Dünyanın İlk Uzaktan Kumandası

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...

SHS

Üye
    Konu Sahibi
Dünyanın İlk Uzaktan Kumandası
Uzaktan kumandalar bugün her yerdeler. Bir çoğumuz onların olmadığı günleri belki de hatırlamıyor ve onları sıradan bir cihaz gibi görüyor. Ancak herhangi bir cihazı görünmez bir ışınla kontrol edebilen uzaktan kumandalar, harika cihazlar.
Uzaktan kontrol edilebilen ilk gerçek ürün ise 1939'da tanıtılan Philco Mystery Control'dü. Cihazın ahizesiz bir döner telefon şeklindeki uzaktan kumandası, radyoyu kontroledebiliyordu.

Cihazın sesini açmak için "Loud"u çevirmeniz, ses değişikliğini durdurmak için parmağınızı bırakmanız gerekiyordu. Radyoyu uzaktan kapatmak da mümkündü, ancak açmak alıcı kapandığından sadece cihaz üzerinden yapılabiliyordu

Tepkiler: Burak ve vapur dumanı
ya dıscoveryde reklam aralarında tarihten bir icat tanıtımı yapılıyo..İnanılmaz şeyler vardı.Bu nu da öğrenmiş oldum teşekkürler çok

Tepkiler: SHS

SHS

Üye
    Konu Sahibi
ya dıscoveryde reklam aralarında tarihten bir icat tanıtımı yapılıyo..İnanılmaz şeyler vardı.Bu nu da öğrenmiş oldum teşekkürler çok

valla orda ne var bilmiyorum ama paylaşımlarım sürecek

__xXx__

Üye
bizim 80 model tv de bile daha iyisi var be

hayır hesap hatası yok 1980-1939=41
hee sen öyle yaptın sağlamayı bende günümüzü bazalmıştım.Özür dilerim yanlış anlamışım

----------Eklendi @ 13:39:15 ---------- Yazıldı @ 13:38:20 ----------

arkadaş sadece resme bakmış, saol açıklama için

----------Eklendi @ 13:26:06 ---------- Yazıldı @ 13:25:31 ----------

80 den çıkarınca
hayır bi benmi yanlış anladım yani????
Dışlayın beniii hor görünnnn

SHS

Üye
    Konu Sahibi

bende yanlış anlayıp arkadaş sözelci yazmıştım sona sildim

----------Eklendi @ 13:41:04 ---------- Yazıldı @ 13:40:07 ----------

sakin olun gençler

tamam abi uyandırdık galiba

Tepkiler: vapur dumanı
yanlıs 42 kalırrr..dıyımde bana sarınnn..cunku yapptıgınız tartısma bence anlamasız yanı 45..50 olsa ne olurrr..bazen yasanmıs olayları anlatmak deılde...keske yasasaydım demek daha onemlıdır

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...