Efsane hayatını kaybetti ... ( SELÇUK YULA )

Sponsorlu Bağlantılar

DiaBLoS

DiaBLoS

Moderator
    Konu Sahibi
Efsane hayatını kaybetti ... ( SELÇUK YULA )



[h=2]Türk futbolu Selçuk Yula'dan gelen acı haberle sarsıldı. Uzun yıllar Fenerbahçe forması giyen ve sarı-lacivertli formayla iki kez gol kralı olan, eski milli futbolcu 53 yaşında yaşama veda etti.[/h]
Türk futbolu Selçuk Yula'dan gelen acı haberle sarsıldı. Eski milli futbolcu 53 yaşında yaşama veda etti.

Acıbadem Kozyatağı Hastanesi Başhekimi Dr. Demet Dinç, yaptığı açıklamada, 53 yaşındaki Yula'nın saat 06.30'da solunum sıkıntısı sebebiyle ambulansla acil servise getirildiğini belirterek, "Sayın Selçuk Yula'nın hastanemize getirilişinin hemen ardından solunum ve dolaşımı durmuştur. Uygulanan tüm yeniden canlandırma işlemlerine yanıt vermeyen Yula, saat 07.20'de hayata veda etmiştir. Değerli spor adamımız Selçuk Yula'ya rahmet, Türk spor camiası ve tüm yakınlarına başsağlığı ve sabırlar diliyoruz" ifadelerini kullandı.

KARACAAHMET MEZARLIĞI'NDA DEFNEDİLECEK
Eski futbolcu ve spor yazarı Yula'nın cenazesi yarın ikindi namazının ardından Karacaahmet Mezarlığı'nda defnedilecek.

Rahatsızlığının ardından kaldırıldığı hastanede vefat eden Yula'nın cenazesi Karacaahmet Şakirin Camisi'nde ikindi namazının ardından kılınacak cenaze namazından sonra defnedilecek.

SELÇUK YULA...
Selçuk Yula... Bugünlerde 30'lu yaşlarında olan birçok çocuğun isim babası...

1979 yılında, henüz 20 yaşındayken Şekerspor'dan Fenerbahçe'ye geldiğinde, Cemil Turan gibi bir başka efsanenin gölgesindeydi. Uzun saçları, top hakimiyeti ve çalımlarıyla dikkat çekiyordu.
Topla çok hızlı hareket eden Yula, çerçeveyi gördüğü anda yaptığı isabetli vuruşlarla, döneminin en büyük golcülerindendi. Yula, çok hızlı bir futbolcu olmasına rağmen soğukkanlılığıyla ve çalımlarıyla bilinirdi. Ceza sahasında onu kontrol etmek imkansıza yakın olduğundan, rakip savunmalar Selçuk Yula'yı sadece penaltı yaptırarak durdurabilirdi. Yula, iyi de bir penaltıcıydı. Öyle ki, Fenerbahçe'nin iki kupa kazandığı 1982-83 sezonunda toplam 14 penaltı golü atmıştı. Beyaz noktadan kaçırdığını gören neredeyse yoktu...
1982 ve 1983 yıllarında gol kralı tacını takan Yula, 80'lerin büyük yıldızlarından biri oldu. Selçuk Yula, hem Fenerbahçe'de hem de Milli Takım’da kaptanlık seviyesine kadar yükseldi. Ancak belki de Yula'nın kariyer zirvesi 18 Eylül 1985 tarihiydi. Bordeaux destanı olarak bilinen, Şampiyon Kulüpler Kupası ilk tur maçında deplasmanda Bordeaux'ya attığı ilk golle, 3-2'lik zaferin kapısını açmış ve tarihe geçmişti.
1986'da şansını Avrupa'da denemek istemişti efsane forvet... Bundesliga'da Blau Weiss Berlin'de kısa bir süre forma giydi. Ardından yeniden İstanbul'a dönen yula, futbol yaşantısını Sarıyer'de sürdürdü. 1991-92 sezonunda Galatasaray'a transfer olan Selçuk Yula, jübilesinde bir kez daha Fenerbahçe formasını giydi.
Yula, sporculuk kariyerinin ardından yorumcu olarak hayatına devam etti.


 


Oğuzhan

Oğuzhan

Üye
Allah rahmet eylesin. Cok severdim Selcuk Yula'yi... Cok buyuk futbolcuydu...
 
BLooD_ReG

BLooD_ReG

Üye
Allah rahmet eylesin
 
DiaBLoS

DiaBLoS

Moderator
    Konu Sahibi
Çok kral adamdi cok ... Mekanin cennet olsun efsane ...
Bizden çok adam çikar ...
 

Benzer Konular

jojo_va
Cevap
4
Görüntüleme
535
jojo_va
Baskentliia
Cevap
4
Görüntüleme
513
Oğuzhan
Baskentliia
Cevap
0
Görüntüleme
396
Baskentliia
Doğuş Pertez
Cevap
0
Görüntüleme
526
Doğuş Pertez


Üst Alt