Ekran Kartı alırken dikkat edilmesi gerekilen noktalar... içeri=>

Sponsorlu Bağlantılar

asedme

asedme

Üye
    Konu Sahibi
Ekran Kartı alırken dikkat edilmesi gerekilen noktalar... içeri=>
Ekran kartı birçok oyuncuların pc alırken baktıkları ilk parcadır. fakat hangi ekran kartı almalıyız?

Basit bir dilde anlatıcam. ekran kartı alırken ram miktarına bakmayın mesela ati readon hd4350 1 gb bir ekran kartı fakat 64 bit ve pasif sogutmalı gpu su güçsüz bir karttır. 3450 ve 9400 gt de öyledir. bu kartlar girişseviyesi kartlarıdır. giriş seviyesi kartları söyle anlarız bastan ikinci rakamı 2,3,4,5 olan kartlar giriş seviyesi kartlardır. ekran kartı alırken buna dikkat etmeliyiz ve ekran kartı alırken bakacagımız ilk sey soldan ikinci rakam yani 6 alacagımız kartın sondan ikinci rakamı mutlaka 6 olmalı 6 orta seviye kartlardır rahat bir oyun için şarttır. bu yüzden alacagınız en düşük kart ati HD 4670 olmalıdır. daha yüksek performans sunan kartlarsa bastan ikinci rakamı 7,8 olanlardır. ati readon HD 5770 HD5830 gibi sondan ikinci rakamı ise 9 olan kartlar üst seviye yani muhteşem kartlar cift gpuya sahip kartlardır. HD 5970 gibi...

bu sıralamaya göre ekran kartı alırken bastan ikinci rakamı en az 6 olmalı ve alacagınız kart en düşük HD 4670 olsun. bütceli fakat dx11 istiyorsanız HD5670 idealdir. dx10 ama performanslı üst seviye bir kart olmasını istiyorsanız HD 4850 , HD 3850 gibi kartlar idealdir.

Nvidia kart kullanmadıgım için tavsiye etmiyorum...

Yeni oyuncular ekran kartı alırken bunları göz önünde bulundurun sonra cok pişman olacagınız harcamalar yapabilirsiniz

• Beğen
Tepkiler: 61semih, aykan59, -efşan ve 1 kişi daha

emodog35

Üye
bilgileriniz için teşekkür ederim

63 mustafa

63 mustafa

Üye
Bilgi için tsk

4death

Üye
Nvidia da ise ; ilk rakam görüntü kalitesi, sonraki rakamlar ise görüntü performansını belirtiyodu yanlış hatırlamıyosam.. gt 9400 mesela çok iyi görüntüsü vardır ama performansı düşüktür hiç tavsiye etmiyorum. yerine 8900 vb gibi kullanın ( bunu da ekle istersen başlığa )

KaTLeDeN67

KaTLeDeN67

Üye
nvidiayı da yazsaydın keşke

huaweı

Üye
bn bir ekran kartı almk istiyorum anakartın kullanma kılavuzunda ekran kartları zor bulunuyor bn onun yerine pcı slotlu biir ekran kartı alsam olur mu anakartım asrock 775i945gz bn buna 1 gb 128 bit lik bir ekran kartı almak istiyorum ram su anda 512 mb 533 mhz ddr2 ama 2 gb ddr2 533 mhz yapacm işlemci intel p4 buna uyar mı o ekran kartı MSI Ati R4650-MD1G ekran karı bu 100 tl

casannova

casannova

Üye
önemli olan mb sidir

omris

Üye
ben ati hd 5750 ekran kartını almayı düşünüyorum sistemime uyarmı işletim sistemi intel coleron 1.60ghz 512mb ram ekran kartı 128mb intel gma 950 anakart INTEL 940 GME uyarmı

-efşan

-efşan

Üye
bilgiler güzel dostum saol

mustafa286

mustafa286

Üye
saolun hocam güzel paylaşımlara yer veriliyor..

Amaru Shady

Amaru Shady

Üye
:tşk:

Doganay1965

Üye
benim ana kartım Gigabayte GA-P43T-ES3G

uzenrinde 256 lık nvdanın ekran kartı vardı yanı yenı almak istyrum ama nasıl seçim yapacağımı bilmiyorum: Bu anakarta uygun bana 512 lık ve 1 Gb lık ekran kartları tavsıye edermsnız ?

black months

black months

Üye
Kardeşim benimki ati hd 6230 sence bu nasıl

gonuldostu82

gonuldostu82

Üye
hımm valla çok güzel bir paylaşım yapmışsın emeğine sağlık şimdi kendim için iş işten geçti ama bi arkadaşıma beraber pc almayı düşünüyordum buna dikkat ederim ...

hunter9292

hunter9292

Üye
Teşekkürler

Üst Alt