değiştirmem gerekebilir ileride. Yapistirici kullandınız mı yoksa yine ısıtıp birleştirdiniz mi?

Led dışında da smd elemanlarla işiniz çok oluyor mu?
yani duruma gore degısıyor bazen arkadasların tv .telefon leptap arızalarına bakıyorum bazen cok bazen hıc ısım olmuyor yanı duruma gore degısıyor

Symbianist

Symbianist

Üye
Şunu bile yapan olduğunu görünce şaşırmıştım. Ne kadar sağlıklı tartışılır tabi.

Medyaları görüntülemek için kayıt olmalısınız
yani duruma gore degısıyor bazen arkadasların tv .telefon leptap arızalarına bakıyorum bazen cok bazen hıc ısım olmuyor yanı duruma gore degısıyor

Class da iyi paraymış aslında ne desem bilemedim. Havya varmis madem o zaman ucuz yollu bir hava tabancasi da bakabilirsiniz.

• Beğen
Tepkiler: PALA. ve sado_27
sado_27

sado_27

Üye
    Konu Sahibi
Şunu bile yapan olduğunu görünce şaşırmıştım. Ne kadar sağlıklı tartışılır tabi.

Medyaları görüntülemek için kayıt olmalısınız

Class da iyi paraymış aslında ne desem bilemedim. Havya varmis madem o zaman ucuz yollu bir hava tabancasi da bakabilirsiniz.
bak bu çok ıyımıs ama bu bıze olmaz :D

• Beğen
Tepkiler: Symbianist
Symbianist

Symbianist

Üye
sado_27

sado_27

Üye
    Konu Sahibi
Aynen her tarafi yakar :D

Su konuya da bakabilirsiniz. Daha once söylemiştim gerci ama
hangı konuya kardeşim lamba ıle ılgılı vıdeo onu ızledım

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...

Üst Alt