eğitim hayatıma yardımcı olur musunuz ?

Sponsorlu Bağlantılar

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...

astenov

Üye
    Konu Sahibi
eğitim hayatıma yardımcı olur musunuz ?
arkadaşlar lütfen yardım androidin apple karşısında tercih nedenlerini sorsam bana neler yazabilirisiniz haftaya salı bu konuyla ilgili üniversitede sunum yapacağım bilgi toplamam lazım lütfen ama lütfen ufacık da olsa bir şeyler yazın okuldaki geleceğim için yardım edin bilgi toplamam gerekiyorr

mstf_l

mstf_l

Üye
Kullanıcıların iOS gibi kısıtllamacı bir işletim sistemini istememesi olabilir mesela.

ofbjk

Üye
android daha ucuz ve çeşitli markalar tarafından kullanılabiliyor ama iosu sadece apple kullanıyor ve herkese göre değil

HaqperesT

HaqperesT

Üye
forumlarda yuzeysel bilgi toplayacagına kullanıcılarla tanısıp onları degisik yonleri ile incele.

TheCower

TheCower

Üye
Mesela benim arkadaşımda telefon var itunes den başka hiçbir şeyle veri aktarımı yapamıyor film bile atamıyor bıktı telefonundan androide geçecek ona dedim ios kapalı kutu at gitsin diye :)

ibrahimhd

ibrahimhd

Üye
Kullanıcıların çoğunun ios'un flash player desteklemediği için dandikroid'e yöneldiklerini görebilirsiniz.

Ama tabiki iosta bunun çözümü için tonla uygulama var orasıda ayrı bir konu.

Bence en büyük neden fiyat apple ürünlerinin pahalı olması o kadarda olsun kalite her zaman pahalıdır.

distakjo

distakjo

Üye
kardeşim, ios sadece tek bir firma tarafından kullanılıyor. Ama android google ın her firmaya pazarlayabildiği önü çok açık bir işletim sistemidir. Kaldı ki fazla değil 3 yıl sonra andoridin iosu geçebileceği öngörüsündeyim. Androidin arkasında sadece google değil bütün dünya elektronik devleri var.

devilspath

devilspath

Üye
Kullanıcıların çoğunun ios'un flash player desteklemediği için dandikroid'e yöneldiklerini görebilirsiniz.

Ama tabiki iosta bunun çözümü için tonla uygulama var orasıda ayrı bir konu.

Bence en büyük neden fiyat apple ürünlerinin pahalı olması o kadarda olsun kalite her zaman pahalıdır.

"kalite her zaman pahalidir" cumlesi ios kullanicilarinin verdikleri paranin sacmaligini gizlemek icin kullandiklari bir cumledir..
pahali olan herzaman kaliteli degildir
iphone sadece goruntuden ibarettir. oyle ki iphone firmasi donanim bilgilerini aciklamiyor. mesela arastiranlar iphone4'te sadece 256 mb ram oldugunu bilir. halbuki en dandik android telefonda bile 768 mb ram var.. islemci hizina falan hic girmiyorum zaten..
ayrica android yakinda ios'u gececek degil.. gecti bile.. pastada iostan daha buyuk dilime sahip..
ayrica iphone'un "htc amerikada telefon satmasin" ve "samsung galaxy serisi telefonlarini amerikada satmasin" diye dava actigi carsaf carsaf dunya basininda yazildi..
peki bunu neden yapti?
cunku artik butun dunya apple'in ne mal oldugunu ogrendi ve daha iyi kaliteye daha uygun fiyatla sahip olabilecegini anladi..
tek yikilmaz kalesi amerika kaldi ama sizin dandikdroid dediginiz yazilip ios'u kalitesiyle bitirmek uzere...
ayrica diger arkadasin dedigi gibi androidin arkasinda dunya devi markalar mevcut.. bu firmalar neden destekliyor androidi?
demek ki apple fanlarinin goremedigi birsey gormusler..
apple kullananlara sorun neden iphone aldin diye?
yuzde 45i herkes kullaniyo der, yuzde 45i goruntusu guzel der, geriye kalan yuzde 10da apple fanıdır zaten...
bu sebeplerden dolayi bi dunya para vermek bence enayiliktir.. bunu da "kalite pahalidir" gibi cumlelerle kılıflandirir insanlar..
ben iphone da kullandim android de kullanmaktayim..
ios kullanici hapsidir, android ise ozgurluk.
ayrica ios'ta olup android'de olmayan birsey yok.. ama androidde olup iosta olmayan cok sey sayabilirim size..
pahaliysa kalitelidir mantigi emperyalist bir yaklasimdir bu tuzaga dusmeyin kaliteye sadece hak ettigi degeri odeyin..
biraz uzun oldu kusura bakmayin :)

ultrayer6

ultrayer6

Üye

devilspath kardeş sen hangi dünyada yaşıyorsun, ütopyada falan mı yaşıyorsun? iphone bütün ülkelerde kalesi yıkılmış sadece amerikada kalmış falan filan. adam rüya görüyor geliyor burada anlatıyor. apple dünyanın en büyük firması, 600 milyar dolar değerinde ki çoğu ülkenin toplam değerinden bile fazla.

---------- Eklendi @ 13:57:58 ---------- Yazıldı @ 13:55:18 ----------

""iphone sadece goruntuden ibarettir. oyle ki iphone firmasi donanim bilgilerini aciklamiyor. mesela arastiranlar iphone4'te sadece 256 mb ram oldugunu bilir. halbuki en dandik android telefonda bile 768 mb ram var.. ""

şimdi salladığın belli oldu işte. apple nereye donanım bilgilerini açıklamıyor? işlemcisinden ramine hepsini açıklıyor. ayrıca iphone 4'te 256 mb ram değil 512 mb ram var.
ayrıca en dandik android telefonlarda 768 mb ram değil 256 mb ram var. android telefonların ram ortalaması da 512 mb zaten.

son olarak, ne windows phone, ne de ios android kadar hayvani ram miktarı istemez. buna rağmen android'den hızlılar.

Ns_Lion

Ns_Lion

Üye
1. Para Android de var
2. Kısıtlama ve dayatmacı bi sistem değil
3. Herkes tarafından bilinen popüler ve kaliteli uygulamalar yazılıyor ve yazılmaya devam ediyor
4. Amerika da askeri sisteme bile bulaştı artık askerlerde kullanıyor
5. Dünyada büyümeye devam ediyor ilerde çok daha fazla büyüme gösterecektir
6. Sistemleri başlıbaşına akıl küpü diyebilirim

bunlar kesinlikle açıklıyor...

devilspath

devilspath

Üye

devilspath kardeş sen hangi dünyada yaşıyorsun, ütopyada falan mı yaşıyorsun? iphone bütün ülkelerde kalesi yıkılmış sadece amerikada kalmış falan filan. adam rüya görüyor geliyor burada anlatıyor. apple dünyanın en büyük firması, 600 milyar dolar değerinde ki çoğu ülkenin toplam değerinden bile fazla.

---------- Eklendi @ 13:57:58 ---------- Yazıldı @ 13:55:18 ----------

""iphone sadece goruntuden ibarettir. oyle ki iphone firmasi donanim bilgilerini aciklamiyor. mesela arastiranlar iphone4'te sadece 256 mb ram oldugunu bilir. halbuki en dandik android telefonda bile 768 mb ram var.. ""

şimdi salladığın belli oldu işte. apple nereye donanım bilgilerini açıklamıyor? işlemcisinden ramine hepsini açıklıyor. ayrıca iphone 4'te 256 mb ram değil 512 mb ram var.
ayrıca en dandik android telefonlarda 768 mb ram değil 256 mb ram var. android telefonların ram ortalaması da 512 mb zaten.

son olarak, ne windows phone, ne de ios android kadar hayvani ram miktarı istemez. buna rağmen android'den hızlılar.

bence sen biraz arastirma yap ezbere konusma.. apple'in samsung ve htc'ye actigi davalarla calkalaniyor teknoloji dunyasi..
bu arada evet 256 mb ram olan android telefon da var ama coook eski modeller..
saygilar...

devilspath

devilspath

Üye
ultrayer6 kardes.. " şimdi salladığın belli oldu işte. apple nereye
donanım bilgilerini açıklamıyor? işlemcisinden
ramine hepsini açıklıyor." demistin.. bak bu asagidaki bilgileri apple firmasinin resmi sitesinden kopyaliyorum.. ram yada islemci gibi donanimsal bilgiler gorursen haber ver.. ben sahsen gormedim de...

Capacity
8GB flash drive

Size and Weight
Cellular and Wireless GSM model: UMTS/HSDPA/HSUPA (850, 900,
1900, 2100 MHz);
GSM/EDGE (850, 900, 1800, 1900 MHz)
CDMA model: CDMA EV-DO Rev. A (800, 1900
MHz)
802.11b/g/n Wi-Fi (802.11n 2.4GHz only)
Bluetooth 2.1 + EDR wireless technology
Location Assisted GPS
Digital compass
Wi-Fi

Cellular
Display Retina display
3.5-inch (diagonal) widescreen Multi-Touch
display
800:1 contrast ratio (typical)
500 cd/m2 max brightness (typical)
Fingerprint-resistant oleophobic coating on front
and back
Support for display of multiple languages and
characters simultaneously
Camera, Photos, and Video Video recording, HD (720p) up to 30 frames per
second with audio
5-megapixel iSight camera
VGA-quality photos and video at up to 30 frames
per second with
the front camera
Tap to focus video or still images
LED flash
Photo and video geotagging

External Buttons and
Connectors
Power and Battery Built-in rechargeable lithium-ion battery
Charging via USB to computer system or power
adapter
Talk time: Up to 7 hours on 3G, up to 14 hours on
2G (GSM)
Standby time: Up to 300 hours
Internet use: Up to 6 hours on 3G, up to 10 hours
on Wi-Fi
Video playback: Up to 10 hours
Audio playback: Up to 40 hours
Audio Playback Frequency response: 20Hz to 20,000Hz
Audio formats supported: AAC (8 to 320 Kbps),
Protected AAC (from iTunes Store), HE-AAC, MP3
(8 to 320 Kbps), MP3 VBR, Audible (formats 2, 3,
4, Audible Enhanced Audio, AAX, and AAX+),
Apple Lossless, AIFF, and WAV
User-configurable maximum volume limit
TV and Video Video out support at up to 720p with Apple
Digital AV Adapter or Apple VGA Adapter; 576p
and 480p with Apple Component AV Cable; 576i
and 480i with Apple Composite AV Cable (cables
sold separately)
Video formats supported: H.264 video up to
720p, 30 frames per second, Main Profile Level
3.1 with AAC-LC audio up to 160 Kbps, 48kHz,
stereo audio in .m4v, .mp4, and .mov file
formats; MPEG-4 video up to 2.5 Mbps, 640 by
480 pixels, 30 frames per second, Simple Profile
with AAC-LC audio up to 160 Kbps per channel,
48kHz, stereo audio in .m4v, .mp4, and .mov file
formats; Motion JPEG (M-JPEG) up to 35 Mbps,
1280 by 720 pixels, 30 frames per second, audio
in ulaw, PCM stereo audio in .avi file format
Headphones Apple Earphones with Remote and Mic
Frequency response: 20Hz to 20,000Hz
Impedance: 32 ohms
Rating for Hearing Aids iPhone 4 (GSM model)
3G network - 850/1900 MHz: M4, T4
2G network - 850 MHz: M3, T3
2G network - 1900 MHz: M3, T3
iPhone 4 (CDMA model)
M4, T4
Mail Attachment Support Viewable Document Types
.jpg, .tiff, .gif (images); .doc and .docx (Microsoft
Word); .htm and .html (web pages); .
(Keynote); .numbers (Numbers); .pages
(Pages); .pdf (Preview and Adobe Acrobat); .ppt
and .pptx (Microsoft PowerPoint); .txt (text); .rtf
(rich text format); .vcf (contact information); .xls
and .xlsx (Microsoft Excel)

Sensors Three-axis gyro
Accelerometer
Proximity sensor
Ambient light sensor

System Requirements Apple ID (required for some features)
Internet access
Syncing with iTunes on a Mac or PC requires:
Mac: OS X v10.5.8 or later
PC: Windows 7; Windows Vista; or Windows XP
Home or Professional with Service Pack 3 or later
iTunes 10.5 or later (free download from
)

Environmental Requirements Operating temperature: 32° to 95° F (0° to 35°
C)
Nonoperating temperature: -4° to 113° F (-20°
to 45° C)
Relative humidity: 5% to 95% noncondensing
Maximum operating altitude: 10,000 feet (3000
m)

Languages Language Support
English (U.S.), English (UK), Chinese (Simplified),
Chinese (Traditional), French, German, Italian,
Japanese, Korean, Spanish, Arabic,
Catalan, Croatian, Czech, Danish, Dutch, Finnish,
Greek, Hebrew, Hungarian, Indonesian, Malay,
Norwegian, Polish, Portuguese, Portuguese
(Brazil), Romanian, Russian, Slovak, Swedish, Thai,
Turkish, Ukrainian, Vietnamese
Keyboard Support
English (U.S.), English (UK), Chinese - Simplified
(Handwriting, Pinyin, Wubihua), Chinese -
Traditional (Handwriting, Pinyin, Zhuyin,
Cangjie, Wubihua), French, French (Canadian),
French (Switzerland), German (Germany),
German (Switzerland), Italian, Japanese (Romaji,
Kana), Korean, Spanish, Arabic, Bulgarian,
Catalan, Cherokee, Croatian, Czech, Danish,
Dutch, Emoji, Estonian, Finnish, Flemish, Greek,
Hawaiian, Hebrew, Hindi, Hungarian, Icelandic,
Indonesian, Latvian, Lithuanian, Macedonian,
Malay, Norwegian, Polish, Portuguese,
Portuguese (Brazil), Romanian, Russian, Serbian
(Cyrillic/Latin), Slovak, Swedish, Thai, Tibetan,
Dictionary Support
English (U.S.), English (UK), Chinese (Simplified),
Chinese (Traditional), French, French (Canadian),
French (Switzerland), German, Italian, Japanese
(Romaji, Kana), Korean, Spanish, Arabic, Catalan,
Cherokee, Croatian, Czech, Danish, Dutch,
Estonian, Finnish, Flemish, Greek, Hawaiian,
Hebrew, Hindi, Hungarian, Indonesian, Latvian,
Lithuanian, Malay, Norwegian, Polish,
Portuguese, Portuguese (Brazil),
Romanian, Russian, Slovak, Swedish, Thai,

In the Box iPhone 4
Apple Earphones with Remote and Mic
Dock Connector to USB Cable
USB Power Adapter
Documentation

telefondan kopyaladigim icin karisik oldu asagidaki linkten de bakabilirsin.. biz arastirmadan atip tutmayiz...

---------- Eklendi @ 21:40:22 ---------- Yazıldı @ 21:31:20 ----------

bu arada ram bilgisini dogru hatirlamisim iphone4'te 256 mb ram var.. 2 adet 128 mblik ram takilmis. asagiya steve jobs'un iphone4 ilk ciktiginda tanitiminda anlattiklarini kopyaliyorum..
kaynak hurriyet gazetesi
istersen linkten de bakabilirsin. baska sozum yok zaten sana apple fanı arkadasim.. saygilar...

Donanımsal özellikleri
Apple A4 yongasını içerisinde barındıran iPhone
4, iki adet 128MB DDR SDRAM hafızasını da
kullanıyor. Bataryayı daha az kullanan yeni
iPhone, uygulamaları da daha hızlı bir şekilde
çalıştırabiliyor.

TheSoftware

TheSoftware

Üye
512 mb ram var suanda kullanıyorum ve androidden geçiş yaptım android benden uzak olsun ucuz ama 1 yıl kullandım birçok kez verilerim silindi iPhone um verilerimi tam korumaya aldı apple zaten kalitenin adı istemeyen kullanmasın.

ibrahimhd

ibrahimhd

Üye
512 mb ram var suanda kullanıyorum ve androidden geçiş yaptım android benden uzak olsun ucuz ama 1 yıl kullandım birçok kez verilerim silindi iPhone um verilerimi tam korumaya aldı apple zaten kalitenin adı istemeyen kullanmasın.

Sen doğru yolu bulmuşsun arkadaşım birde şu dandikroidciler anlasa bunu ama anlamazlar şuan kullandıkları proların tamamı şaibeli hiçbir güvenlik yok kimin eli kimin cebinde belli değil.
Android içinde her tür pisliği bulabilirsin hacker'ından tut dolandırıcısına kadar.
Dünyada bir ilk yapılır ise ilk önce ios'a yapılır sonra diğerlerine dağılır aen ilklerden ol onlar senin ve bizim peşimizden gelsin kendilerinide flash'tı gôrev yöneticisiydi şuydu buydu diye avutsunlar ellerinden ancak bu kadar gelir.

Apple cihaz bilgilerini açıklamıyor diyen aksini kendine anlatmaya çalışıldığı halde anlamayan cahil arkadaş internette tonla site var azıcık parmakkarını kıpırdatta öğren zorluk çekersen bana pm at ben sana öğretirim sıkıntı yok relax ol.

HaqperesT

HaqperesT

Üye
iphonecular coşmuş maşşallah duyan yapay zekalı telleri var sanacak

devilspath

devilspath

Üye
Sen doğru yolu bulmuşsun arkadaşım birde şu dandikroidciler anlasa bunu ama anlamazlar şuan kullandıkları proların tamamı şaibeli hiçbir güvenlik yok kimin eli kimin cebinde belli değil.
Android içinde her tür pisliği bulabilirsin hacker'ından tut dolandırıcısına kadar.
Dünyada bir ilk yapılır ise ilk önce ios'a yapılır sonra diğerlerine dağılır aen ilklerden ol onlar senin ve bizim peşimizden gelsin kendilerinide flash'tı gôrev yöneticisiydi şuydu buydu diye avutsunlar ellerinden ancak bu kadar gelir.

Apple cihaz bilgilerini açıklamıyor diyen aksini kendine anlatmaya çalışıldığı halde anlamayan cahil arkadaş internette tonla site var azıcık parmakkarını kıpırdatta öğren zorluk çekersen bana pm at ben sana öğretirim sıkıntı yok relax ol.

tonla sitede var dogru ama neden kendi sitesinde yok?
ayrica steve jobs 2 adet 128 mb ram koyduk demesine ragmen neden "benimkinde 512 mb ram var" diye iddia ediyorsunuz ki? ozel yapim mi sizinki? :D
zaten farkettiysen ben bu donanim bilgilerini parmaklarimi kimildatip farkli siteden paylastim hatta linkini de verdim.. ama siz cenenizi fazla kipirdatmaktan goremediniz galiba...

apple iphone'un tek artisi var o da interneti hizli.. explorer programinin yazilim kodlamasi gercekten cok iyi.. ama baska bi numarasi yok.. işiniz sadece internetle ise alinabilir.. fakat benim sadece internetle işim olsa o kadar para verip iphone alacagima o paraya hem bi tane netbook hem de guzel bi telefon alirim :)
"birsey pahaliysa kalitelidir" zihniyetinden kurtulun diye soyluyorum bunlari. kapitalist ve emperyalist dusuncelerden kurtulun, tuzaklarina dusmeyin..
ayrica bizim turk insaninin da gosteriş meraklisi oldugu bilinen bir gercek.. o yuzden cok birsey demiyorum size.. sadece allah akil fikir versin diyim ne diyim :)
saygilarimla...

TheSoftware

TheSoftware

Üye
ayrica steve jobs 2 adet 128 mb ram koyduk demesine ragmen neden "benimkinde 512 mb ram var" diye iddia ediyorsunuz ki? ozel yapim mi sizinki? :D
zaten farkettiysen ben bu donanim bilgilerini parmaklarimi kimildatip farkli siteden paylastim hatta linkini de verdim.. ama siz cenenizi fazla kipirdatmaktan goremediniz galiba...

apple iphone'un tek artisi var o da interneti hizli.. explorer programinin yazilim kodlamasi gercekten cok iyi.. ama baska bi numarasi yok.. işiniz sadece internetle ise alinabilir.. fakat benim sadece internetle işim olsa o kadar para verip iphone alacagima o paraya hem bi tane netbook hem de guzel bi telefon alirim :)
"birsey pahaliysa kalitelidir" zihniyetinden kurtulun diye soyluyorum bunlari. kapitalist ve emperyalist dusuncelerden kurtulun, tuzaklarina dusmeyin..
ayrica bizim turk insaninin da gosteriş meraklisi oldugu bilinen bir gercek.. o yuzden cok birsey demiyorum size.. sadece allah akil fikir versin diyim ne diyim :)
saygilarimla...

Ben özel bilgilerimi androide emanet etmem :) kendim android için yazılımda hazırladım adamlar direkt kontrol etmeden Google Playde yayınlıyor kayıt için 25 USD ver istersen virüs yayınla ama Applea servetini versen uygulamayı test etmeden yayınlamaz :) cihazdaki bütün veriler silindi diyorum sen hala ram dıyorsun hayır ister 256 ister 128 isterse 1 gb olsun olay o değil işletim sistemi ve veri güvenliği.

ibrahimhd

ibrahimhd

Üye

saygilarimla...

Herkesin aklı kendine yeter sen insanlara akıl isteyeceğine kendine akıl iste.
Buda senin sesini keser.

GENERAL
2G NetworkGSM 850 / 900 / 1800 / 1900
3G NetworkHSDPA 850 / 900 / 1900 / 2100
Announced2010, June
StatusAvailable. Released 2010, June
BODY
Dimensions115.2 x 58.6 x 9.3 mm
Weight137 g
DISPLAY
TypeLED-backlit IPS TFT, capacitive touchscreen, 16M colors
Size640 x 960 pixels, 3.5 inches (~330 ppi pixel density)
MultitouchYes
ProtectionCorning Gorilla Glass, oleophobic coating
SOUND
Alert typesVibration, propriety ringtones
LoudspeakerYes
3.5mm jackYes, check quality
MEMORY
Card slotNo
Internal8/16/32 GB storage, 512 MB RAM
DATA
GPRSClass 10 (4+1/3+2 slots), 32 - 48 kbps
EDGEClass 10, 236.8 kbps
SpeedHSDPA, 7.2 Mbps; HSUPA, 5.76 Mbps
WLANWi-Fi 802.11 b/g/n, Wi-Fi hotspot
BluetoothYes, v2.1 with A2DP
USBYes, v2.0
CAMERA
Primary5 MP, 2592 x 1944 pixels, autofocus, LED flash, check quality
FeaturesTouch focus, geo-tagging, HDR
VideoYes, 720p@30fps, LED video light, geo-tagging, check quality
SecondaryYes, VGA, 480p@30fps, videocalling over Wi-Fi only
FEATURES
OSiPhone OS 4, upgradable to iOS 5.1
ChipsetApple A4
CPU1 GHz Cortex-A8
GPUPowerVR SGX535
SensorsAccelerometer, gyro, proximity, compass
MessagingiMessage, SMS (threaded view), MMS, Email, Push Email
BrowserHTML (Safari)
RadioNo
GPSYes, with A-GPS support
JavaNo
ColorsBlack, White
- MicroSIM card support only
- Scratch-resistant glass back panel
- Active noise cancellation with dedicated mic
- TV-out
- iCloud cloud service
- Twitter integration
- Google Maps
- Audio/video player and editor
- Image editor
- Voice command/dial
BATTERY
Standard battery, Li-Po 1420mAh
Stand-byUp to 300 h (2G) / Up to 300 h (3G)
Talk timeUp to 14 h (2G) / Up to 7 h (3G)
Music playUp to 40 h
MISC

Metin MF

Metin MF

Üye
en iyisi symbian :yuru

devilspath

devilspath

Üye
Sanırım bu senin sesini keser.

GENERAL
2G NetworkGSM 850 / 900 / 1800 / 1900
3G NetworkHSDPA 850 / 900 / 1900 / 2100
Announced2010, June
StatusAvailable. Released 2010, June
BODY
Dimensions115.2 x 58.6 x 9.3 mm
Weight137 g
DISPLAY
TypeLED-backlit IPS TFT, capacitive touchscreen, 16M colors
Size640 x 960 pixels, 3.5 inches (~330 ppi pixel density)
MultitouchYes
ProtectionCorning Gorilla Glass, oleophobic coating
SOUND
Alert typesVibration, propriety ringtones
LoudspeakerYes
3.5mm jackYes, check quality
MEMORY
Card slotNo
Internal8/16/32 GB storage, 512 MB RAM
DATA
GPRSClass 10 (4+1/3+2 slots), 32 - 48 kbps
EDGEClass 10, 236.8 kbps
SpeedHSDPA, 7.2 Mbps; HSUPA, 5.76 Mbps
WLANWi-Fi 802.11 b/g/n, Wi-Fi hotspot
BluetoothYes, v2.1 with A2DP
USBYes, v2.0
CAMERA
Primary5 MP, 2592 x 1944 pixels, autofocus, LED flash, check quality
FeaturesTouch focus, geo-tagging, HDR
VideoYes, 720p@30fps, LED video light, geo-tagging, check quality
SecondaryYes, VGA, 480p@30fps, videocalling over Wi-Fi only
FEATURES
OSiPhone OS 4, upgradable to iOS 5.1
ChipsetApple A4
CPU1 GHz Cortex-A8
GPUPowerVR SGX535
SensorsAccelerometer, gyro, proximity, compass
MessagingiMessage, SMS (threaded view), MMS, Email, Push Email
BrowserHTML (Safari)
RadioNo
GPSYes, with A-GPS support
JavaNo
ColorsBlack, White
- MicroSIM card support only
- Scratch-resistant glass back panel
- Active noise cancellation with dedicated mic
- TV-out
- iCloud cloud service
- Twitter integration
- Google Maps
- Audio/video player and editor
- Image editor
- Voice command/dial
BATTERY
Standard battery, Li-Po 1420mAh
Stand-byUp to 300 h (2G) / Up to 300 h (3G)
Talk timeUp to 14 h (2G) / Up to 7 h (3G)
Music playUp to 40 h
MISC

birincisi "bu senin sesini keser" cok terbiyesiz ve seviyesiz bir cumle oncelikle senden bununla ilgili bir ozur bekliyorum.. ben bu size veya baska bir uyeye boyle bir ithamda bulundun mu?
ikincisi sitenin apple ile alakasi yok.. o sitedeki bilgilerin dogrulugu tartisilir..
ucuncusu dogru olsa bile neden iphone4 ilk ciktiginda steve jobs tanitimini yaparken "2 tane 128 mb olmak suretiyle 256 mb ram var" dedi? senin dedigine gore steve jobs yalanci... yada sen kaynaklarini iyi kontrol et dostum..

guvenlik konusunda androidin cok sıkı olmadigini biliyorum fakat;
uygulamayi indirirken senden istedigi izinleri gosteriyor.. işine gelmezse indirmezsin.. biraz da insanlarin dikkatli olmasi lazim.. mesela bi oyun indirirken baktin ki telefondan arama yapmak icin izin istiyor diyelim.. oyunla arama yapmanin ne alakasi var diyip indirmeyeceksin.. bizim insanimiz bakniyor hic izinlere sonra yok bilgilerim silindi yok bilmem ne diye agliyor.. üşengec olma oku kardeşim ne izin istiyo.. ama biz istiyoruz ki bunlari okumakla 10 sn vakit harcamiyim, indireyim, guvenli olsun.. olay bizim insanimizin cahilliginde bitiyor dostlar.. hem ben uzun zamandir android kullaniyorum hergun bi suru oyun ve uygulama kurup kaldiriyorum. benim telefonuma neden birsey olmadi?
ayrica apple'in guvenilirliginden ve samimiyetinden bahsediyorsunuz fakat siyah yerine beyaz iphone almak istediginizde buyuk bir mebla farklilik olmasi sizce samimi mi?
arkadaslarburada bu konuda sizinle tartismamin sebebi iphone'u kotulemek yada androidi yuceltmek degil.. zaten benim burdan yazdiklarimla ne apple batar ne android daha cok kazanir ne de sizin tercihlerinizi degistirebilirim..
iphone da iyi telefon ben size iyi yanlarini da yazdim.. ama dikkat cekmeye calistigim nokta şu:
körü körüne birseyin pesine gitmeyin, birsey pahaliysa iyidir diye dusunmeyin.. size ios'u birakin gidin android alin dedim mi?
ayrica kulaktan dolma seylerle yada ne oldugu belirsiz sitelerle birseyleri iddia etmeyin..
ben size apple'in kendi sitesindeki bilgilerle geldim, steve jobs'in ulusal basina verdigi bilgilerle geldim..
siz bana kulaktan dolma seyler ve adini duymadigim bi hesapta teknoloji sitesiyle geldiniz.. ben size ikinci agizdan degil birinci agizdan bilgu getirdim.. inanmak istedigim bilgileri degil saf ve dogru bilgilerle geldim..
neyse..
benim amacim biraz tartisma yapip belki bilincli, aldigi cihazin hakkini vererek kullanan kullanicilarla konusmakti ki maalesef karsima oyle biri cikmadi..
ben iphone'un iyi yanlarini da biliyorum kotu yanlarini da ama siz sizin deyiminizle "dandikdroid"in sadece kotu yanlariyla geldiniz bana..
ayrica şunu da unutmayin;
bircok modelde android sistemli telefon var.. iyisi var kotusu var.. ben htc desire s kullaniyorum hic sorun yasamadim ama wildfire modelleri birazda donanimdan kaynakli sıkıntili.. yada samsung galaxy'nin alt modelleri.. burada da dediginiz gibi kalite farklilik yaratiyor..

sizinle daha fazla tartismak isterdim ama aramizdaki bilgi farki cok fazla oldugundan dolayi bitiriyorum..
hepinize iyi gunler diliyor saygilarimi sunuyorum...

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...

Üst Alt