Ekran Kartı alacağım önerileriniz ?

Sponsorlu Bağlantılar

Silinen Üye 1858988

Silinen Üye 1858988

Kapalı Hesap
    Konu Sahibi
Ekran Kartı alacağım önerileriniz ?
Arkadaşlar öncelikle merhaba ekran kartı almayı düşünüyorum önerileriniz neler ?
-NVİDİA dışında bişey düşünmüyorum amd çok canımı sıktı
-Maximum 200 tl bütçem var
-Ve çok çok oyun oynuyorum en azından GTA 4 de 1366x768 de diğer ayarlar low da kasmasın.

CeRRaNo JoZAeF

CeRRaNo JoZAeF

Üye
AMD de canını sıkan ne? Yada bilgisayarın işlemcisi ne?

Silinen Üye 1858988

Silinen Üye 1858988

Kapalı Hesap
    Konu Sahibi
intel core i3 3.20 Ghz ve 2GB ram (4GB ram de alacağım) , AMD bilgisayarımda kullanıyorum 1 GB ama hiç bir işime yaramıyor sadece ekranı gösteriyor oyun performansı berbat bu karttan dolayı amdden soğudum

CeRRaNo JoZAeF

CeRRaNo JoZAeF

Üye
intel core i3 3.20 Ghz ve 2GB ram (4GB ram de alacağım) , AMD bilgisayarımda kullanıyorum 1 GB ama hiç bir işime yaramıyor sadece ekranı gösteriyor oyun performansı berbat bu karttan dolayı amdden soğudum

Bilgisayarında AMD Ekran kartına ait bir program var, optimizasyon yapmadıysan bundan dolayı oyun performansında sıkıntı yaşayabilirsin. Çünkü intel i serisi işlemciler oyun ve grafik işlemleri haricinde(performansa girmezse pc) kendi üstünde bulunan görüntü işlemcisini kullanır. Bazen otomatik geçmeyebilir harici ekran kartına.

BLasTeaR

BLasTeaR

Üye
Arkadaşlar öncelikle merhaba ekran kartı almayı düşünüyorum önerileriniz neler ?
-NVİDİA dışında bişey düşünmüyorum amd çok canımı sıktı
-Maximum 200 tl bütçem var
-Ve çok çok oyun oynuyorum en azından GTA 4 de 1366x768 de diğer ayarlar low da kasmasın.

Hem oyun üzerine istiyorsun hemde AMD'yi dışlıyorsun.
Sen iyisi gel al ;)

Silinen Üye 1145465

Silinen Üye 1145465

Kapalı Hesap
Hacım öncelikle GTA IV performans sıkıntısı olan bir oyun zaten,diğer bileşenlere baktım fena sayılmaz ram yükseltilmeli en az 4gb.Monitör anladığım kadarıyla 18.5 inch 1366x768 çözünürlükte.
Giriş seviyesi olarak şu kartları önerebilirim 720p de 1,2 yıl götürür seni fakat ayarları düşürmen gerekecektir bunlar sıfır kartlar eğer ikinci el uygunsa ve psu yüksekse orta seviye kartlarda söyleyebilirim

Bu arada AMD fiyat performans olarak her zaman daha üstündür,ekran kartının oyunda vereceği performansın bellekle uzaktan yakından alakası yoktur bellek sadece textureları depolar ve çözünürlük yükseldikçe texturlar artacağı için daha fazla belleğe ihtiyaç duyacaktır 720p monitör için 512-1 gb ekran kartları ihtiyacını fazlasıyla karşılar,performansı belirleyen etken kartın üstündeki gpu-bellek tipi-bellek ve gpu saati hızlarıdır son zamanlarda bit olayıda arttı aslında kartın biti öyle ahım şahım bi etki etmiyor o üstündeki bileşenlerin birbiriyle iletişim kurduğu yani haberleştiği yol genişliğidir,kart zaten güçsüzde yani o yolu kullanamayacaksa hd3450 1000 bit olsada gidecek veri 7,5gb/s dir yani bit o kadar önemli değil zaten artık low profile kartlar dışında piyasadaki tüm giriş seviyesi kartlar 128bit kullanıyor gddr3 belleklerin saat hızları için bu yol yeterince geniştir diyeceğim o ki basit bir tabirle model numarası örnegin r7 250 - r7 240 bu kartlardan 250 olan daha iyi gpuya sahiptir lafı fazla uzatmadan bitiriyorum.

Son düzenleme:
  • Beğen
Tepkiler: NiTr[O]gEn ve Enpatsu Shakugan

Üst Alt