Ekran Kartı

Sponsorlu Bağlantılar

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...
J_JoKeR_R

J_JoKeR_R

Üye
    Konu Sahibi
Ekran Kartı
Arkadaşlar ekran kartı alacağım
önerenler oldu şu şekilde 1gb 126bit veya 512mb 256 bit hangisini önerirsiniz fiyatta söyleyebilirmisiniz
ve şu bit olayı nedir oyun için istiyorum bu arada bnm pc nin ekran kartı 64 mb mış (:ehe:ehe:ehe) eskiden gta sanandreası çalıştırıyordu çok rahat ama şimdi yüklenmyor pc 20 dk de açılıyor .

şimdiden çok teşekkürler

-Psygnosis-

-Psygnosis-

Üye
Bütçenize göre Donanım tavsiyesinde bulunabiliriz ve 1GB 256 Bit aşağısında ki Ekran kartları, günümüz oyunları için yeterli performans sağlamaz.

Ekran kartının Bit veriyolu genişliği ne kadar iyi ise Ekran kartının belleği ve çekirdek hızı ile beraber o kadar yüksek performans verir. Bu veriyolu veya bant genişliğini ele alıcak olursak, DDR2 bir Ekran kartının efektif çalışma frekansı, GDDR3 bellekli Ekran kartının efektif çalışma frekansın'dan daha yavaş çalışır ve 256 Bit GDDR5 bir Ekran kartında ki efektif frekans, DDR2 ve GDDR3 Ekran kartlarında ki efektif çalışma frekansının 4 katıdır. Örneğin 128 Bit Ekran kartında ki nesneler, objeler ve kaplamalar, 256 Bit GDDR5 4 kanallı belleğe nazaran daha yavaş çalışır ve geç işlenir. Yani ne kadar yüksek veriyolu, o kadar hızlı veri aktarımı demektir.

J_JoKeR_R

J_JoKeR_R

Üye
    Konu Sahibi
Anladım babam pc yi bi arkadaşına verdi dedğin gbi aradım o babamın arkadaşını 1 gb 256 bit lik ekran kartından bahsettim pek anladığını sanmıyorum ama :D nese

kalkan3434

Üye
Alacağın ekran kartı ne olursa olsun Ati Readon almanı öneririm kardeş

-Psygnosis-

-Psygnosis-

Üye
Alacağın ekran kartı ne olursa olsun Ati Readon almanı öneririm kardeş

Öncelikle bu yanlış bir yaklaşımdır. Ekran kartı markasına göre değil özelliklerine, işlevine ve testler sonucunda çıkan performansına göre değerlendirilip bu şekilde alınır. Hangi Ekran kartı oyunlar da, maksimum detaylar da daha fazla performans gösteriyor ise buna bakarak Ekran kartı alınır. Ayrıca ATI Radeon'dur, Readon değil. Burada bir yazım hatası olmuş :)

kalkan3434

Üye
Ewt bi mühendis kadar bilemem ama ATI Radeon gerçekten kaliteli :) Aynı özellikte iki arabayı düşünün birisi marka farkı gerçekten vardır. :)

-Psygnosis-

-Psygnosis-

Üye
Ewt bi mühendis kadar bilemem ama ATI Radeon gerçekten kaliteli :) Aynı özellikte iki arabayı düşünün birisi marka farkı gerçekten vardır. :)

Marka farkı derken Nvidia şu anda çağ atlamış durumdadır. Şu anda Dünya'nın en kaliteli ve hızlı bir Ekran kartına sahiptir. ( Nvidia GeForce GTX 590 ) Ayrıca ATI'de PhysX ve 3D Vision teknolojisi yoktur. Bu durumda tüm yapılan testler de Nvidia ailesi, ATI'yi geride bırakmıştır. :)

kalkan3434

Üye
Bu bilgiden haberim yoktu ya.. Siz işin piiri olmuşsunuz valla helal olsun :)

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...
Takipçi Satın Al

Üst Alt