Ekran Kartım 6 GB , Pc'nin Gördüğü 2 GB

Sponsorlu Bağlantılar

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...
MyUnwanteD

MyUnwanteD

Üye
    Konu Sahibi
Ekran Kartım 6 GB , Pc'nin Gördüğü 2 GB
Merhabalar arkadaşlar, sizlere bir sorum olucaktı, aldığım ekran Kartı Sapphire HD 7970 Vapor-X 6 GB , kafama takılan soru ise şudur, ben dxdiag'tan baktığımda ekran kartı 1700 küsür gözüküyor, ama gpu-z ve ekran kartının ayarlar kısmından baktığımda, sorunsuz 6 Gb gözükmektedir, sizce bunun sebebi nedir? Bios güncel olmuyabilir o yüzden mi ? yoksa, windows orjinal değil o yüzden mi ?

Resimler bunlar, yardımcı olursanız sevinirim. Teşekkürler..

Dracule Mihawk

Dracule Mihawk

Üye
crossfire olarakmi kullaniyorsun ?

nalcam22

nalcam22

Üye
pcnin rami kaç gb

MyUnwanteD

MyUnwanteD

Üye
    Konu Sahibi
hayır tek 6 gb , hd7970 ekran kartım, asus formula v anakart, 32gb ram neden böyle birşey çıkıyor anlamadım

Dracule Mihawk

Dracule Mihawk

Üye
kardesim kusura bakmada :D hayvan dicem o nasil bi sistem daha yeni farkina variyorum.. hey Masallah napiyorsun NASA icin roket falanmi tasarliyorsun ? her neyse ben crossfire olarak kullanirken ekran kartlarindan birisi calismiyor bozuk zannediyordum.. oysaki sorun falan yok sadece bilgisayar yuk altindan cikinca ekran kartlarindan birinin gucunu tamamen kesiyor yani aygit devre disi kaliyor digerininde hizi cok dusuyor yani guc tasarrufu gibi birsey sanirim senin kartta cift islemcili yada dort bunlardan ikisini falan kapatmis olabilir yuk altinda deilken guc tasarrufu icin.. ama bellekle ilgili goruntu sikintisi olacagini dusunmuyorum.. neyse umarim benim sandigim gibidir.. sorun falan yoktur ins sen git milyarlar dok uzayimsi bir kasa topla 6 gb gormesin :)

MyUnwanteD

MyUnwanteD

Üye
    Konu Sahibi
kardesim kusura bakmada :D hayvan dicem o nasil bi sistem daha yeni farkina variyorum.. hey Masallah napiyorsun NASA icin roket falanmi tasarliyorsun ? her neyse ben crossfire olarak kullanirken ekran kartlarindan birisi calismiyor bozuk zannediyordum.. oysaki sorun falan yok sadece bilgisayar yuk altindan cikinca ekran kartlarindan birinin gucunu tamamen kesiyor yani aygit devre disi kaliyor digerininde hizi cok dusuyor yani guc tasarrufu gibi birsey sanirim senin kartta cift islemcili yada dort bunlardan ikisini falan kapatmis olabilir yuk altinda deilken guc tasarrufu icin.. ama bellekle ilgili goruntu sikintisi olacagini dusunmuyorum.. neyse umarim benim sandigim gibidir.. sorun falan yoktur ins sen git milyarlar dok uzayimsi bir kasa topla 6 gb gormesin :)
aynen o yüzden zaten kafama takıldı ya :D tek işlemcili ekran kartı bu, sapphire hd7970 vapor-x 6gb modeli sanırım yeni çıktı, oc'li çünkü, dxdiagda neden öyle gösterdiği kafama takıldı işte, diğerlerinde sıkıntı yok'ta orda öyle gösterince anlam veremedim.

- - - Eklendi - - -

şöyle birşey var resimde görüldüğü gibi paylaşılan bellek falan diyor, bi kısmı sanırım paylaşımda, bunu kapatmayı nasıl yapabiliriz ? veya yapılabiliyor mu ?

L-LumieRe

L-LumieRe

Üye
kapatılmaz. öyle kullanacaksın
dx11.1 çıktıgında düzelir.
test yap internetteki puanlarla örtüşüyorsa sorun yok. ki zaten öyledir.
sitem sağlam 32gb ram çok ama iyi etmişsin :oke:

MyUnwanteD

MyUnwanteD

Üye
    Konu Sahibi
kapatılmaz. öyle kullanacaksın
dx11.1 çıktıgında düzelir.
test yap internetteki puanlarla örtüşüyorsa sorun yok. ki zaten öyledir.
sitem sağlam 32gb ram çok ama iyi etmişsin :oke:

eyvallah, ram'i bilerek öyle aldım, 16 falan alsaydım 4*4 ileride yükseltmeye kalktığımda bunlar bi işe yaramıyacak, o yüzden anakartın desteklediği kadarını aldım oda 32 gb destekliyor zaten, fiyat da fazla fark yoktu o yüzden öyle almış bulundum. şu ekran kartı işi kafamı bulandırmasa hiç bir sorun yokta.

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...

Üst Alt