Eczane açık mı, kapalı mı anlaşılacak

Sponsorlu Bağlantılar

arslansem

arslansem

Üye
    Konu Sahibi
Eczane açık mı, kapalı mı anlaşılacak
Eczanelerin ön cephelerinde yer alan ve üzerinde 'E' harfi bulunan logolu ışıkların yanlış anlamalara ve kargaşaya neden olmaması için 'açık, nöbetçi ve kapalı' konumu ile ilgili düzenleme yapıldı.

Eczanelerin ön cephelerinde yer alan üzerinde ''E'' harfi bulunan logoların ışıkları eczanenin açık olduğu saatlerde yanık olacak, nöbetçi olduğunda yanıp sönecek, kapalı olduğunda ise yanmayacak.
Türk Eczacılar Birliğinden yapılan yazılı açıklamaya göre, logo tasarım yarışması sonucu belirlenen ''E'' eczane logosu, yanlış anlamalara ve kargaşaya neden olmaması için, eczaneler açık kaldığı zaman aralığında yanık olacak, gece nöbetleri sırasında yanıp sönecek, eczane kapalı olduğunda ise sönecek.
Sağlık Bakanlığı İlaç ve Eczacılık Genel Müdürlüğü de Türk Eczacılar Birliğine gönderdiği yazıda, yeni uygulamanın uygun olduğu görüşünü bildirdi.
E-Pano nedir?
Türkiye Eczacıları Birliği (TEB) tarafından düzenlenen “Eczane Logusu” yarışması sonucunda karara bağlanan, Türkiye'deki eczaneleri temsil edecek elektronik panodur.
E-Pano'nun amacı nedir?
Avrupa'da örnekleri bulunan standart eczane logosu, vatandaşların girdikleri sokakta bir eczane olduğunu ve eczanenin açık mı kapalı mı olduğunu anlamalarına yardımcı olacak. Nöbetçi eczane ile nöbetçi olmayan eczaneyi birbirinden ayıran led animasyonlu pano, Hastane'nin “H” si gibi bir işleve sahip olacaktır.
 


alpertemmuz

alpertemmuz

Üye
yararlı bir bilgi teşekkürler.....ayrıca imzana bayıldım...
 
-YARINIYOK-

-YARINIYOK-

Üye
çok doğru
 
Doğuş Pertez

Doğuş Pertez

Admin
Hiç bir eczanede görmedim ama.
 


Üst Alt