Arkadaşım,söylediğin temelden yanlış. Uydu ile kontak kurması GPRS yoluyla olmuyor. Direk GPS' yayınlarını alıyor.Ve Bilgisayardaki garmin XT yazılımı ile ekranda gösteriliyor. GPRS'le falan bir alakası yok.GPRS'le olan alakası extra bilgi almak istediğinde devreye girer bağlantı ayarını GPRS olarak ayarlamışsan.Arkadaşın sorununa çare değil sizin söylediğiniz. Aynı sıkıntı benim kullandığım E71-Garmin XT 4.0' de var.
merhaba
eğer incelerseniz içerisinde internet desdeğinin de olduğunu görebilirsiniz. ister gps desteğiyle istersenizde gprs(General Packet Radio Service) yani telefon üzerinden 2g şebekesi yardımı ile bağlantı sağlayabiliriz.
eğer gprs desteğini de seçerseniz uyduya bağlanmanız saniyelerinizi alır, diğer yandan sadece gps ile bağlanması telefona bağlıdır.
bir önceki mailde yazmış olduğum gps veya gprs ile ilgili olarak sanırım yanlış yazdım. ama kelimelerde kalmayalım.
gelelim arkadaşımın sorununa ;
dediğim gibi benim makinenin uyduya gps desteğiyle uyduya bağlanması şu sıralar 5 dak ya yakın sürmektedir. bence bu telefona göre normaldir. benim elimde bulunan garmin extreme cihazı da vardır,açtığımda 20 sn de uyduya bağlanmakta, ama tabi garminin kendi cihazı. diğer yandan arkadaşımız güncelleme yaptığını söylemiş. "benim görüşüm" eğer istiyorsan telefonun yedeğini alıp telefonun sistemini bu siteden indirip yeniden kurman... bu biraz meşakatli bir iş.