Ekran kartları hakkında DERİN ve ÖNEMLİ bilgiler

Sponsorlu Bağlantılar

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...
L-LumieRe

L-LumieRe

Üye
    Konu Sahibi
Ekran kartları hakkında DERİN ve ÖNEMLİ bilgiler
ekran kartı hakkında genel bilgileri ayrıntılı olarak araştırıp inceleyen arkadaşlar genel olarak bilir
ama bu konuda yazan herşey kullanıcıların % 97 sinin bilmediği bilgiler fakat erişilmesi zor degil
sadece kullanıcıların ilgilenip okumadıgı bilgiler
daha geniş bilgi vermek gerekirse

nvidianın modellerindeki GTX GTS ve GT modellerininin açıklaması
GTX üst seviye kartlar
GTS orta seviye
GT ise giriş seviyesi kartlardır

modellerdeki sayılar ise örnek verirsek GTX560 ve GTX570
modellerdeki ilk sayı yani 5 sayıları ekran kartının 5. nesil oldugunu gösterir ve enson üretilen nesildir
2. sayı yani 6 ve 7 sayıları ise GTX sınıfındaki seviyeleri gösterir 7 seviye 6 dan daha üst seviyedir

ATI radeon kartlarda ise örnek olarak HD6990 ve HD6950
kartlardaki ilk sayı yine nesil hakkında bilgi verir 6. nesil şuanki en son üretilen nesildir
2. sayı yani 9 sayısı ise o kartın seviyesi hakkında bilgi verir
3. sayı olan 9 ve 5 ise o kartın bulundugu seviye içindeki puanını göterir

ekran kartlarının modellerindeki 2. sayı yani
HD 6870 modelindeki 8 sayısı yada
GTX570 modelindeki 7 sayısı

kartlardaki 2. sayılar için seviye belirtirsek

9. seviye kartlar en üst seviye modellerdir çok iyi performansları vardır
7 ve 8. seviye kartlar ise yüksek seviyelidir
6 . seviye ise orta seviyeli modeller
5. seviye ise düşük seviye modellerdir

4 ve daha az olan ekran kartlarını önermiyoruz çünkü verilen paranın hakkını gerçek olarak veremezler
performans açısından çok düşük ekran kartlarıdır
oyun amaçlı kullanılmazlar internette gezinme türü bilgisayarlar için ucuz ve iş gören modellerdir

• Beğen
Tepkiler: Reşwan, sakaryam54500 ve " Tehlike "

futbol123

futbol123

Üye
güzel bilgi bilmiyordum valla bendeki kart gt540m ama oyun performansı yüksek

• Beğen
Tepkiler: L-LumieRe
L-LumieRe

L-LumieRe

Üye
    Konu Sahibi
güzel bilgi bilmiyordum valla bendeki kart gt540m ama oyun performansı yüksek

benim kartda HD4650 benimkininde performansı yüksek crysis cod 7 yüksek seviye açıyor
ama düşünki bundan 10 yıl sonra çıkan oyunları bizim kartlar zar zor açarken 8. ve 9. seviye kartlar canavar gibi açacak

tabi ozamanda yeni nesil olan HD 7000 serisi ve GTX 600 serileri çoktan çıkmış olacak

futbol123

futbol123

Üye
benim kartda HD4650 benimkininde performansı yüksek crysis cod 7 yüksek seviye açıyor
ama düşünki bundan 10 yıl sonra çıkan oyunları bizim kartlar zar zor açarken 8. ve 9. seviye kartlar canavar gibi açacak

tabi ozamanda yeni nesil olan HD 7000 serisi ve GTX 600 serileri çoktan çıkmış olacak
10 sene sonra yeni laptop alırım :D

• Beğen
Tepkiler: L-LumieRe

sakaryam54500

Üye

nvidia yeni kartı yanılmıyosam 95 dereceye kadar ısınıyor yani bide overclok +10 yıl sonra klima taktırız bilgisayarlara o derece ısınırlar 8 çekirdek işlemci 4 gb ekran kartı 20 gb ram felan biraz attım ama olabilir dime :D:D:D :D

L-LumieRe

L-LumieRe

Üye
    Konu Sahibi
nvidia yeni kartı yanılmıyosam 95 dereceye kadar ısınıyor yani bide overclok +10 yıl sonra klima taktırız bilgisayarlara o derece ısınırlar 8 çekirdek işlemci 4 gb ekran kartı 20 gb ram felan biraz attım ama olabilir dime :D:D:D :D
atmadın dogru aslında buldozerler cıkacak yakında 8 cekırdek hd6990 4gb ekran kartı 512 bit ram zaten sımdı 24 gb desteklı anakartlar var 64 bit sıstemde ıyıce yaygınlasır aklının almıcagı sıstemler cıkacak :)

şimdi baktımda 48 GB ram destekli anakart var :)

----------Eklendi @ 21:34:12 ---------- Yazıldı @ 21:28:21 ----------

ama buldozerın yanına ıntel durmaz tabıı
i9 felan cıkartır oda :D

sakaryam54500

Üye
klimalı olucak gibi duruyor :D bilgisayarda :D

L-LumieRe

L-LumieRe

Üye
    Konu Sahibi
valla artık buzdolabı şeklinde sogutma sistemi üretirler galiba
klima fazla büyük olur küçüğüde sogutmaz :)
10 yıl sonra görücez :)
ama performans için çok daha fazla güç gerekecektir
standart bir sistem 10 yıl sonra en az 1000 watt güç isterse şaşmam :)

CmptrCanavarı

CmptrCanavarı

Üye
Aslında mantıklı ama bi okadarda karışık hemde çok karışık benım kartımın seviyesini öğrenemedim ozaamn siz söyleyin Nvidia 9800gt Nasıl bir karttır

L-LumieRe

L-LumieRe

Üye
    Konu Sahibi
gtx gts ve gt seviye olarak 3. Sırada
kendı gurubu ıcınde ıncelersek
9. Nesıl 8. Sevıye yanı gercek anlamda gt serısının ıyı kartlarından bırı tabı sımdıkı teknojıden bakılırsa eskı ama hala ıyı... oyunlarda sorun cıkarmaz.. Ama sımdı bunun sıfırı yerıne abilerınden bırını almak daha mantıklı
ustelık 1 GB ve 256bit daha ne beklıyorsun bu karttan
eskıler olsaydı bırkac yıl once bu kart ucuyordu ama sımdı abilerı gts ve gtxler geldıkce eskıyor kotü duruma dusuyor

sakaryam54500

Üye
bit sadece onemli degil bellek hızı cekirdek hızıda önemli dır kartın zotac ise 10 numara kart ama gt440 ddr5 belek hızı 3200 9800 1800D: :D

turkıshpower66

turkıshpower66

Üye
utanıyorum :D bilgisayarı ilk aldıgımda içinde anakart üstünde ati 2100 vardi :P

lolaman

lolaman

Üye
siz gene iyisiniz ben hala celeronla idare ediyorum laptopların ekran kartı ve rami değişirmi celerondan bıktım değiştirecem bunun ekran kartını :D

L-LumieRe

L-LumieRe

Üye
    Konu Sahibi
siz gene iyisiniz ben hala celeronla idare ediyorum laptopların ekran kartı ve rami değişirmi celerondan bıktım değiştirecem bunun ekran kartını :D

HP Envy Beats
süper sen niye almıyosun
millete önermeyi biliyosun

sakaryam54500

Üye
ya siz ne diyonuz ben 1400 1gb ram 80 tl anakrtı ekran kartı olmayan güzel klavye güzel monitore verdim 1400 ben ne pc yapardım ah şimdiki aklım olacaktı arcelikten pcmi alınır :vur

L-LumieRe

L-LumieRe

Üye
    Konu Sahibi
arcelıkten degıl hıcbır zaman hazır pc alınmaz
tabı 2500 tl uzerı bazı hazır pcler canavar gıbı
onlara laf yok

OMG LOL!

OMG LOL!

Üye
oyun pcsi alcaksan alienwareden saşmamalısın... adamlar işin uzmanı

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...

Üst Alt