Electronic Arts & Popcap birliği

Sponsorlu Bağlantılar

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...
-Psygnosis-

-Psygnosis-

Üye
    Konu Sahibi
Electronic Arts & Popcap birliği

Geçtiğimiz günlerde sık tartışılan konulardan biri, Electronic Arts ve Popcap idi. Kısa süreli tartışmadan sonra Electronic Arts, Popcap Games'i 750 Milyon Dolara satın aldı ve bu sayede birliktelik gerçekleşti. Bu sayede Popcap Games, oyunlarını Electronic Arts ile kapsamlı bir şekilde çalışarak daha ileriye taşıyabilecek. Yani PC, Xbox 360'dan ziyade artık sosyal paylaşım sitelerine, mobil dünyasına yeni oyunlar gelecek. Yani Plants vs Zombies, Bejeweled ve Zuma Electronic Arts tarafından daha ileriye taşınacaktır. İlerleyen günlerde neler olacağını göreceğiz.

kol@j

kol@j

Üye
pocaps basit yapılı ama eğlenceli 2d oyunlar sunuyordu... gelecekteki halini pek tahmin edemiyorum artık

hayırlısı olsun...

-Psygnosis-

-Psygnosis-

Üye
    Konu Sahibi
pocaps basit yapılı ama eğlenceli 2d oyunlar sunuyordu... gelecekteki halini pek tahmin edemiyorum artık

hayırlısı olsun...

Basit yapılı mı? :) 2D oyunlardan ziyade 3D oyunları da vardır ve zaten basit yapılı olsa Electronic Arts, Popcap'ı satın almaya yeltenmezdi. Zaten Electronic Arts'ın Popcap Games'i almasının nedeni Mobil oyunlar ile alakalıdır. Electronic Arts mobil oyun dünyasında kendini geliştirmek ve aynı zamanda Popcap'ı daha iyi yerlere getirebilmek için bu işe girişti. Popcap şirketinin de net geliri 100 Milyon Doların üstündedir. Yani basit oyunlar yapan şirket değildir. Özellikle Plants vs Zombies oyunu için çok çalışmışlardı. Bu PC'de olduğu gibi Xbox 360'da da oynanabiliyor. Yani Popcap Games basit değildir.

kol@j

kol@j

Üye
ben popcaps'ın 3d oyununu oynamadım ancak 2d bile olsa oyun mantığı çok güzel ve kendini çabuk kabul ettirir şekilde
gelecekteki halini tahmin edemiyorum derken daha da gelişeceğini ifade etmek istemiştim zaten...

-Psygnosis-

-Psygnosis-

Üye
    Konu Sahibi
ben popcaps'ın 3d oyununu oynamadım ancak 2d bile olsa oyun mantığı çok güzel ve kendini çabuk kabul ettirir şekilde
gelecekteki halini tahmin edemiyorum derken daha da gelişeceğini ifade etmek istemiştim zaten...

Zaten Popcap Games'in bu tür oyunlar yapmasının amacı, mantık ve kendini kabul ettirir türden ve aynı zamanda kafa yorucu olmasından kaynaklanıyor. 3D oyunu olarak Bejeweled serisi mevcuttur. Özellikle Bejeweled Twist ve Bejeweled 3. Ayrıca gelecekteki hâli şimdiden görülebiliyor. Yani arkasında lider oyun devi Electronic Arts var :)

Yorumunuz içinde teşekkürler.

viktoreznov

viktoreznov

Üye
Peggle vardı ya güzel oyundu. Bakalım ne yapacak ea mobil oyunlara.

-Psygnosis-

-Psygnosis-

Üye
    Konu Sahibi
Peggle vardı ya güzel oyundu. Bakalım ne yapacak ea mobil oyunlara.

Popcap'ın gizli çalışması, Electronic Arts'ı sevindirdi. Yani Electronic Arts, Popcap'ı satın aldıktan sonra Popcap durmadan çalışmaya devam ediyordu ve bundan haberdar olan Electronic Arts'da Popcap'da yetenekli insanların olduğunu söyledi. Ayrıca Peggle Deluxe ve Nights daha da geliştirilecek. Hatta şuan Peggle'ı, Multiplayer olarak Xbox 360'da oynamak mümkün... EA'ın Popcap'ı satın alması ile Mobil oyunlar, daha da ilerleyecek. Zaten EA Mobil dünyasında da ismini yazdırmıştı. Bu iki şirketin birleşmesi sonucunda EA ve Popcap daha da ilerilere gelecek. Özellikle bu Popcap açısından çok büyük bir avantaj...

viktoreznov

viktoreznov

Üye
Popcap'ın gizli çalışması, Electronic Arts'ı sevindirdi. Yani Electronic Arts, Popcap'ı satın aldıktan sonra Popcap durmadan çalışmaya devam ediyordu ve bundan haberdar olan Electronic Arts'da Popcap'da yetenekli insanların olduğunu söyledi. Ayrıca Peggle Deluxe ve Nights daha da geliştirilecek. Hatta şuan Peggle'ı, Multiplayer olarak Xbox 360'da oynamak mümkün... EA'ın Popcap'ı satın alması ile Mobil oyunlar, daha da ilerleyecek. Zaten EA Mobil dünyasında da ismini yazdırmıştı. Bu iki şirketin birleşmesi sonucunda EA ve Popcap daha da ilerilere gelecek. Özellikle bu Popcap açısından çok büyük bir avantaj...

bence popcap açısından değil de ea açısından daha iyi olur. Hiç mobil oyun yapamıyorlardı ya :). Nfs filan cepte berbattı hele fifayı hiç söylemiyorum.

-Psygnosis-

-Psygnosis-

Üye
    Konu Sahibi
bence popcap açısından değil de ea açısından daha iyi olur. Hiç mobil oyun yapamıyorlardı ya :). Nfs filan cepte berbattı hele fifayı hiç söylemiyorum.

Nasıl mobil oyun yapamıyorlardı :P: Electronic Arts şuan Mobil oyun dünyasında ilk sıralarda yer alıyor ve özellikle Apple Store'da, Electronic Arts'ın oyunları büyük rağbet görüyor. Ayrıca oyunu oynadığınız telefona da dikkat etmeniz gerekiyor. Oyunun işlevi telefondan telefona göre değişiklik gösterir. Iphone 4'de oynanan Fifa ile Nokia N8'de oynanan Fifa farklı olur. Gerek hız, gerekse grafiksel bakımdan...

Electronic Arts Popcap'ı almasının en önemli nedeni, mobil dünyasında kendini daha da geliştirmek ve Popcap Games'i ileriye taşımak...

viktoreznov

viktoreznov

Üye
ben java oyunlardan bahsediyorum. Oynadığım telefon n70. Ea bence java oyunlarda hiç iyi değildi ama popcap süperdi

-Psygnosis-

-Psygnosis-

Üye
    Konu Sahibi
ben java oyunlardan bahsediyorum. Oynadığım telefon n70. Ea bence java oyunlarda hiç iyi değildi ama popcap süperdi

Java oyunları ile diğer oyunları karıştırmayın. Bunlar eskide kaldı. Electronic Arts eski telefonlar için oyun yapmıyor. Yeni nesil akıllı telefonlara ve özellikle IOS, Android İşletim Sistemlerine oyun yapıyor. Meego'da gelince neler olacağını göreceğiz. :)

viktoreznov

viktoreznov

Üye
bence android vs. Kadar java oyunlar da önemlidir ne kadar basit olsalar da. Ea java oyunlara önem vermiyordu popcap ise süper java oyunlar yapıyor. Eğer bir şirket mobil oyun yapacaksa her platforma uğraşmalı.

-Psygnosis-

-Psygnosis-

Üye
    Konu Sahibi
bence android vs. Kadar java oyunlar da önemlidir ne kadar basit olsalar da. Ea java oyunlara önem vermiyordu popcap ise süper java oyunlar yapıyor. Eğer bir şirket mobil oyun yapacaksa her platforma uğraşmalı.

Her platform'la uğraşamazlar. Her platform ile uğraşmak demek, böyle büyük bir şirket için zaman ve para kaybı demektir. Bu yüzden yeni nesil akıllı telefonların İşletim Sistemlerine göre oyun yapmaları gerekir. Rakipleri olduğu için böyle bir durum söz konusudur. Yoksa mobil dünyasında gelişme gösteremezler. Ayrıca Popcap'da artık Electronic Arts sayesinde ileriye bakacak. Daha da gelişme gösterecek.

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...