E-Faturaya Geçin / Doğayı Koruyun

Sponsorlu Bağlantılar

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...
Odysseus

Odysseus

Üye
    Konu Sahibi
E-Faturaya Geçin / Doğayı Koruyun
Arkadaşlar merhaba

Konuyu buraya açmamın sebebi, konunun bilgilendirme amaçlı değil çevreyi korumaya destek amaçlı olması içindir.

Biliyorsunuz ki yazılı olarak sunulan tüm kağıtlar ağaç hammaddesinden yapılmaktadır. Dolayısıyla harcanan kağıtlar ağaçlardan çalınmakta, ağaçlardan çalınan her şey de doğadan, soluduğumuz oksijenden çalınmaktadır. Ağaçların, ormanların yok olması sel felaketlerinin artmasına, erozyonların meydana gelmesine neden olmaktadır.

Bu kıza girişin ardından konunun özeüne dönmek istiyorum. Biliyorsunuz ki bazı firmalar artık faturalarını mail adreslerinize göndermeye ve basılı faturadan e-faturaya geçmeniz için bazı teşvik araçları kullanmaktalar. Örneğin Vodafone e-faturaya geçtiğinizde size bir sertifika gönderiyor ve çevreci olduğunuz sertifikalanıyor. Bu her ne kadar küçük bir simge bile olsa hoş bir olay. Aynı uygulamayı TTNET'te yapmakta.

Gelin hep birlikte yasal e-faturaya geçelim. Hem ağaçlarımız kesilmesin hem de ülke ekonomisine katkıda bulunalım. Aşağıda bana gelen e-faturalardan birisini görebilirsiniz.

Saygılarımla

Ekli dosyalar

• Beğen
Tepkiler: turkordu ve Lina_TR

CryDaqqeR

CryDaqqeR

Üye
ben geçtim diğer arkadaşlara da tavsiye :)

Lina_TR

Lina_TR

Üye
Kesinlikle doğaya karşı duyarlı olmalıyız :oke:

Praetor

Praetor

Emekli Yönetici
Harika bir konu olmuş Adem :)
Teşekkürler!..

Ben mümkün olan tüm faturalarımı e-faturaya çevirdim.
Diğer arkadaşların da bu konuda duyarlı olması gerektiğine inanıyorum.

Biz bu doğayı babamızdan miras olarak değil çocuklarımızdan ödünç olarak aldık :oke:

Odysseus

Odysseus

Üye
    Konu Sahibi
Teşekkürler Ata.

Çevreye sahip çıkmaya bir yerlerden başlamalıyız. Küçük veya büyük, şu anda atılacak her adım değerli.

Mr.Crunch

Mr.Crunch

Üye
Bende faturalarımı elektronik ortamda almaya başladım. Gayet pratik oluyor üstelik benim gibi bir işle uğraşan insan için.
Ancak şöyle bir duyum aldım (benim yorumum değil bunlar belirteyim): Biliyorsunuz TTNet başlattı bu uygulamayı yani Türk Telekom. Duyduğuma göre Türk Telekom posta ve kağıt masraflarından kurtulmak için böyle bir uygulamaya geçmiş. Sizce ne kadar doğrudur bu?

Odysseus

Odysseus

Üye
    Konu Sahibi
Amaç bu olabilir ama önemli olan araç

Bizim için önemli olan çevreye verdiğimiz zararın azaltılmasına katkı sağlamak. Bu katkıyı sağlarken de mutlaka birileri fayda sağlayacak ve sağlamalı. Desteğiniz ve ilginize teşekkürler

Praetor

Praetor

Emekli Yönetici
Bende faturalarımı elektronik ortamda almaya başladım. Gayet pratik oluyor üstelik benim gibi bir işle uğraşan insan için.
Ancak şöyle bir duyum aldım (benim yorumum değil bunlar belirteyim): Biliyorsunuz TTNet başlattı bu uygulamayı yani Türk Telekom. Duyduğuma göre Türk Telekom posta ve kağıt masraflarından kurtulmak için böyle bir uygulamaya geçmiş. Sizce ne kadar doğrudur bu?
Yani manav portakal satarken ben alacağım c vitaminini düşünürüm, o da alacağı parayı düşünür. Karşılıklı çıkar ilişkisi.

Ama dediğin doğru olabilir Burak. Ve şunu tartışabiliriz, acaba bu uygulama doğa düşünülerek mi yapıldı yoksa TTNet kendini mi düşündü. Bu da TTNet'e gelecek aferinleri azaltır belki...
Ama sonuçta bizim ve doğanın yararına bir uygulama :)

Mr.Crunch

Mr.Crunch

Üye
Tabii ki öyle olacak :) Şikayetçi değilim açıkçası. Yok fatura gelmiş mi yok şu yok posta mı gecikti derdim yok.

Praetor

Praetor

Emekli Yönetici
Postacı da yorulmuyor işte :)

Salihyet

Salihyet

Üye
10 Lira hediye ediyolar, ben geçtim :ehe duygusal..

Odysseus

Odysseus

Üye
    Konu Sahibi
Arkadaşlar Vodafone'un gönderdiği E-Sertfikayı ilk sayfaya ekledim görebilirsiniz.

Odysseus

Odysseus

Üye
    Konu Sahibi
Konu, aramıza yeni katılan arkadaşlarımızın da yorumlaması için hortlatılmıştır :)

Hort.. :ehe

Praetor

Praetor

Emekli Yönetici
Tüm üyelere öm at bari :ehe

Odysseus

Odysseus

Üye
    Konu Sahibi
:ehe

Praetor

Praetor

Emekli Yönetici
:nono:

Odysseus

Odysseus

Üye
    Konu Sahibi
:bleh:

Praetor

Praetor

Emekli Yönetici
:bottom:

Odysseus

Odysseus

Üye
    Konu Sahibi
:op:

Praetor

Praetor

Emekli Yönetici
:ah

:locked:

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...