Selçuk Yula hayatını kaybetti

Sponsorlu Bağlantılar

Baskentliia

Baskentliia

Üye
    Konu Sahibi
Selçuk Yula hayatını kaybetti

'nin efsanevi golcüsü geçirdiği solunum yetmezliği sonrası kaldırıldığı hastanede 53 yaşında yaşamını yitirdi. 'nin eski milli futbolcusu ve spor yazarı , rahatsızlığı nedeniyle kaldırıldığı hastanede hayatını kaybetti.
Acıbadem Kozyatağı Hastanesi Başhekimi Dr. Demet Dinç, yaptığı açıklamada, 53 yaşındaki Yula'nın saat 06.30'da solunum sıkıntısı sebebiyle ambulansla acil servise getirildiğini belirterek, "Sayın 'nın hastanemize getirilişinin hemen ardından solunum ve dolaşımı durmuştur. Uygulanan tüm yeniden canlandırma işlemlerine yanıt vermeyen Yula, saat 07.20'de hayata veda etmiştir. Değerli spor adamımız 'ya rahmet, Türk spor camiası ve tüm yakınlarına başsağlığı ve sabırlar diliyoruz" ifadelerini kullandı.
'nın vefat haberini alan camiasından çok sayıda kişi hastaneye geldi.
SELÇUK YULA KİMDİR?
Ankara'da 1959 yılında dünyaya gelen , futbol kariyerine Şekerspor'da başladı. 1979 yılında 'ye transfer olan ve gol yollarındaki etkili performansıyla tanınan Yula, sarı-lacivertli takımda 1981-1982 sezonunda 16, 1982-19883 sezonunda da 19 gollle iki kez üst üste gol krallığı yaşadı.
'de 7 sezon forma giydikten sonra Almanya'nın SV Blau Weiss Berlin ekibine transfer olan , burada bir sezon oynadıktan sonra Türkiye'ye geri döndü. Daha sonra kariyerine Sarıyer'de devam eden , Galatasaray'da da bir sezon oynadıktan sonra futbola veda etti.
A Milli Takım'da 24 maçta sahaya çıkan , bu maçlarda 4 kez meşin yuvarlığı ağlarla buluşturdu.
, fubolu bıraktıktan sonra spor yazarlığı ve yorumcuğu yaptı.
YARIN DEFNEDİLİYOR
Vefat eden ve milli takımın eski futbolcusu ve spor yazarı 'nın cenazesi yarın Karacaahmet Mezarlığı'nda toprağa verilecek.
Rahatsızlığının ardından kaldırıldığı hastanede vefat eden Yula'nın cenazesi Karacaahmet Şakirin Camisi'nde ikindi namazının ardından kılınacak cenaze namazından sonra defnedilecek.
için Kulübü'nde de tören düzenlenmesi bekleniyor.
SELÇUK YULA İÇİN NE DEDİLER?
Kulübü Genel Sekreteri Talat Yılmaz, eski milli futbolcuları 'nın vefatının kendilerini çok üzdüğünü söyledi.
Talat Yılmaz, Yula'nın için her türlü fedakarlığı yapan iyi bir insan olduğunu belirterek, "Selçuk tanıdığım kadarıyla efendi, tevazu sahibi, dört dörtlük bir insandı. Aynı zamanda samimi bir li, gönülden takımına bağlıydı. Her hal ve şartta için her türlü fedakarlığı yapan bir insandı. Keşke bütün sporcular onu örnek alabilse. Maalesef için acı bir gün" diye konuştu.
'ya Allah'tan rahmet dileyen Yılmaz, camiası ile yakınları ve sevenlerine başsağlığı dileğinde bulundu.
Kulübü Yüksek Divan Kurulu Başkanı Yüksel Günay da güne acı haberle başladıklarını dile getirerek, "Bizim için, özellikle de benim için çok zor bir durum. benim için hem bir arkadaş hem bir evlat hem de sporcuydu. Kısa süre önce Serkan Acar vefat etti. Bu sabah da bu acı haberi aldık. Ne diyeceğimi bilemiyorum. Allah yakınlarına sabır versin" ifadelerini kullandı.
-Ali Şen: "Çok iyi bir li'ydi"
Kulübü eski başkanlarından Ali Şen, 'nın 1979 yılında transfer olduğu sarı-lacivertli takıma uzun yıllar başarıyla hizmet ettiğini belirterek, "Bizdeki ilk senesi istediği gibi geçmedi ama sonra iki yıl üst üste gol kralı oldu. Teknik bir futbolcuydu ve iyi penaltı kullanırdı. Bana yakın bir futbolcuydu, gelip her şeyi anlatırdı. Çok iyi bir li ve iyi bir insandı. Mekanı cennet olsun" diye konuştu.
- : "Acımız çok büyük"
Futbol Takımı kaptanlarından ise 'nın vefatı nedeniyle büyük bir acı yaşadıklarını belirterek, "Fazla söylenecek bir şey yok, başımız sağ olsun demekten ve ailesine başsağılığı dilemekten başka bir şey gelmiyor elimden. Acımız çok büyük. En son kendisiyle Salzburg deplasmanında bir aradaydık. Ailesine sabırlar diliyorum tüm futbolcuların ağabeyiydi. Bizle dost gibi konuşabilen bir ağabeyimizdi" değerlendirmesinde bulundu.
FENERBAHÇE KULÜBÜ'NDEN BAŞ SAĞLIĞI
mizin ve Milli Takımın eski futbolcularından 'yı kaybettik.
Kalp krizi sonucu bugün sabah saatlerinde aramızdan ayrılan 54 yaşındaydı. Merhuma Allah'an rahmet, Ailesi, yakınları, sevenleri ve tüm Camiası'na başsağlığı dileriz.
Fenerahçe Spor Kulübü
GALATASARAY KULÜBÜ'NDEN AÇIKLAMA
Açıklama şöyle:
"Bir dönem Galatasaray formasını giymiş eski milli futbolcularımızdan 'nın kaldırıldığı hastanede yaşamını yitirdiğini üzüntü ile öğrenmiş bulunuyoruz.
Merhuma Tanrı'dan rahmet, kederli ailesine, sevenlerine ve başta yıllarca formasını taşıdığı Spor Kulübü olmak üzere Türk futbol camiasına başsağlığı dileriz.
Galatasaray Spor Kulübü"
 


m542tf

m542tf

Üye
Allah rahmet eyleye
 
Oğuzhan

Oğuzhan

Üye
Nasil oluyor ya? İnanamiyorum. Allah rahmet eylesin... :ağlarım:
 
Oğuzhan

Oğuzhan

Üye
Komik mi?

- - - Eklendi - - -

Anlamadiysan o senin sorunun...
 


Üst Alt