Eksileme/Beğenmeme

Sponsorlu Bağlantılar

Mcr21

Mcr21

Üye
veya şöyle olabilir her üyenin bir günde sınırlı sayıda didlike hakkı olsun ve o sınırı aşamasın aşınca da ceza alsın
veya şöyle olabilir her üyenin bir günde sınırlı sayıda disike hakkı olsun ve o sınırı aşamasın aşınca da ceza alsın

Joker.

Joker.

Üye
    Konu Sahibi
veya şöyle olabilir her üyenin bir günde sınırlı sayıda didlike hakkı olsun ve o sınırı aşamasın aşınca da ceza alsın
veya şöyle olabilir her üyenin bir günde sınırlı sayıda disike hakkı olsun ve o sınırı aşamasın aşınca da ceza alsın
Ceza bence çok aşırı kaçabilir. Ancak dakika da 1 eksi zaten yeterli bir aralık sonuçta insan dakikada 160-200 kelime okuyabiliyor.Bir mesajı 60 sn az bir sürede okuyabilir demek.Beğenmezse kalan saniyelerini bekler :) . Tabi illa okumak zorunda da değil eksi basmak için fakat bir konuda 50 mesaj varsa 50 dk eder her birini eksilemek için. Eğer o kadar boş zamanı varsa ona karışamam :D

Mcr21

Mcr21

Üye
Ceza bence çok aşırı kaçabilir. Ancak dakika da 1 eksi zaten yeterli bir aralık sonuçta insan dakikada 160-200 kelime okuyabiliyor.Bir mesajı 60 sn az bir sürede okuyabilir demek.Beğenmezse kalan saniyelerini bekler :) . Tabi illa okumak zorunda da değil eksi basmak için fakat bir konuda 50 mesaj varsa 50 dk eder her birini eksilemek için. Eğer o kadar boş zamanı varsa ona karışamam :D

doğru.ondan başka şöyle bişey olabilir eksi verirse o verdiği eksinin nedenini yazmak zorunda olsun.küfür veya hakaret yazarsa da ceza alır

Joker.

Joker.

Üye
    Konu Sahibi
doğru.ondan başka şöyle bi şey olabilir eksi verirse o verdiği eksinin nedenini yazmak zorunda olsun.küfür veya hakaret yazarsa da ceza alır
Benim belirtmek istediğim bir üyenin mesajını beğenmiyorsak o mesaja eksi butonuna basarak anonim bir şekilde fikrimizi belirtmek oluyor. Eksilenen üyeyi 'Aaaa Y üyesi mesajımı eksilemiş hemen öcümü alayım' durumuna sokmamak için anonim.Eğer bi üyenin mesajına eksi verip birde açıklama yazarsak hem kullanışsız olur hemde üyenin kalbini kırarız.Eğer bu açıklama yöneticeler tarafından incelenme fikrinde iseniz buda çok zahmetli bir işlem olur sonuçta onlarında günlük bir hayatları var daima burada durup o açıklamaları okuyamazlar. Tabi belkide sizin fikriniz yönetim ekibine kullanışlı gelir bilemeyiz :)

Mcr21

Mcr21

Üye
Benim belirtmek istediğim bir üyenin mesajını beğenmiyorsak o mesaja eksi butonuna basarak anonim bir şekilde fikrimizi belirtmek oluyor. Eksilenen üyeyi 'Aaaa Y üyesi mesajımı eksilemiş hemen öcümü alayım' durumuna sokmamak için anonim.Eğer bi üyenin mesajına eksi verip birde açıklama yazarsak hem kullanışsız olur hemde üyenin kalbini kırarız.Eğer bu açıklama yöneticeler tarafından incelenme fikrinde iseniz buda çok zahmetli bir işlem olur sonuçta onlarında günlük bir hayatları var daima burada durup o açıklamaları okuyamazlar. Tabi belkide sizin fikriniz yönetim ekibine kullanışlı gelir bilemeyiz :)

olabilir ama bence en sağlıslısı bu olur

cihanata_1

cihanata_1

Üye
Çok güzel olacağını sanmıyorum, ancak üyeler tartışabilir. Çoğunluk isterse çalışma gerçekleştiririz.
katılıyorum beğenme özelliği kadar hoş olmayacaktır ama -bende gelmemesinden yanayım-istenirse olur:)

teknolojibaronu

teknolojibaronu

Üye
Diğer forumlarda fazla eksi yemesi sebebi ile banlanan birçok kişi var. Ortamı sertleştirmeden başka birşey değil.

• Beğen
Tepkiler: cihanata_1
Jelly Beanci

Jelly Beanci

Üye
Diğer forumlarda fazla eksi yemesi sebebi ile banlanan birçok kişi var. Ortamı sertleştirmeden başka birşey değil.
Katılıyorum kötüye kullanım olacaktır
Fake hesaplarla dis atanlar bile olacaktır
Eğer mesaj sayısı sınırlaması yapılırsa da eşitlik olmaz

• Beğen
Tepkiler: teknolojibaronu
Joker.

Joker.

Üye
    Konu Sahibi
Fazla eksi yemesinin bir nedeni vardır.Bence yöneticilere bu sayede yardımcı olan da bir sistem.

Joker.

Joker.

Üye
    Konu Sahibi
Katılıyorum kötüye kullanım olacaktır
Fake hesaplarla dis atanlar bile olacaktır
Eğer mesaj sayısı sınırlaması yapılırsa da eşitlik olmaz
Kötüye kullanım konusunda herkes vurgu yapıyor fakat şöyle düşünün 1 dakikada 1 eksileme yapılsa en fazla ne kadar uğraşacak.60 mesajı eksilemek için en az 60 dk harcamak zorunda.Fake hesaplar dis atan demişsiniz bir arkadaşımız fake hesaplar konusunda konu açmıştı.(şu sıralar ilgi görüyordu)
Öyle bir çözüm getirilebilir.

Jelly Beanci

Jelly Beanci

Üye
Eğer bi mesajı beğendiyseniz
Beğeni butonunu kullanın beğenmediyseniz veya farklı düşünüyorsanız altıntı ile cevap verin
Yani dislike olayı Anonim olmadıkça ortamı gerer

yani size bi dislike atan birisine ya karşı dislike atarsınız ya da bi daha mesajlarında beğeni butonuna basmazsınız. Diye düşünüyorum

Joker.

Joker.

Üye
    Konu Sahibi
Eğer öyle bi durum var ise şikayet butonu her daim aktif.:bigstar:
Şikayet butonunu her zaman aktif olarak kullanıldığına inanmıyorum.Çünkü şikayet et butonunu kullanınca bir metin yazmak geçerli bir sebeb yazılması gerekiyor.Ona tıklayıp yazanların ( daima yazanların) 100 kişiyi geçeceğini sanmıyorum .Eksileme yöntemi ile her ay veya farklı bir aralıklarla en çok eksi olan üyelere bakılıp inceleme ile gerekirse ceza verilebilir.
Eğer bi mesajı beğendiyseniz
Beğeni butonunu kullanın beğenmediyseniz veya farklı düşünüyorsanız altıntı ile cevap verin
Yani dislike olayı Anonim olmadıkça ortamı gerer

yani size bi dislike atan birisine ya karşı dislike atarsınız ya da bi daha mesajlarında beğeni butonuna basmazsınız. Diye düşünüyorum
Anonim olmasını belirtti zaten önceki mesajları okursanız farkedebilirsiniz.Ana mesaj ekleyeyim anonim olması gerektiğini.

Jelly Beanci

Jelly Beanci

Üye
Şikayet butonunu her zaman aktif olarak kullanıldığına inanmıyorum.Çünkü şikayet et butonunu kullanınca bir metin yazmak geçerli bir sebeb yazılması gerekiyor.Ona tıklayıp yazanların ( daima yazanların) 100 kişiyi geçeceğini sanmıyorum .Eksileme yöntemi ile her ay veya farklı bir aralıklarla en çok eksi olan üyelere bakılıp inceleme ile gerekirse ceza verilebilir.
Emin ol işe yarıyor. Eğer forum kurallarına uygun olmayan bi mesaj, konu gördüğümde bildirerek düzeltilmesine yardımcı oldum

teknolojibaronu

teknolojibaronu

Üye
Siz neden böyle bir girişim de bulunmak istediniz anlamadım. Fazla + alıp görünmek veya - vermek istediğiniz kişiler mi var? Yoksa sadece bir öneri mi? Ben gözlemlerime göre forumda kutuplaşma bir hayli fazla bu yüzden bu özellik arayı dahada açar diye düşünüyorum.

• Beğen
Tepkiler: Jelly Beanci
Joker.

Joker.

Üye
    Konu Sahibi
Emin ol işe yarıyor. Eğer forum kurallarına uygun olmayan bi mesaj, konu gördüğümde bildirerek düzeltilmesine yardımcı oldum
Size bunu yapmıyorsunuz demedim yeteri kadar yapılmıyor dedim.

xmustx

xmustx

Üye
Facebookta bile olması gerekir.Burada neden olmasın ?

• Beğen
Tepkiler: Joker.
Joker.

Joker.

Üye
    Konu Sahibi
Siz neden böyle bir girişim de bulunmak istediniz anlamadım. Fazla + alıp görünmek veya - vermek istediğiniz kişiler mi var? Yoksa sadece bir öneri mi? Ben gözlemlerime göre forumda kutuplaşma bir hayli fazla bu yüzden bu özellik arayı dahada açar diye düşünüyorum.
Bir öneride bulundum forumda kutuplaşma olabilir herkes harika bir düzende harika bir şekilde geçinecek diye bir zorunluluk yok.Bir öneri şu açıdan bakın,
a-Siz X üyesinin mesajını beğenmediniz sevmediniz bunu alıntı yapıp 'Nasıl bu kadar saçma düşünebiliyorsun' diyebilirsin bunun sonucunda zamanla sevilmeyen karşı çıkılan bir birey olursunuz hatta zamanla bu durumdan sıkılıp uzaklaşabilirsiniz.
b-Siz Y üyesinin mesajını beğenmediniz size saçma geldi sonucunda eksi butonuna bastınız.Mesajın yanında -1 yazdı kimse kimse kimin beğenmediğini bilmeyecek hemde eksilediğiniz kişinin yüzüne 'Ne kadar dar görüşlüsün bu kadar saçma bir düşünce olabilir' dememiş olacaksınız olası bir kutuplaşmanın da önüne geçmiş olacaksınız.

Fazla + alıp görünmek veya - vermek istediğiniz kişiler mi var?

Konusuna gelirsek, fazla + almak gibi bir amacım yok zaten forumda devamlı mesaj yazan bir üyede değilim girip konuları okurum eğer kendi açımdan değerlendirirsem yorumumu yazarım ve karşılığında bir tebrik filanda beklemem.Devamlı eksilemek istedim kişiler tabi ki de yok.Kimseye karşıda bir kinim yok.Sadece bazen o kadar gereksiz mesajlar oluyor ki bunları beğenmediğimi belirtmek isterim.(a kısmını yapmak istemem bu yüzden bu yol mantıklı geliyor)

Böyle bir sözü(Fazla + alıp görünmek) kendime bir karşı çıkma dışında sözle sataşma olarak algıladım fakat cevap vermek istemiyorum iyi akşamlar:op:
Ben, tek şikayet bile yeterli oluyor demek istemiştim
Tek şikayet ile hallolduğundan nasıl emin olabiliyorsunuz merak ediyorum doğrusu :) Ama önemli değil nasıl isterseniz öyle olsun :)

• Beğen
Tepkiler: 0MG90

Üst Alt