Ekran karaması :/

Sponsorlu Bağlantılar

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...
gs_dogan

gs_dogan

Üye
    Konu Sahibi
Ekran karaması :/
son bi kaç gündür pc de ilginç bi sorun war nedense, sorun ekran kendi kendi 1, 2 saniye içinde kararıp geliyor. ilk başta monitörden kaynaklandığını düşündüm hızlı bi şekilde ekranı salladım ekran kararmadı, kasayı salladığımda ise ekran kararıp geri geldi, her dokunduğum da kasaya kararıp geliyor, bu sorun neden kaynaklanıyo olabilr , ekran kartından mı yoksa başka bişey den mi

-Psygnosis-

-Psygnosis-

Üye
Ekran kararması veya mavileşmesi Donanımlarla alakalı bir durumdur. Onun için kasayı neden salladığınızı anlayamadım? Kasanın içindeki Donanımlar hassastır, sallanmaması ve darbe görmemesi gerekir. Ayrıca HDD vb donanımlar, mekanik parçalar bulundurur. Kasayı sallamanız demek, bu gibi Donanımların bozulması demektir.

Monitordeki rengin değişmesi genellikle Ram'lere bağlıdır. Onun için kasanızı açın ve Ram'leri slotlarından çıkarın. Gerekirse Ramle'rin yerlerini değiştirin. Ekran kararması ve mavi ekran, Ram'lerden veya Ekran kartından kaynaklandığı için, Ekran kartı kablolarını da kontrol edin. Kablosu çıkan herhangi bir Donanım var mı, kontrol edin. Ayrıca Monitor'den Ekran kartına giren Mavi veya Gri renkteki VGA girişini kontrol edin. VGA kablosu genellikle döndürmeli, vidalı olur.

gs_dogan

gs_dogan

Üye
    Konu Sahibi
SAlladım derken hızlı biş şekilde sallamadım tabiki de sadece yavaşca ileri geri doğru hareket ettirdim, problemde kasayı hafifçe itmemden dolayı farkettim zaten ;)
bilgilendirme için teşekkürler sorunu hallettim ;)

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...
Takipçi Satın Al

Üst Alt