Dünyanın En Büyük İş Makineleri

Sponsorlu Bağlantılar

Legendary.

Legendary.

Üye
    Konu Sahibi
Dünyanın En Büyük İş Makineleri
Uzun zamandır buraya konu açmıyordum :hmmm

Eveeeeet Başlayalım :eller:

Strata 950

Şili'deki madencilerin yerin metrelerce altından kurtarılışı tüm dünyanın gündemine oturmuştu. 33 madencinin hayatını kurtaran makine aynı zamanda dünyanın en büyük delme makinesi olma özelliğine sahip.

Strata 950 adlı bu makine toplamda 40 ton ağırlığında. Strata 950 kazı alanına 42 adet kamyonla getirildi.

Antonov AN-225 Mriya

1988 yılında kullanılmaya başlanan Antonov AN-225 Mryia adlı uçak dünyanın en büyük sabit kanatlı uçağı olma unvanına sahip.

Uzunluğu 84 metre, kanat açıklığı ise 88,4 metre olan Antonov AN-225 Mryia'nın boş ağırlığı tam 285 ton. 1300 metreküp kargo alanına sahip olan uçağın maksimum kalkış ağırlığı ise 640 ton.

Komatsu D575A-3SD

Seri şekilde üretilen ve dünya çapında kullanılan en büyük buldozer olma unvanı Komatsu D575A-3SD adlı modele ait.

1150 beygir gücünde bir motora sahip olan bu dev buldozerin ağırlığı ise 152 ton. Aracın kepçe kısmının boyu 3,63 metre, eni de 7,39 metre uzunluğunda.

Kepçesiyle 69 metreküp hacmindeki malzemeyi hareket ettirebilen Komatsu D575A-3SD'nin kendi boyu 4,88 metre, uzunluğu ise 11,71 metre.

Liebherr T 282B

Büyüklük söz konusu olduğunda iş makinelerinin eline kimse su dökemiyor. Dünyanın en büyük kamyonu olan Liebherr T 282B de büyük kelimesinin içini dolduran araçlardan biri.

Kendi ağırlığı 261 ton olan 14,5 m uzunluğunda ve 7,4 metre boyundaki bu dev kamyon 400 ton yük taşıyabiliyor. Bu dev kamyon 3500 beygirlik bir motorla çalışıyor.

Maersk E-Sınıfı

Yük gemileri de büyüklükleri ile dikkat çeken araçlardan. Dünyanın en büyük yük gemisi unvanına sahip tek bir gemi yok. Danimarkalı Maersk şirketinin ürettiği E-Sınıfı gemilerin hepsi bu unvana sahip.

Toplamda sekiz tane bulunan bu gemilerin uzunluğu tam 397,7 metre. E-Sınıfı gemilerin en son üyesi olan Ebba Maersk adlı gemi 15 bin adet konteyner taşıyabiliyor.

Bagger 288 Dünyanın En Büyük Makinesi :ünlem:

Dünyanın en büyük iş makinası almanyada 1978 yılında yapılan dev bir eskavatördür . Amacı yer yüzeyine yakın bölgelerdeki kömür madenlerini toplamaktır.

Bir gün içinde 240,00 ton kömür çıkarabilmekte bu miktar 1 futbol sahasını doldurabilcek kadar kömüre eşittir.

Alet 45,50 ton ağırlığında 220 m uzunluğunda 96 m yüksekliğinde 12 paletli yürüyüş takımının her biri 3.80 mt genişlikte ve 15 mt uzunluktadır

22 metre çapında döner kova tanburu üzerinde toplam 20 kovası bulunmakta ve her kova 196 ton hafriyat kapasiteli olup bir turda 3.920 ton toprak veya kaya hafriyat kaldırabilmektedir.

Bunlardan 8 tanesi önde 4 tanesi de arkadadır.çalıştırmak için 16 mw lık bir enerji dışarıdan kablo sistemi ile sağlanır. dakikada 2 ila 10 metre arası hareket edebilmektedir.

Toplamda 45500 ton ağırlığındaki bu makinenin değeri ise 100 milyon $.

Lichterfeld F60

Dünyanın en büyük hareketli endüstriyel makinesi unvanı Lichterfeld F60 adlı bu araca ait. 502 metre uzunluğa, 202 metre genişliğe ve 80 metre yüksekliğe sahip olan bu makine "Yatay Eyfel Kulesi" olarak da anılıyor.

11 bin ton ağırlındaki bu makine kömür madenlerinde kazı sırasında ortaya çıkan molozu kazı alanından taşıyıp götürmek için kullanılıyor. Molozlar hareketli bir hat üzerinden istenilen bölgeye aktarılıyor.

İlginizi Çektiyse bi teşekkürü çok görmeyin :tebessüm:

• Beğen
Tepkiler: karayel90, CV-Aurora ve sunlight

TheLastWarrior

TheLastWarrior

Üye
Bagger 288 ve Liebherr T 282B güzelmiş :tşk:

Legendary.

Legendary.

Üye
    Konu Sahibi
:rica: :)

___kaptan___

___kaptan___

Üye
bunu sevdiiiiiimmm :naughty: :sirit:

+:tşk: :alkis

Legendary.

Legendary.

Üye
    Konu Sahibi
Alıyım mı bi tane sana ? :pro:
:rica:

Legendary.

Legendary.

Üye
    Konu Sahibi
Gaz fren debriaj :d:

___kaptan___

___kaptan___

Üye

:aha: Sor bi bakıyım bana, hiç direksiyon başına geçip kontak çevirdin mi diye :d: al yaş oldu 20 daha direksiyon başına geçmiş can değilim ben yav, GT Racing Motor Academy dışında araba sürmedim ben :D :sirit:

TeAmo42

TeAmo42

Üye
O değilde o kamyon ile :) Hiç direksiyon çevirme gaza bas önüne gelen herşeyi en yık git :ehe :D psikopata bağladım sanırım :D
Ondan önce buldozeri okudum 40 ton diyordu acaba dedim bunu hangi tır taşıyor.40 tonu hangisi kaldırır dedim sonra kamtonu gördüm :D Düşünsenize 400 ton yük atıyorsunuz 260 ton da kendisi etti 660 ton bunu yer nasıl dayanıyor göçmüyor mu?

___kaptan___

___kaptan___

Üye
O değilde o kamyon ile :) Hiç direksiyon çevirme gaza bas önüne gelen herşeyi en yık git :ehe :D psikopata bağladım sanırım :D
Ondan önce buldozeri okudum 40 ton diyordu acaba dedim bunu hangi tır taşıyor.40 tonu hangisi kaldırır dedim sonra kamtonu gördüm :D Düşünsenize 400 ton yük atıyorsunuz 260 ton da kendisi etti 660 ton bunu yer nasıl dayanıyor göçmüyor mu?

:aha: o da ayrı bi soru doğru ya yer çökmüyo mu acep :kıskıs: :allalla:

pro.engineer

pro.engineer

Üye
eyvallah :)

Legendary.

Legendary.

Üye
    Konu Sahibi

- - - Eklendi - - -

:aha: Sor bi bakıyım bana, hiç direksiyon başına geçip kontak çevirdin mi diye :d: al yaş oldu 20 daha direksiyon başına geçmiş can değilim ben yav, GT Racing Motor Academy dışında araba sürmedim ben :D :sirit:

:oha: Ben lise 2de uzun mesafe sürüyordum :hmmm
Hatta bu yaz bursada sürdüm 10 gün acayip trafik vardı :D Ama eğlenceliydi :sofer:

___kaptan___

___kaptan___

Üye

- - - Eklendi - - -

:oha: Ben lise 2de uzun mesafe sürüyordum :hmmm
Hatta bu yaz bursada sürdüm 10 gün acayip trafik vardı :D Ama eğlenceliydi :sofer:

hiiiç sürmedim askerden sonra bi ehliyet alırım artık ne olur ne olmaz yani Rabbim bizede verir bi dört teker yani :tebessüm:

Legendary.

Legendary.

Üye
    Konu Sahibi
hiiiç sürmedim askerden sonra bi ehliyet alırım artık ne olur ne olmaz yani Rabbim bizede verir bi dört teker yani :tebessüm:

İnş :ehe kolay yahu :hmmm Ayrıca çok zevkli ben kaçırıyordum hep :eller: taki 2 ay öncesine kadar. babam bursada iş dolayısıyla arabayla geliyordu buraya ama artık otobüsle geliyor :dry: 2 aydır süremiyorum araba :D Gelsin direk kaçırcam anında :d:

___kaptan___

___kaptan___

Üye

İnş :ehe kolay yahu :hmmm Ayrıca çok zevkli ben kaçırıyordum hep :eller: taki 2 ay öncesine kadar. babam bursada iş dolayısıyla arabayla geliyordu buraya ama artık otobüsle geliyor :dry: 2 aydır süremiyorum araba :D Gelsin direk kaçırcam anında :d:

Ehliyetsiz Araç Kullanmaya Karşıyız Kardeşim :ünlem: :nono: Aman dikkat :)

m542tf

m542tf

Üye
Discovery Chanels'da Mega makineler diye program var orda bunlardan bikaç tanesini izlemiştid. Konu için :tşk:

Üst Alt