Ekmekteki tuza dikkat

Sponsorlu Bağlantılar

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...

Burak

Üye
    Konu Sahibi
Ekmekteki tuza dikkat
ANTALYA - Vahide Yanık - Ekmekteki tuz oranının hipertansiyon ve diyabetli hastalar için risk oluşturduğunu belirten Endokrinoloji ve Metabolizma Uzmanı Prof. Dr. İlha Satman, ekmekteki tuz oranının düşürülmesi gerektiğini söyledi.
Türkiye Endokrinoloji ve Metabolizma Derneği Başkan Yardımcısı İstanbul Üniversitesi Tıp Fakültesi Endokrinoloji ve Metabolizma Bilim Dalı öğretim üyesi Prof. Dr. İlhan Satman, AA muhabirine yaptığı açıklamada, diyabet ve hipertansiyonlu hastalar için fazla tuz tüketiminin risk oluşturduğunu belirtti.
Diyabetle hipertansiyonun ilişkili olduğunu söyleyen Prof. Dr. Satman, ''Tuz, hipertansiyon gelişimiyle son derece ilişkili. Günde 6 gram tuz tüketimi vücudun ihtiyacını karşılıyor. Türk toplumu olarak yemekte çok tuz kullanıyoruz. Yemekleri az tuzla pişirmek lazım, bununla hipertansiyonu önleyebilirsiniz'' diye konuştu.
Türk toplumunun ekmeği çok tükettiğini ve ekmekte tuz oranının yüksek olduğunu kaydeden İlhan Satman, şunları söyledi:
''Bir çok gıdada zaten doğal olarak tuz bulunuyor. Biz tuzsuz yesek de bundan sağlımız zarar görmez. Dernek olarak bu konuda bir çalışmamaz vardı. Bunu Sağlık Bakanlığı ve Türk Tabipleri Birliği'ne de gönderdik. Ekmeğin tuz oranı konusunda bir çalışma yapılmalı.
Günlük 6 gram tuz tüketimi ideal. Damak zevki açısından günlük 16-17 gram tuz tüketiyorsak onu birden 6 grama çekmek zor olabilir ama 10 grama çekmenin hiçbir sakıncası yok. Toplumu az tuzlu yemeğe yavaş yavaş alıştırmak lazım.''



AA
 


Dafny

Dafny

Üye
salataya bile tuz atmam o derece
 

Burak

Üye
    Konu Sahibi
tuzu severim :)
 
Dafny

Dafny

Üye
guatr olup cıkıcam :ehe
 
Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...

Benzer Konular



Üst Alt